Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπερλουσκόνι: "Δυστυχώς, θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη των Ιταλών"

  • [01] Μπερλουσκόνι: "Δυστυχώς, θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη των Ιταλών"

    Ολοκληρώθηκε, πριν λίγο, στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, το υπουργικό συμβούλιο που ενέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία.

    «Η κερδοσκοπία, μετά την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Ιταλία. Αναγκασθήκαμε να ανανεώσουμε, με ομόλογα, μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση διαμέσου της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφασίσαμε να σεβασθούμε τα όσα μας ζήτησε», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές, θα είναι 20 δισεκατομμυρίων για το 2012, και 25 δισεκατομμυρίων για το 2013. «Η καρδιά μας στάζει αίμα, διότι είχαμε παινευτεί ότι δεν θα βάζαμε, ποτέ, ποτέ το χέρι στην τσέπη των Ιταλών, αλλά η διεθνής κατάσταση, δυστυχώς, άλλαξε», πρόσθεσε ο Καβαλιέρε.

    Σε σχέση με τις περικοπές στα έξοδα των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε, επίσης, ότι απαλείφθηκαν, συνολικά, 54.000 αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι θα ζητηθεί έκτακτη εισφορά, για μια διετία, στους μεγαλοεισοδηματίες: όσοι πολίτες κερδίζουν πάνω από 90.000 ευρώ το χρόνο, θα πρέπει να καταβάλουν ποσοστό φόρων 5% για το ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό, ενώ ο φόρος ανεβαίνει στο 10%, για το μέρος των εισοδημάτων που υπερβαίνουν τις 150.00 ευρώ.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος τους, είναι ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος ΑΕΠ, μέχρι το 2013.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις Τρεμόντι και Μπερλουσκόνι:

    -Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, αγγίζουν σχεδόν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ

    -Ανάλογο το ύψος των περικοπών στην δημόσια διοίκηση

    -Η υγεία, η έρευνα, ο πολιτισμός και η παιδεία, όπως τόνισε ο «Καβαλιέρε» δεν πλήττονται από την δέσμη μέτρων

    - Σε σχέση με τις σταθερές χρηματοοικονομικές απολαβές, η φορολόγησή τους καθορίζεται στο 20%, εκτός από τα ομόλογα του δημοσίου που παραμένουν στο 12,5%

    -Προβλέπεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με παύση από τα επαγγελματικά σωματεία, όσων δεν συνηθίζουν να δίδουν νόμιμες αποδείξεις

    - Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα εξοικονομηθεί από περικοπές σε συντάξεις, με κύριο βάρος, όμως, στην επιτάχυνση της αύξησης της συντάξιμης ηλικίας των γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, που θα πρέπει να φτάσει στο εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας

    -Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα προέλθει από έκτατη εισφορά των μεγαλοεισοδηματιών (με απολαβές άνω των 90 χιλιάδων ευρώ το χρόνο)

    -Οι διάφορες συμβάσεις εργασίας θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε βιομηχανία και επιχείρηση μεμονωμένα, έξω από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

    -Θα δοθούν κίνητρα για τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών που προσφέρουν οι διάφοροι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (όπως των αστικών μεταφορών)

    -Πρόκειται, επίσης, να απλουστευθούν οι κανόνες για την έναρξη της επιχειρηματική δραστηριότητας και να ανοίξουν, σταδιακά, τα κλειστά επαγγέλματα. Οι γιορτές μη θρησκευτικού χαρακτήρα (όπως η Πρωτομαγιά ή της Αβασίλευτης Δημοκρατίας) θα γιορτάζονται τις Κυριακές, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.

    Σε ότι αφορά, τέλος, την μείωση των περιφερειών, ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε ότι θα πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις ενός κατώτατου αριθμού κατοίκων (ο αριθμός που αναφέρθηκε είναι τριακόσιες χιλιάδες) αλλά οι περικοπές, θα ισχύσουν από τις επόμενες τοπικές εκλογές. Σχετικά με τους δήμους, όσοι μετρούν λιγότερους από χίλιους κατοίκους, θα εκπροσωπούνται μόνο από τον δήμαρχο.

    Αύριο το πρωί, πρόκειται να δοθούν αναλυτικότερες πληροφορίες, από τους διάφορους υπουργούς, σε νέες συνεντεύξεις τύπου. Ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σχολιάζοντας τα μέτρα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μια νέα, ουσιαστική αναδιάρθρωση, απλώς εφαρμόζεται αμέσως μια δέσμη που ήταν ανεπαρκής και η οποία βαραίνει τους ώμους των συνταξιούχων και των μισθωτών». Ο κεντροαριστερός όμως, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά θετικά σημεία που μπορούν να βελτιωθούν στην βουλή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 22:29:44 UTC