Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για οικονομία συζητούν οι αντιπρόεδροι ΗΠΑ- Κίνας
  • [02] Ράφτινγκ και σε φαράγγι
  • [03] Την πορεία της οικονομίας συζήτησαν Παπανδρέου- Βενιζέλος
  • [04] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο του Σούπερ Καπ

  • [01] Για οικονομία συζητούν οι αντιπρόεδροι ΗΠΑ- Κίνας

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και συμφώνησαν για τη σημασία των σινο-αμερικανικών σχέσεων στην παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.

    "Είμαι ευτυχής που σας ξαναβλέπω...Γνωρίζω ότι είστε πολύ απορροφημένος από τις εσωτερικές σας υποθέσεις", δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ. "Περιλαμβάνεσθε στις εσωτερικές μας υποθέσεις", απάντησε ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμνεος στο γεγονός ότι η Κίνα είναι ο πρώτος ξένος πιστωτής των ΗΠΑ, που έχουν συσσωρεύσει ένα κολοσσιαίο χρέος.

    "Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα", πρόσθεσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος.

    "Στη σημερινή συγκυρία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ακόμη περισσότερα κοινά συμφέροντα με την ευρεία έννοια και μοιραζόμαστε ακόμη περισσότερες κοινές ευθύνες", συμφώνησε ο Σι Τζινπίνγκ, που θεωρείται διάδοχος του προέδρου Χου Τζιντάο και αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας το 2013.

    Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε χθες το βράδυ στην Κίνα για επίσκεψη πέντε ημερών με στόχο μάλλον την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο χωρών, παρά την επίτευξη συμφωνιών.

    Το θέμα του τεράστιου αμερικανικού χρέους αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες του Τζο Μπάιντεν με την κινεζική ηγεσία.

    [02] Ράφτινγκ και σε φαράγγι

    Έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τη βίαιη γεωλογική ανακατάταξη, που συνέβη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Παγγαίου και του Μενοίκιου όρους, προκαλώντας μια κοσμογονική αλλαγή, που χώρισε τη γη στα δύο και άφησε να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της τότε Πρασιάδος λίμνης της Δράμας- κατά τον Όμηρο Θεστίδια λίμνη- δημιουργώντας έτσι το φαράγγι του Αγγίτη.

    Πρόκειται για μια βαθιά και στενή ποτάμια κοιλάδα, που διασχίζεται από τον ποταμό Αγγίτη, γνωστή και με τις ονομασίες 'Στενά Πέτρας' και 'Διώρυγα', η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της νεογενούς και τεταρτογενούς περιόδου. Σε διάφορες περιοχές έχουν βρεθεί βραχογραφίες, που χρονολογούνται μεταξύ του 5ου και 6ου αι. μ.Χ.

    Το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από τους παραπόταμους του ποταμού Στρυμόνα, διασχίζει μέρος του νομού Δράμας, καθώς και την επαρχία Φυλλίδας στο νομό Σερρών. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Σερρών. Έχει μήκος 15 χλμ και βάθος, που σε μερικά σημεία φτάνει τα 80 με 100 μέτρα.

    Ξεκινά από τα όρια του δημοτικού διαμερίσματος της Συμβολής και τερματίζει στην πεντάτοξη πέτρινη γέφυρα της Αγγίστας. Ο ποταμός Αγγίτης που κυλά μέσα του "γλύφει" τους κατακόρυφους βράχους, που υψώνονται δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας ανομοιόμορφα σπήλαια.

    Η πλούσια χλωρίδα της κοιλάδας είναι ένα σύμπλεγμα από δάφνες, ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα, όπου τα ζώα και τα πτηνά του πυκνού δάσους στήνουν ανενόχλητα τις φωλιές τους.

    Τους φυσικούς ήχους του δάσους και το κόχλασμα του ποταμού Αγγίτη διαταράσσουν οι φωνές ενθουσιασμού, που ακούγονται από τους λάτρεις του ράφτινγκ, που γίνεται κατά μήκους τους ποταμού Αγγίτη.

    Οι πιο τολμηροί επισκέπτες της περιοχής, που θέλουν να δοκιμάσουν τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη, προτιμούν να δουν το μεγαλείο του ποταμού κάνοντας ράφτινγκ στην "αγκαλιά" του, διανύοντας μια δαιδαλώδη "μαιανδρική" διαδρομή.

    Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν καλό κολύμπι και να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.

    Η διαδρομή του ράφτινγκ έχει μήκος 15 χλμ. Η διάρκεια της κατάβασης είναι περίπου μιάμιση ώρα, ενώ υπάρχουν δύο διαδρομές, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουν ράφτινγκ αρχάριοι και παιδιά ηλικίας άνω των δέκα ετών, καθώς και έμπειροι ράφτερς (rafters), που αναζητούν την περιπέτεια. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να δοκιμάσουν το κάνιονινγκ (canyoning), μια ακόμη δημοφιλής δραστηριότητα, που αναπτύσσεται στην περιοχή και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Συνδυάζει τη διάσχιση του φαραγγιού, με πεζοπορία, την κατάβαση στους καταρράκτες με σκοινιά με την τεχνική ραπέλ (rappel), καθώς και το κολύμπι στα κρυστάλλινα "Γαλάζια Νερά".Είναι μια μοναδική περιπέτεια, που απολαμβάνουν άτομα κάθε ηλικίας.

    [03] Την πορεία της οικονομίας συζήτησαν Παπανδρέου- Βενιζέλος

    Η επισκόπηση της πορείας της οικονομίας, αλλά και ζητήματα υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενόψει και της έλευσης της τρόικας, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών προέβησαν και σε πολιτική αποτίμηση της συνάντησης του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ.

    [04] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο του Σούπερ Καπ

    Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ισπανία, καθώς νίκησε με 3-2 τη «μισητή» αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης, στον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ και κατέκτησε το τρόπαιο. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί την Κυριακή ισόπαλες 2-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στην ρεβάνς οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να επικρατήσουν με τα γκολ των Ινιέστα (14΄) και Μέσι (44΄, 87΄), ενώ τα τέρματα της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο πέτυχαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (19΄) και Μπενζεμά (81΄).

    Το ματς ήταν για μια ακόμη φορά επεισοδιακό, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη ένταση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ ο Σεσκ Φάμπρεγας έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μπλαουγκράνα» τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βίγια στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ενώ η «βασίλισσα» τελείωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής των Μαρσέλο και Οζίλ στον επιπλέον χρόνο του παιχνιδιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2011 - 8:29:42 UTC