Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι μάχες έφτασαν στην Τρίπολη
  • [02] Πυρκαγιές σε Ηλεία, Λαγονήσι, Μαγούλα, Εύβοια και Ρέθυμνο
  • [03] Τουρνουά Μπάμπεργκ: Ελλάδα-Βέλγιο 70-61

  • [01] Οι μάχες έφτασαν στην Τρίπολη

    Οι μάχες που διεξάγονται απότο Σάββατοτο βράδυ στην Τρίπολη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 31 στρατιώτες πιστούς στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.

    Το δίκτυο πρόσθεσε πως άλλοι 42 στρατιώτες έχουν συλληφθεί από τους εξεγερμένους ενώ εκρήξεις και πυρά ακούγονται από χθες το βράδυ στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας.

    Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Άχμεντ Τζιμπρίλ δήλωσε σήμερα πως μια επιχείρηση με την ονομασία "επιχείρηση σειρήνα" βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τρίπολη για να απομονωθεί ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι μέσα στην πρωτεύουσα μέχρι να επιτευχθεί η συνθηκολόγηση ή η αποχώρησή του.

    Η "επιχείρηση σειρήνα", η οποία άρχισε το βράδυ του Σαββάτου στη λιβυκή πρωτεύουσα, "διεξάγεται σε συντονισμό με το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο και με τους εξεγερμένους μαχητές μέσα και γύρω από την Τρίπολη", δήλωσε ο Τζιμπρίλ, εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων που έχει την έδρα του στη Βεγγάζη.

    "Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται επίσης στην επιχείρηση", διευκρίνισε ο Τζιμπρίλ.

    "Προβλεπόταν να αρχίσει χθες (Σάββατο) το βράδυ και εκτιμάμε ότι θα διαρκέσει ακόμη πολλές ημέρες μέχρι να πολιορκηθεί ο Καντάφι", εξήγησε.

    "Έχουμε προβλέψει δύο σενάρια: να παραδοθεί ή να δραπετεύσει από την πόλη" για να βρει καταφύγιο στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη πόλη της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

    "Σε περίπτωση που εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλείψει τη Λιβύη, θα δεχθούμε θετικά αυτή την πρόταση και θα την αποδεχθούμε", πρόσθεσε.

    [02] Πυρκαγιές σε Ηλεία, Λαγονήσι, Μαγούλα, Εύβοια και Ρέθυμνο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και καίει κυρίως ελιές καλάμια και ξερά χόρτα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι. Τα εναέρια μέσα καθώς και ορισμένα οχήματα της πυροσβεστικής έχουν αποσυρθεί, αφού την πλήρη κατάσβεσή της και την αποκάθαρση της πυρκαγιάς έχουν αναλάβει πλέον επίγειες δυνάμεις.

    Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη Μαγούλα, ενώ δυνάμεις τις πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της.

    Όσον αφορά την φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση στη Σκεπαστή Ευβοίας, η κατάσβεση συνεχίζεται από ξηράς και αέρος, αφού το μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

    Τέλος, στο Ρέθυμνο το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να μαίνεται, καθώς βρίσκεται σε κορυφή λόφου και το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής. Παρόλα ταύτα, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [03] Τουρνουά Μπάμπεργκ: Ελλάδα-Βέλγιο 70-61

    Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ την παρουσία της στο τουρνουά του Μπάμπεργκ. Σήμερα, το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Βελγίου επικρατώντας 70-61.

    Τα δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 61-45, 70-61.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 August 2011 - 14:29:42 UTC