Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το τρένο και φθηνά
  • [02] Επιστροφή με μελτέμια
  • [03] Αστυνομική επιχείρηση για χασισοφυτεία στα Ζωνιανά

  • [01] Με το τρένο και φθηνά

    Σε πάνω από 700 ανέρχονται οι επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρόμου που από σήμερα μέχρι και τις 26 Αυγούστου θα ταξιδέψουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με εισιτήριο που η τιμή του είναι εκπτωτική (9,19 και 29 ευρώ για τη Β θέση και 39 ευρώ για την Α θέση), με κύρια ζήτηση στα εισιτήρια των 9 ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θεόδωρος Τόλιας, βάσει των στοιχείων που επεξεργάστηκε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 19/8.

    Πρόκειται για τους προνοητικούς επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρόμου, οι οποίοι και έχοντας γνώση για το πρόγραμμα διάθεσης των φθηνών εισιτηρίων στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έσπευσαν στο διαδίκτυο και έκαναν έγκαιρα την κράτησή τους.

    Σημειώνεται ότι από τις 14 Αυγούστου και με ισχύ μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου το πρόγραμμα διάθεσης των φθηνών εισιτηρίων, που ανά μήνα για τη Β θέση διατίθενται 10.000 θέσεις έναντι 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και 15.000 θέσεις έναντι 29 ευρώ. Αντίστοιχα διατίθενται και 5.000 εισιτήρια για την πρώτη θέση και το κόστος τους διαμορφώνεται στα 39 ευρώ. Έτσι, σε σύνολο 210.000 θέσεων σε μηνιαία βάση, οι 45.000 θέσεις βγαίνουν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε προσφορά. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι φθηνές αδιάθετες θέσεις είναι πάρα πολλές μέχρι το Σεπτέμβριο, με το κοινό να προτιμά θέσεις για κοντινές ημερομηνίες (μέχρι τέλος Αυγούστου κυρίως).

    Παράλληλα, σε ισχύ τίθεται από σήμερα, για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά της χώρας μας, μια πολιτική αποζημίωσης επιβατών, λόγω καθυστερήσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής, ανάλογη αυτής που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχεται έκπτωση στο επόμενο εισιτήριο για κάθε επιβάτη κατά 25% για πάνω από 30 λεπτά καθυστέρηση, 50% για πάνω από 60 λεπτά, 75% πάνω από 90 λεπτά, ενώ για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάθε ένας που δικαιούται της έκπτωσης, θα πρέπει εντός μήνα να την λάβει, αλλά και να εκτελέσει το ταξίδι του.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Τόλιας μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και για την νέα ακυρωτική πολιτική που εφαρμόζεται από σήμερα και βάσει της οποίας αν κάποιος επιβάτης προβεί σε ακύρωση του εισιτηρίου του, πριν από 48 ώρες ή περισσότερο, τότε δεν χάνει ούτε ένα ευρώ από την αξία του εισιτηρίου, ενώ εάν προβεί σε ακύρωση από 24 έως 48 ώρες θα απολέσει το 50% της αξίας του εισιτηρίου του, και εάν προβεί σε ακύρωση από 0 έως 24 ώρες δεν θα έχει καμμία αποζημίωση. Οι ανωτέρω αποζημιώσεις δίνονται σε σε μορφή κουπονιού και εκπίπτουν της αξίας των επόμενων ταξιδιών

    Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, ο ίδιος επεσήμανε ότι ενώ μέχρι πρόσφατα όλα είχαν μία τιμή, σήμερα αυτές είναι τρεις. Ειδικότερα, ο ταξιδιώτης της τελευταίας στιγμής της διαδρομής Αθήνας - Θεσσαλονίκης, που πάει στο γκισέ με την επιθυμία να ταξιδέψει άμεσα, θα καλείται να πληρώνει επιπλέον 25% επί της τιμής του εισιτηρίου που ίσχυε μέχρι χθες (36,3 ευρώ). Έτσι από σήμερα ο επιβάτης της τελευταίας στιγμής θα πληρώσει για τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη στο γκισέ 45,4 ευρώ, ενώ ο ίδιος αν κλείσει το εισιτήριό του δύο ημέρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού του, θα τυγχάνει έκπτωσης 15% επί των 45,4 ευρώ δηλαδή τελική τιμή 38,6 ευρώ. Επιπλέον έκπτωσης 10% θα λαμβάνει και όποιος επιβάτης κλείσει το εισιτήριό του μέσω διαδικτύου, με το ποσό που θα καταβάλλει τελικά να διαμορφώνεται στα 34,7 ευρώ. Επίσης επιπλέον έκπτωσης 20% λαμβάνει όποιος κλείνει το εισιτήριο του με επιστροφή.

    [02] Επιστροφή με μελτέμια

    Καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί, σε ορισμένα δρομολόγια πλοίων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν τα έννιά μποφόρ, προκαλώντας ταλαιπωρία στους αδειούχους του Αυγούστου, που επιστρέφουν πίσω στις ?βάσεις? τους, μετά τις διακοπές.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχει γίνει μία ακύρωση δρομολογίου (Μεστά Χίου - Ψαρά, Λαύριο), λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ δεν είναι λίγα τα πλοία που αναγκάζονται να αλλάξουν την πορεία τους, προκειμένου να πλεύσουν με ασφάλεια.

    Εξάλλου, το πρωί το «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μήλου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τη Μήλο στις 09:40 και με προορισμό τους λιμένες Φολεγάνδρου - Θήρας - Νάξου - Κουφονησίων - Αμοργού, καθώς η προσεγγισή του ηταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με ανέμους 7-8 μποφόρ.

    Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 37 επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, οι οποίοι προωθήθηθηκαν σήμερα με το «SPEEDRUNNER IV» στην Σίφνο και απο εκεί με το "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ" στην Φολέγανδρο. Οι 115 επιβάτες προς τους υπόλοιπους προορισμούς, θα προωθηθούν αύριο με προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ».

    Υπενθυμίζεται οτι σήμερα θα καταπλεύσουν στο Λιμάνι του Πειραιά προερχόμενα απο νησιά του Αιγαίου 27 πλοία, στο λιμάνι της Ραφήνας δεκαεννέα και στο λιμάνι του Λαυρίου επτά.

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, σύμφωνα με την τροχαία, η επιστροφή των οδηγών, μέσω του οδικού δικτύου. Αν και η κίνηση είναι αυξημένη σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, δεν έχουν σημειωθεί, προς το παρόν, σημαντικές καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα στις Εθνικές Οδούς, από όπου διέρχονται τα αυτοκίνητα.

    Σε επιφυλακή βρίσκονται εξάλλου, οι δυνάμεις της τροχαίας η οποία διευκολύνει την ομαλή κυκλοφορία και πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

    Εκτιμάται ότι αυξημένη κίνηση αναμένεται να παρατηρηθεί και την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου, κατά την επιστροφή του τελευταίου κύματος των αδειούχων, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους έως το τέλος του μήνα.

    [03] Αστυνομική επιχείρηση για χασισοφυτεία στα Ζωνιανά

    Ένα αστυνομικός τραυματίστηκε, ένας δέχθηκε χαστούκι και μία χασισοφυτεία επιμελώς ξεριζώθηκε από τους ίδιους τους καλλιεργητές της. Όλα αυτά δεν αφορούν σκηνές από αστυνομική ταινία αλλά από μία αληθινή αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό χασισοφυτείας που πραγματοποιήθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο μετά και από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομική διεύθυνση.

    Η επιχείρηση που οργανώθηκε από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών σε συνεργασία με τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου ήταν μεγάλη, με τη συμμετοχή άνω των 50 αστυνομικών.

    Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν αστυνομικοί εντόπισαν μία χασισοφυτεία. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αποφασίστηκε να μη γίνει επέμβαση λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά και για το ότι μέσα στο χωριό από όπου θα έπρεπε να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις γινόταν ένας γάμος.

    Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι δυνάμεις έφτασαν στο δημοτικό διαμέρισμα των Ζωνιανών και εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 100 τ.μ. περίπου, όπου όμως βρήκαν εκριζωμένα, κατεστραμμένα και καμένα δενδρύλλια κάνναβης, προφανώς από τους ίδιους του καλλιεργητές.

    Σε γενικευμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε περιφερειακά του σημείου και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο, γεγονός που προκάλεσε ένταση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των αστυνομικών.

    Ενα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 33χρονος Ρεθεμνιώτης και ακόμα δύο άτομα, προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο και να διαφύγει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα των ΤΑΕ.

    Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και παρά τις βολές που έριξαν για να ακινητοποιήσουν το όχημα, οι τρεις άγνωστοι τελικά διέφυγαν και αναζητούνται.

    Αν και τα δύο γεγονότα, αυτό της χασισοφυτείας και της αντίδρασης του οδηγού δε συσχετίζονται από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης εξετάζονται τα στοιχεία των προσώπων που βρισκόντουσαν μέσα στο όχημα και για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε πως μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο υπήρχε πιστόλι.

    Η ιστορία όμως δε σταματάει εδώ? λίγα μέτρα πιο πέρα από το μπλόκο και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να σταματήσουν οι αστυνομικοί το όχημα για να μη διαφύγει, έγινε άλλο περιστατικό μεταξύ ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού το οποίο προβληματίζει τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

    Πιό συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυνομικός διευθυντής που βρισκόταν επί τόπου, χειροδίκησε κατά ενός υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι όπως αναφέρθηκε, αδυνατούσε να κατανοήσει και να εκτελέσει τις εντολές του.

    Για το επεισόδιο διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ για τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: \"καταδικάζει την απροκάλυπτη χρήση βίας (πέτρες κατά αστυνομικών) κατά αστυνομικών υπαλλήλων από μερίδα πολιτών των Ζωνιανών με σκοπό την αποφυγή σύλληψης παραβατικών στοιχείων και συγκεκριμένα ενός πολίτη, ο οποίος είχε παράνομα στην κατοχή του πολεμικό όπλο. Επειδή η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και από ό,τι γνωρίζουμε ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναμένει τα αποτελέσματα της και αναλόγως, αν χρειαστεί, θα κινηθεί\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 August 2011 - 16:29:41 UTC