Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο Σπ. Παπασπύρος
  • [02] Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου
  • [03] Διαπραγμάτευση στη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας προτείνει η Γερμανία
  • [04] Οι στενές σχέσεις του αρχαίου ελληνικού και αιγυπτιακού πολιτισμού
  • [05] Προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ από Λάρισα, Σέρρες και Ηρακλή
  • [06] "Αντίο" στην ενεργό δράση είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου
  • [07] Βόλεϊ: Στον Ολυμπιακό ο Γ. Λιβαθηνός
  • [08] Κάτοικος Σιένα και του χρόνου ο Νίκος Ζήσης

  • [01] Επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο Σπ. Παπασπύρος

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων Σπύρος Παπασπύρος.

    Όπως δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό \"Βήμα 99,5\" την απόφασή του είχε προαναγγείλει από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά, όπως είπε, \"επειδή υπήρχαν ανοιχτά τα μισθολογικά ζητήματα παρέμεινα\", προσθέτοντας ότι \"έχω υπερβεί όμως τα προσωπικά μου όρια\", ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πολιτευθεί απάντησε ότι \"ανεξάρτητα από τι γράφτηκε, αν το ψάξετε καλά θα δείτε ότι δυο-τρεις φορές που υπήρξε η δυνατότητα να εμπλακώ στην πολιτική, τις είχα απορρίψει\".

    [02] Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου

    Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν την επανάληψη των εξαγωγών πετρελαίου από τη Λιβύη, μετά το διαφαινόμενο τέλος στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

    Η τιμή του μπρεντ διαμορφώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στα 106,32 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας μείωση 2,3 δολαρίων.

    Η Λιβύη έχει παραγωγική ικανότητα 1,6 εκατ. βαρελιών την ημέρα, που αντιστοιχεί στο 2% της παγκόσμιας παραγωγής.

    Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της κατευθύνεται σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια και, μετά τη διακοπή των εξαγωγών της, η τιμή του μπρεντ έφθασε τον περασμένο Απρίλιο στα 127,02 δολάρια το βαρέλι, την υψηλότερη τιμή της τελευταίας διετίας.

    Το ερώτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσει να ανακτήσει η Λιβύη την ικανότητα εξόρυξης του πετρελαίου.

    [03] Διαπραγμάτευση στη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας προτείνει η Γερμανία

    Η συμφωνία ανάμεσα στην Φινλανδία και την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Αθήνα \"πρέπει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης\", εκτίμησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    \"Μια τέτοια διμερής συμφωνία δεν θα πρέπει να συναφθεί σε βάρος των υπολοίπων\" χωρών, οι οποίες συνεισφέρουν στην παροχή βοήθειας στην Αθήνα, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ προσέθεσε ότι \"χρειάζεται να υπάρξει διαπραγμάτευση\".

    [04] Οι στενές σχέσεις του αρχαίου ελληνικού και αιγυπτιακού πολιτισμού

    Τί επιλογές έχει ένας αιγυπτιολόγος στην Ελλάδα; Να δουλέψει σε ανασκαφές οι οποίες συχνά δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενό του, να εργαστεί σε πολιτιστικό οργανισμό ο οποίος συνήθως δεν σχετίζεται με τις αιγυπτιακές αρχαιότητες - εκτός αν πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει μια από τις σημαντικότερες αιγυπτιακές συλλογές διεθνώς - ή να δημιουργήσει κάτι από την αρχή που να συνδέεται με τις σπουδές του, αλλά που απαιτεί πολλή δουλειά και μεράκι.

    Ο Βασίλης Χρυσικόπουλος, αιγυπτιολόγος, με σπουδές στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο της Λυών, έκανε και τις τρεις επιλογές. Και έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος γι? αυτό.

    Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 από τον ίδιο και 26 ακόμα συνιδρυτικά μέλη, όλοι άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών, με σημαντική προσφορά στο αντικείμενό τους.

    Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία δημιουργήθηκε για να γεμίσει ένα μεγάλο κενό, την προώθηση της μελέτης του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού στην Ελλάδα.

    «Η ίδρυσή της ήταν μια ιδέα που είχα από παλιά, όταν έκανα το διδακτορικό μου στη Γαλλία. Τότε σκεφτόμουν τρόπους για την ανάπτυξη των αιγυπτιακών σπουδών στην Ελλάδα και -το σημαντικότερο- πώς θα γίνουν γνωστές οι σχέσεις μεταξύ αρχαίου ελληνικού και αιγυπτιακού πολιτισμού, οι οποίες από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν αυτονόητες, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχουν περιγραφεί επαρκώς. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι έχει βρεθεί ταριχευμένο σώμα στις Μυκήνες ή αιγυπτιακός τάφος στα Ισόπατα της Κρήτης;» δηλώνει.

    [05] Προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ από Λάρισα, Σέρρες και Ηρακλή

    Την ύστατη προσπάθεια για παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα επιχειρούν Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής.

    Και οι τρεις ΠΑΕ προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης της 10ης Αυγούστου της Επιτροπής Εφέσεων.

    Οι Θεσσαλοί και οι Σερραίοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε σωστή εφαρμογή των νόμων και έχουν ως \"όπλο\" το γεγονός ότι η ποινή (αφαίρεση βαθμών) που επιβλήθηκε στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν προβλέπεται από το άρθρο 21 του Πειθαρχικού Κώδικα, με βάση το οποίο παραπέμφθηκαν οι δύο σύλλογοι.

    Ο Ηρακλής, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι, αλλά στη δική του περίπτωση επειδή υποβιβάστηκε με βάση το άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος, ενώ, όπως υποστηρίζουν οι Θεσσαλονικείς, θα έπρεπε να τιμωρηθούν με το άρθρο 20 για πλαστογραφία, το οποίο προβλέπει πρόστιμο.

    Το Διαιτητικό Δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (25/8) και ώρα 10:00.

    [06] "Αντίο" στην ενεργό δράση είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου

    Ένα σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ, αυτό του Δημήτρη Παπανικολάου, έκλεισε σήμερα, με τον 34χρονο φόργουορντ να γνωστοποιεί με ανακοίνωση του την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

    Ο μοναδικός Ελληνας παίκτης που έχει κατακτήσει δύο «τριπλ κράουν» στην καριέρα του (το 1997 με τον Ολυμπιακό, το 2007 τον με Παναθηναϊκό), ευχαρίστησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης όλους του ανθρώπους που «υπηρετούν» το χώρο του μπάσκετ.

    Αναλυτικά:

    «Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες, Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από σχεδόν 20 χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση.

    Θεωρώ ότι μετά από τα έντονα συναισθήματα που ένιωσα στην καριέρα μου όταν μετριάζεται η χαρά της νίκης, ή η στεναχώρια της ήττας το φυσικό είναι να βάλει κανείς μια τελεία.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου για την συμπαράσταση και την καθοδήγηση τους, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα.

    Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον χώρο του μπάσκετ, τις ομάδες, τους προπονητές, τους συναθλητές μου, τις διοικήσεις, την ομοσπονδία, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους υγιείς φιλάθλους, όλοι συνέβαλαν στις επιτυχίες μου και τους είμαι ευγνώμων.

    Υπερηφάνεια μου αποτελεί το γεγονός ότι αγωνίστηκα με αυταπάρνηση τόσο στις Εθνικές ομάδες (Παίδων-Εφήβων-Ανδρών) όσο και στους συλλόγους στους οποίους ανήκα.

    Το γεγονός ότι κατάφερα να σταθώ για όλη μου σχεδόν την καριέρα σε υψηλό επίπεδο, παρότι αγωνίστηκα με διαφορετικές γενιές παιχτών και ότι κατά καιρούς συνεργάστηκα με τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα τιμητικό.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προπονητές μου που είχανε και έχουν την καλύτερη διάθεση ώστε να μου μεταφέρουν τις γνώσεις τους.

    Οι εμπειρίες που κέρδισα από αυτούς ελπίζω να αποτελέσουν προίκα για την μετέπειτα ενασχόληση μου στο χώρο.

    Με εκτίμηση,

    Δημήτρης Παπανικολάου».

    [07] Βόλεϊ: Στον Ολυμπιακό ο Γ. Λιβαθηνός

    Την απόκτηση του Γιάννη Λιβαθηνού ανακοίνωσε η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

    Ο 34χρονος άσος γεννήθηκε στις 9/4/1977. Κατά το παρελθόν αγωνίστηκε σε Ολυμπιάδα Πατρών, Παναθηναϊκό, Γ.Σ. Λαμίας και Ε.Α. Πατρών.

    Ο Γ.Λιβαθηνόςυπέγραψε για ένα χρόνο.Αναφερόμενος στη μετεγγραφή του τόνισε:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ομάδα που κατέκτησε πέρυσι τα πάντα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο το Ολυμπιακού για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια παρά μόνο ότι θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως έκανα σε κάθε σύλλογο που αγωνίστηκα, προκειμένου να συνεισφέρω και εγώ στην επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού».

    [08] Κάτοικος Σιένα και του χρόνου ο Νίκος Ζήσης

    Την παραμονή του στη Σιένα γνωστοποίησε, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», ο Νίκος Ζήσης.

    «Θεωρώ πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, απ' ότι φαίνεται θα μείνω εκεί που είμαι» τόνισε ο Ελληνας διεθνής γκαρντ σε ερώτηση σχετικά με το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν και συνέχισε αναφερόμενος στην Εθνική ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

    «Είναι φιλικά παιχνίδια» είπε σχετικά με την εικόνα της Εθνικής στα φιλικά προετοιμασίας και συνέχισε: «Προσφέρονται ως δείγματα γραφής για τον προπονητή. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, όσον αφορά την ομοιογένεια. Είμαστε μακριά, αν νομίζουμε πως έχουμε κάνει κάτι κερδίζοντας σημαντικούς αντιπάλους. Είμαστε νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Τα επίσημα παιχνίδια ξεκινούν σε δέκα ημέρες και εκεί πρέπει να δείξουμε τι δουλειά έχουμε κάνει στον ένα μήνα που είμαστε μαζί και αν είμαστε έτοιμοι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 12:29:46 UTC