Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ηλεκτρονική διαδικτύωση δημόσιων υπηρεσιών σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Νεκρός ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
  • [03] Πυρκαγιά στην περιοχή Σούλι του Δήμου Πατρέων
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Με εξαιρέσεις θα εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης

  • [01] Η Ηλεκτρονική διαδικτύωση δημόσιων υπηρεσιών σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Η προβολή στο διαδίκτυο ενός ευρύτατου φάσματος λειτουργιών του δημόσιου χώρου απασχόλησε σημερινή, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, σύσκεψη στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη συζητήθηκε κατ? αρχήν ο «ενιαίος χώρος» δραστηριοτήτων που πρέπει να αναδειχθεί στο διαδίκτυο εξειδικευμένων ανά υπουργείο, πχ. Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Ιστορικά Αρχεία, κλπ.

    Επιπλέον συζητήθηκε το μεγάλο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διαδικτύωσης σειράς δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στον καλύτερο συντονισμό τους, όσο και στην δραστική μείωση των λειτουργικών τους εξόδων.

    [02] Νεκρός ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

    Τη ζωή του έχασε, εν ώρα υπηρεσίας, ο 49χρονος αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

    Ο 49χρονος έφερε εγκαύματα στο σώμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    [03] Πυρκαγιά στην περιοχή Σούλι του Δήμου Πατρέων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σούλι του Δήμου Πατρέων.

    Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δύο αεροσκάφη, 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 10 άνδρες.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Με εξαιρέσεις θα εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης

    Η συζήτηση για τους φορολογικούς συντελεστές είναι στείρα και αδιέξοδη εάν δεν λύσουμε το ζήτημα του μηχανισμού είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς φορείς με βασικό θέμα συζήτησης το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει.

    Τα πάντα συζητούνται γρήγορα και με καλές διαθέσεις και αποφασιστικότητα. Τίποτα όμως δεν αναστέλλεται, τίποτα δεν ανακόπτεται όσο διαρκεί η συζήτηση, πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στη μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% διευκρίνισε ότι ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και εκεί όπου κυριαρχεί και η πώληση τροφίμων.

    Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ότι το θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις με στόχο τα πέντε δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός 1,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Η εφαρμογή του προγράμματος απαιτεί κόπο και απόλυτη διαφάνεια, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κατά προτίμηση μπορεί να δοθεί έμφαση σε αποκρατικοποιήσεις που δεν επηρεάζονται από το χρηματιστήριο.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να ανακοπεί η ύφεση και να αλλάξει το κλίμα για την ελληνική οικονομία. Εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα είμαστε στους στόχους μας ή έστω εξαιρετικά κοντά στους στόχους μας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας απάντηση και σε ερώτημα σχετικά με την αναγκαιότητα νέων μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 14:29:43 UTC