Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Συμβολική κατάληψη των εισόδων κεντρικών ξενοδοχείων για τα "βαρέα"
  • [03] Στο Βελιγράδι η καγκελάριος Α. Μέρκελ για συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία
  • [04] Προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής στον τρίτο γύρο του τουρνουά Γουίνστον Σάλεμ
  • [05] Ταινία ομογενούς από την Αυστραλία "φλερτάρει" με τα Όσκαρ
  • [06] Καταστροφή των βαμβακοφυτειών του δήμου Μουζακίου από το πράσινο σκουλήκι
  • [07] Σε πλήρη περιορισμό η φωτιά που ξέσπασε στις παρυφές του Κουλά στις Σέρρες
  • [08] Kατάργεί 3.500 θέσεις εργασίας η ελβετική τράπεζα UBS
  • [09] Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις για το Kυπριακό
  • [10] Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη συμφώνησαν να τηρήσουν τα συμβόλαια με την Ιταλία
  • [11] Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις αντικαθεστωτικών με τις δυνάμεις του Καντάφι
  • [12] Ο Βόλος πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών

  • [01] Αύριο η περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ

    Με στόχο τη συμμετοχική διαμόρφωση της περιφερειακής και εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής του κινήματος, ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται αύριο 24 Αυγούστου στις 17.30, η περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «ΙΣΘΜΙΑ» της Κορίνθου.

    [02] Συμβολική κατάληψη των εισόδων κεντρικών ξενοδοχείων για τα "βαρέα"

    Αθήνα, Ελλάδα 23/08/2011 11:09 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Συμβολική κατάληψη των εισόδων κεντρικών ξενοδοχείων για τα \"βαρέα\".

    Σε συμβολική κατάληψη των εισόδων δύο κεντρικών ξενοδοχείων στο Σύνταγμα προχώρησαν σήμερα υπάλληλοι των κλάδων επισιτισμού και τουρισμού.

    Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη εξαίρεση του επαγγέλματός τους από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ όπως έκαναν γνωστό προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα.

    Αν και οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό και στέκονται ακριβώς μπροστά από τις εισόδους, επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο των τουριστών.

    [03] Στο Βελιγράδι η καγκελάριος Α. Μέρκελ για συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται απότη Δευτέραστο Βελιγράδι, όπου σήμερα θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της Σερβίας για διεθνή, διμερή και οικονομικά θέματα, την προσέγγιση της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εξελίξεις στην περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης, κυρίως στο Κόσοβο.

    Η κ. Μέρκελ θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, στη συνέχεια θα διεξαχθεί συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου των κ.κ. Τάντιτς και Μέρκελ.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς και των υπουργών Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς, Άμυνας Ντράγκαν Σουτάνοβατς και Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Νεμπόισα Τσίριτς.

    Η κ. Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί και με τη χήρα του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, Ρούζιτσα.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη χθεσινή επίσκεψη της στο Ζάγκρεμπ και τις συναντήσεις με τον πρόεδρο και την πρωθυπουργό της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και Γιάντρανκα Κόσορ αντίστοιχα, δήλωσε ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις και ως όρο για τη Σερβία ανέφερε την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο.

    «Το παράδειγμα της Κροατίας δείχνει ότι κάθε χώρα σε αυτή την περιοχή μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Εμείς αυτό επιθυμούμε. Αλλά γι' αυτό πρέπει να εκπληρωθούν προϋποθέσεις. Και φυσικά ένας από τους όρους για την ένταξη στην ΕΕ, συγκεκριμένα της Σερβίας είναι το Κόσοβο. Να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ αυτών των κρατών και οι συνθήκες διαβίωσης», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Κροατίας.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, ενόψει της επίσκεψής της στην περιοχή, δήλωσε ότι τα προβλήματα της κρίσης χρέους σε ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

    Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στη Σερβία δεν συνδέεται με τα γεγονότα στο βόρειο Κόσοβο και προετοιμάστηκε από το Φεβρουάριο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς.

    [04] Προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής στον τρίτο γύρο του τουρνουά Γουίνστον Σάλεμ

    Ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του διεθνούς τουρνουά Γουίνστον Σάλεμ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Κύπριος τενίστας νίκησε με 2-0 (7-5 και 6-1), στο πλαίσιο του β' γύρου, τον Αμερικανό, Ράιαν Σουίτινγκ, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

    [05] Ταινία ομογενούς από την Αυστραλία "φλερτάρει" με τα Όσκαρ

    Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βοστώνης στις ΗΠΑ είναι η επόμενη διοργάνωση όπου θα διαγωνιστεί η βραβευμένη μικρού μήκους ταινίας του ομογενούς κινηματογραφιστή από το Σίδνεϊ, Κώστα Νίκα, με τίτλο «Light - Φως».

    Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο Πειραματικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Λος Άντζελες και μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και για το Όσκαρ της κατηγορίας.

    Ο κ. Νίκας είπε ότι πέρα από τις δύο προαναφερθείσες αμερικανικές πόλεις, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για να φιλοξενηθεί / διαγωνισθεί η ταινία του και σε άλλες διεθνείς κινηματογραφικές διοργανώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Light - Φως» αφορά έναν τυφλό ο οποίος σιγά-σιγά ανακτά το φως του αλλά αποφασίζει να μην το αποκαλύψει στη σύζυγό του.

    [06] Καταστροφή των βαμβακοφυτειών του δήμου Μουζακίου από το πράσινο σκουλήκι

    Διαστάσεις επιδημίας τείνει να πάρει η καταστροφή των βαμβακοφυτειών από το πράσινο σκουλήκι στο δήμο Μουζακίου, στον νομόΚαρδίτσας.

    Όπως αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, σε επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για δεύτερη χρονιά η προσβολή των βαμβακοφυτειών του δήμου μας από το πράσινο σκουλήκι είναι μεγάλη παρ' όλα τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει.

    Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αλλά και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας παρ? όλη την παρακολούθηση της εξέλιξης του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού με παγίδες και μετά τους ενδεδειγμένους ψεκασμούς διαπιστώνει ότι η καταστολή της προσβολής δεν κατέστη εφικτή.

    Ο δήμαρχος Μουζακίου ζητά από το Υπουργείο, να μεριμνήσει για την αποζημίωση των παραγωγών, είτε μέσω του ΕΛ.Γ.Α. (με αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων), είτε μέσω των κοινοτικών αποζημιώσεων.

    [07] Σε πλήρη περιορισμό η φωτιά που ξέσπασε στις παρυφές του Κουλά στις Σέρρες

    Σε πλήρη περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στην κατοικημένη περιοχή Καλλιθέα της πόλης των Σερρών. Παρότι οι πρώτες πληροφορίες έδιναν τη φωτιά να έχει εξαπλωθεί σε σπίτια, μετά την κλήση στην πυροσβεστική υπηρεσία των Σερρών, από τους τρομοκρατημένους κατοίκους της περιοχής, εντούτοις η φωτιά περιορίστηκε στη γύρω βλάστηση της περιοχής καίγοντας πεύκα και ξερόχορτα του λόφου Κουλά.

    Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δέκα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν και άνδρες του δήμου Σερρών με δύο υδροφόρα οχήματα.

    [08] Kατάργεί 3.500 θέσεις εργασίας η ελβετική τράπεζα UBS

    Την κατάργηση 3.500 θέσεων εργασίας αποφάσισε η ελβετική τράπεζα UBS στο πλαίσιο του προγράμματός της για μείωση των δαπανών της κατά 2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (1,76 δισεκατομμύρια ευρώ) που ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την τράπεζα σήμερα.

    Η κατάργηση των θέσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί με απολύσεις και εθελουσία έξοδο, τονίζεται στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.

    Στα τέλη Ιουλίου, η Credit Suisse, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, ανακοίνωσε και αυτή την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

    Το 2ο τρίμηνο, η UBS κατέγραψε πτώση στα καθαρά της κέρδη και αναθεώρησε προς τα κάτω τους αναπτυξιακούς στόχους της.

    [09] Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις για το Kυπριακό

    Μετά την ανάπαυλα, λόγω θερινών διακοπών, επαναλαμβάνονται σήμερα οι απευθείας διαπραγματεύσεις Χριστόφια- Έρογλου για το Kυπριακό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπάτενχαϊμ.

    Μετά την τελευταία ολοήμερη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στις 2 Αυγούστου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι η συζήτηση αφορούσε το κεφάλαιο διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.

    Οι κύριοι Χριστόφιας και Έρογλου έχουν συμφωνήσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου να πραγματοποιήσουν 19 συναντήσεις και στη συνέχεια θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

    Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, σημειώνοντας ότι προσκρούουν στη διχοτομική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

    Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση, πρόσθεσε, της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου.

    «Η πρόσφατη έκρηξη αλαζονείας και αδιαλλαξίας του κ. Ερντογάν στα κατεχόμενα είναι αρκούντως δηλωτική της επίσημης τουρκικής πολιτικής», συμπλήρωσε.

    [10] Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη συμφώνησαν να τηρήσουν τα συμβόλαια με την Ιταλία

    Η Ιταλία αναμένει να τηρηθούν τα συμβόλαια των ιταλικών εταιριών στη Λιβύη από τη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει την εξουσία αν οι αντικαθεστωτικοί ανατρέψουν τον Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Φράνκο Φρατίνι.

    Τα συμφέροντα της Ιταλίας στη Λιβύη περιλαμβάνουν από πετρελαιοπηγές ως συμβόλαια δισεκατομμυρίων στον αμυντικό και κατασκευαστικό τομέα.

    "Συμφώνησαν να τηρήσουν όλα τα συμβόλαια που έχει αναλάβει η Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και αυτά με τις ιταλικές εταιρίες", διευκρίνισε ο Φρατίνι αναφερόμενος στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

    "Τα συμβόλαια της Ιταλίας είναι με την Λιβύη και όχι με τον Καντάφι", τόνισε.

    [11] Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις αντικαθεστωτικών με τις δυνάμεις του Καντάφι

    Δεκάδες στρατιώτες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λίβυους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε πού σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, παρά μόνο ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα προέρχονταν από την πόλη Σίρτη.

    [12] Ο Βόλος πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών

    Στα χρώματα του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών ντύθηκε απότη Δευτέραο Βόλος,πέντε μέρες πριν την έναρξη των αγώνων που θα διεξαχθούν στα δυο κολυμβητήρια του Δήμου, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

    Από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Αυγούστου και έως τις 4 Σεπτεμβρίου, ο Βόλος αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ? όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις. Πρόκειται για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλου Νέων Ανδρών.

    Με μεγάλα πανό που τοποθετήθηκαν στις εισόδους και κεντρικά σημεία της πόλης, ο Δήμος Βόλου είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους διαιτητές και τους κριτές των αγώνων, οι οποίοι φθάνουν συνολικά τα 450 άτομα.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΟΕ, Δ. Διαθεσόπουλου, του Τεχνικού Διευθυντή, Ν. Σπηλιωτόπουλου, του Πρόεδρου του ΔΟΕΠΑΠ, Π. Μαβίδη και του Διευθυντή Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας, Αλ. Μεταφτσή, έγινε ανακεφαλαίωση όλων των θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία για την οργάνωση του πρωταθλήματος, τη φιλοξενία των ομάδων, την τελετή έναρξης και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

    Οι εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της ετοιμότητας που διαπιστώθηκε και την άριστη συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη προσπάθεια κινητοποίησης εθελοντών, οι οποίοι έσπευσαν να συστρατευθούν και να βοηθήσουν για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

    Την ερχόμενη Παρασκευή, μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των ομάδων, οι διεθνείς διαιτητές και κριτές των αγώνων, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FINA), της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Δήμου Βόλου, προκειμένου να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη του πρωταθλήματος.

    Την Πέμπτη, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη η γενική πρόβα της τελετής έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει παρέλαση των ομάδων, συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Σπ. Μαβίδης. Η τελετή θα ξεκινήσει με την άφιξη παραδοσιακού σκάφους που θα μεταφέρει στην αρχή της παραλίας χορευτές, ντυμένους με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι θα κρατούν τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες. Οι χορευτές θα παραδώσουν στους αρχηγούς των ομάδων τις σημαίες των κρατών και θα ξεκινήσει η παρέλαση με προπομπό της Φιλαρμονική Ορχήστρα.

    Όταν η πομπή φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης (Τράπεζα της Ελλάδος) και αφού οι αθλητές τακτοποιηθούν στις ειδικές θέσεις, η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο, θα ακολουθήσει ο ύμνος της FINA και στη συνέχεια οι ομιλίες των επισήμων. Αμέσως μετά θα προβληθεί βίντεο με θέμα την ΑΡΓΩ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με χοροθεατρικό δρώμενο βασισμένο σε χορογραφία της καθηγήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού, Κατερίνας Σαρρή, το οποίο αναπαριστά την αίσθηση του αθλητή που αγωνίζεται μέσα στο νερό. Με τη λήξη του δρώμενου, πυροτέχνημα θα δώσει το σήμα για να γεμίσει το λιμάνι με σκάφη, τα οποία φωτισμένα με πυρσούς και με ήχους θα δημιουργήσουν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο χώρο της εκδήλωσης και σε ολόκληρη την πόλη.

    Σημειώνεται ότι η τελετή έναρξης θα μεταδίδεται ζωντανά από μεγάλες οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στο χώρο της παραλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2011 - 8:30:02 UTC