Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο τελικό στάδιο το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Συμφωνία "επί της αρχής" για τα πανεπιστήμια
  • [03] Πλήρωσε 962.500 δολάρια για ένα αυτοκίνητο
  • [04] Πυρκαγιές σε Βραυρώνα, Αιτωλοακαρνανία και Έβρο

  • [01] Στο τελικό στάδιο το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

    Μέσω του μοντέλου της «προσωπικής διαφοράς» θα προχωρήσει από την κυβέρνηση η διαδικασία για την κατάρτιση του ενιαίου βαθμολογίου - μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

    Η «προσωπική διαφορά» θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τα επιδόματα τύπου ΔΙΒΕΕΤ, τα οποία λαμβάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

    Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί πλαφόν σε αυτά τα επιδόματα, θα «παγώσουν» οι αυξήσεις τους και, παράλληλα, σταδιακά θα μειώνονται. Για δε τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξει «προσωπική διαφορά».

    Μεγάλη είναι η πιθανότητα, εξ άλλου, να υπάρξουν νέες μειώσεις δαπανών, πέραν της περικοπής των επιδομάτων, που έχει ήδη γίνει, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο- μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα καταστεί αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου.

    Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί. Το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς, θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα, όμως, αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν αφορά στην πράξη τη συντριπτική πλειονότητα (περίπου 90%) των υπηρετούντων υπαλλήλων.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο υπηρετεί παράλληλα και δημοσιονομικούς στόχους που, ως έναν βαθμό, έχουν αντιμετωπιστεί με τις ρυθμίσεις που, ήδη, έχουν ψηφιστεί, για τη μισθολογική ωρίμανση και τα επιδόματα.

    Σημειώνεται ότι ήδη από την 1η Ιουλίου οι ωριμάνσεις «πάγωσαν» και οι υπάλληλοι των υπουργείων, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν η δικαιούνταν έως την 30η Ιουνίου 2011. Από το πάγωμα των ωριμάνσεων, εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι χάνουν 20 - 41 ευρώ μηνιαίως και κατά μέσον όρο 280- 481 ευρώ ετησίως.

    Από 1ης Ιουλίου έχουν γίνει περικοπές και στα χρονοεπιδόματα και τις υπερωρίες.

    Η κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι «το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μίας ορθολογικής και δίκαιης κατάστασης, βασισμένης στην αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση, την κινητικότητα και την κινητοποίηση των πολύ αξιόλογων δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απελευθερωθούν, προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές προς όφελος του Δημοσίου, αλλά κυρίως των πολιτών».

    [02] Συμφωνία "επί της αρχής" για τα πανεπιστήμια

    Με τη συναίνεση της ΝΔ (αλλά και του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Γ. Παπανδρέου - Αντ. Σαμαρά. «Όχι» ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς.

    Οι εκκλήσεις στη Νέα Δημοκρατία για συναίνεση, σε συνδυασμό με την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΛΑΟΣ, τις συμβιβαστικές προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Βούγιας, Κατσέλη), αλλά και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΝΔ) υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, έδωσαν την αφορμή στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για αναδιατύπωση της διάταξης για τη διαδικασία εκλογής πρυτάνεων, εξασφαλίζοντας και την τελική συναίνεση της ΝΔ, εκτός από εκείνην του ΛΑΟΣ και των βουλευτών της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

    Με την τελική διατύπωση, οι πρυτάνεις των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο. Φοιτητική συμμετοχή άλλου είδους στην εκλογή των πρυτάνεων, δεν θα προβλέπεται.

    Μετά τη δήλωση της ΝΔ πως υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση επί της αρχής, ο ΛΑΟΣ απέσυρε την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε καταθέσει.

    [03] Πλήρωσε 962.500 δολάρια για ένα αυτοκίνητο

    Το ποσό των 962.500 δολλαρίων διέθεσε ένας λάτρης των παλαιών αυτοκινήτων για να αποκτήσει τη μεγαλύτερη σε ηλικία Bentley που κυκλοφορεί σήμερα, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της μάρκας.

    Η 3λιτρη σπορ Bentley, πήρε μέρος σε πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου Gooding & Co., στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

    Η ιστορία αυτού του αυτοκινήτου ξεκίνησε πριν από 90 χρόνια. Αγοράσθηκε, από το Noel Van Raalte, Βρετανό κοσμοπολίτη και οδηγό αγώνων, προς 1.150 λίρες. Ηταν το τρίτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η νεοσύστατη εταιρία και ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827.

    Η Bentley Chassis No. 3 είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, σε πλήρη λειτουργία. Αν και εχουν περάσει 90 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε ο ιδιοκτήτης του φρόντισε να το συντηρήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

    Διαθέτει, το αρχικό αλουμινένιο αμάξωμα και τα αυθεντικά του μπρούτζινα διακοσμητικά. η 3λιτρη σπορ Bentley .

    Αυτή η σειρά με τον κινητήρα 3λιτρων κατέκτησε τις πρώτες θέσεις στον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1924 και το 1927.

    Την ημέρα της δημοπρασίας στο Pebble Beach, η Bentley πραγματοποίησε την ανεπίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της. Η νέα ανοιχτή Continental GTC θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

    Η Coup εκδοχή της νέας Continental κοσμεί ήδη την Έκθεση της Bentley Athens στο Μαρούσι.

    [04] Πυρκαγιές σε Βραυρώνα, Αιτωλοακαρνανία και Έβρο

    Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Πράσινος Λόφος στην Βραυρώνα Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε στο ύψος του ξενοδοχείου Μάρε Νόστρουμ, ωστόσο δεν απειλήθηκαν ιδιοκτησίες. Για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

    Επίσης, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λευκίμη Έβρου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς, καθώς η κατεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη προς αυτό.

    Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, σε φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

    Σε εξέλιξη, εξάλλου, είναι από χθες και τα μέτωπα στην Κορπή Βόνιτσας και στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 14:29:46 UTC