Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ζενίθ η αγωνία των υποψηφίων
  • [02] Περιμένοντας τον κυκλώνα Αϊρίν
  • [03] Σέντρα στο πρωτάθλημα
  • [04] "Καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις" ζητά ο Αντ. Σαμαράς
  • [05] Ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης
  • [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νιγηρία
  • [07] Τέσσερις νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο νότιο Αφγανιστάν

  • [01] Στο ζενίθ η αγωνία των υποψηφίων

    Το κόστος της μεγάλης αναμονής έκδοσης των αποτελεσμάτων για χιλιάδες υποψήφιους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτιμάται ότι θα αναπληρωθεί όταν θα διαπιστωθεί η μεγάλη πτώση των βαθμολογικών βάσεων σε δεκάδες τμήματα και σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

    Το υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο την Κυριακή το βράδυ οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις των βαθμών, ώστε τη Δευτέρα να ανακοινωθούν οι βάσεις.

    Η φετινή καθυστέρηση στην ανακοίνωση , πάντως, δεν οφείλεται τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο στα υπουργεία 'Αμυνας και κυρίως Προστασίας του Πολίτη, τα οποία καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τις απαραίτητες προκηρύξεις.

    Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι το τοπίο που θα διαμορφωθεί φέτος με την ανακοίνωση των βάσεων, θα αλλάξει την εικόνα των αποτελεσμάτων, καθώς δεν θα έχει ομοιότητες με τα στοιχεία άλλων ετών.

    Τα νέα δεδομένα που έχουν εισαχθεί φέτος, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των μετεγγραφών, δημιουργούν και νέες συνθήκες. Η οικονομική κρίση απ΄την άλλη πλευρά, επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού τοπίου, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι δήλωσαν φέτος τις προτιμήσεις τους σε σχολές, με βασικά κριτήρια τον τόπο που θα σπουδάσουν και το επάγγελμα που θα τους δώσει γρηγορότερα εργασία, όταν αποπερατώσουν τις σπουδές τους.

    Η κατάργηση των "ευεργετικών" διατάξεων που επέτρεπαν την χωρίς φραγμούς μετεγγραφή παιδιών ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ.), ώθησε πολλούς υποψήφιους ακόμη και στην ακραία επιλογή σχολών που τους ενδιέφεραν μεν λιγότερο, αλλά βρίσκονταν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, έτσι ώστε δεν θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη.

    Επειδή η αγορά εργασίας πλέον δεν έχει σταθερότητα, καμία επιλογή σπουδών δεν έχει εξασφαλισμένη την επαγγελματική αποκατάσταση. Ετσι, υπό αυτό το άγχος έκαναν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι λαμβάνοντας υπόψη τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

    Όπως επισημαίνουν πολλοί εκπαιδευτικοί, θα δούμε φέτος στις βαθμολογικές βάσεις υποχώρηση των επιπέδων στα παιδαγωγικά τμήματα που, τα τελευταία χρόνια είχαν χτυπήσει "ταβάνι". Η μείωση των διορισμών των εκπαιδευτικών και γενικότερα ο περιορισμός των θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες, είναι από τα βασικά στοιχεία που έκαναν τους υποψήφιους να στρέφουν την πλάτη σε παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι τα παιδαγωγικά τμήματα.

    Εξαίρεση όμως σ΄αυτόν τον κανόνα, φαίνεται να αποτελούν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, που εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς αυτές οδηγούν κατευθείαν σε απασχόληση.

    Σύμφωνα πάντα με τους εκπαιδευτικούς , (που πολλοί απ΄αυτούς διόρθωσαν και τα γραπτά των υποψηφίων) στην πτώση των βάσεων συνετέλεσε και η μειωμένη απόδοση των παιδιών, σε πολλά μαθήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των αριστούχων.

    Όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ πολλοί εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτερες πτώσεις αναμένονται στα τμήματα του δεύτερου και τέταρτου πεδίου, που περιλαμβάνουν φυσικομαθηματικές σχολές και σχολές των Πολυτεχνείων.

    Πτώσεις όμως αναμένονται και σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι νομικές, ενώ η πτώση στις παιδαγωγικές ιδιαίτερα όμως στην περιφέρεια, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1000 μόρια.

    Στο δεύτερο και τέταρτο επιστημονικό πεδίο οι μεγαλύτερες πτώσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινούν από 700 μόρια και στα περιφερειακά θα ξεπερνούν τα 1300.

    Στο τρίτο πεδίο, ίσως θα είναι μία από τις λίγες χρονιές που θα παρατηρηθεί πτώση-έστω και μικρή- στις περιζήτητες ιατρικές σχολές της περιφέρειας, χωρίς να αποκλείεται ελάχιστη πτώση και στα κεντρικά πανεπιστήμια.

    Οι μεγάλες πτώσεις των βάσεων, φαίνεται θα σημειωθούν στο πέμπτο πεδίο των οικονομικών σχολών, που στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπερνούν τα 300 μόρια και στην περιφέρεια , ενδεχομένως, θα υπάρξουν τμήματα με πτώση πάνω από 1000 μόρια.

    Ορισμένοι εκπαιδευτικοί πάντως εκτιμούν ότι ανόδους θα έχουμε σε σχολές μεσαίας ζήτησης, και σε ορισμένες ξένες φιλολογίες, αλλά θα είναι μικρού εύρους.

    [02] Περιμένοντας τον κυκλώνα Αϊρίν

    Ο κυκλώνας Αϊρίν, ο οποίος απειλεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εξασθένησε σήμερα ελαφρά και υποβαθμίστηκε στην κατηγορία ένα της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

    Στις 12:00 ώρα Ελλάδος, το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από το Ακρωτήριο Λουκάουτ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

    Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, προσέθεσε το NHC.

    Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν το Σάββατο από το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα δέχονται καμιά άφιξη πτήσης, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

    Η απόφαση αυτή, που ελήφθη στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κυκλώνα Αϊρίν, αφορά το διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι, το ΛαΓκάρντια και αυτό του Νιούαρκ, ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής της πολιτικής αεροπορίας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

    "Θα είναι κλειστά μόνο για τις αφίξεις πτήσεων", δήλωσε ο Στιβ Κόουλμαν, ο οποίος έκανε λόγο περί "χιλιάδων" πτήσεων που θα επηρεαστούν.

    Οι απογειώσεις αεροσκαφών δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες αναχωρήσεις από τα τρία αεροδρόμια είχαν ήδη ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρίες.

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, λαμβάνοντας μια απόφαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, έδωσε εντολή χθες να απομακρυνθούν από περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών πάνω από 250.000 κάτοικοι της αμερικάνικης μεγαλούπολης. Όλες οι συγκοινωνίες θα πάψουν να λειτουργούν στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι (τοπική ώρα).

    Ο κυκλώνας Αϊρίν μπορεί να προκαλέσει ζημιές ύψους ακόμα και δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την εταιρία Kinetic Analysis που ασχολείται με την πρόβλεψη των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι, ο κυκλώνας Αϊρίν αναμένεται να πλήξει σήμερα το πρωί τη Βόρεια Καρολίνα και αργότερα τη Νέα Υόρκη.

    Ο διευθυντής της εταιρίας Kinetic Analysis Τσακ Ουάτσον δήλωσε πως οι ζημιές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 12 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα.

    Οι ζημιές αυτές προέρχονται από κτίρια που θα πλημμυρίσουν και συνδέονται με την διακοπή λειτουργίας εταιριών, αλλά και με το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης.

    Το ύψος τους εξαρτάται από την ένταση με την οποία ο κυκλώνας θα πλήξει τη Νέα Υόρκη. "Μια διαφορά 32 χιλιομέτρων στο επίπεδο των περιοχών που θα βρεθεί το κέντρο του τυφώνα είναι πιθανό να διπλασιάσει τις ζημιές", τόνισε ο Ουάτσον.

    Ο ίδιος τόνισε πως "ένας μικρής έντασης κυκλώνας, αν κατευθυνθεί απευθείας στη Νέα Υόρκη μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει ζημιές ενός δισεκατομμυρίου".

    "Η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ακόμα και μήνες", προέβλεψε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

    Οι αρχές των περιοχών από τη Νέας Υόρκη ως και τη Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διάκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Σε μήνυμά του χθες το βράδυ κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι "σοβαρές και ιστορικές".

    Στο μεταξύ και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν από σήμερα το μεσημέρι. Ταυτόχρονα θα διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό στην πόλη.

    Περισσότερα από 400 κέντρα υποδοχής έχουν ανοίξει και σε αυτά μπορούν να καταφύγουν 71.000 άνθρωποι.

    Όες οι παραστάσεις στο Μπρόντγουέι αναβλήθηκαν όπως και όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν τα πάρκα γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων.

    Περίπου 98.000 μέλη της αμερικανικής Εθνοφρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τα πολεμικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν τις βάσεις στη Φλόριντα, το Ντέλαγουερ και την Βιρτζίνια και τα πολεμικά πλοία από το λιμάνι του Χάμπτον Ρόουντς ανοίχτηκαν στη θάλασσα.

    Ένα πραγματικό "τέρας" ο κυκλώνας Αϊρίν έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA.

    Το 1938 ο κυκλώνας Νιου Ινγκλαντ που πέρασε 64 χιλιόμετρα από το Μανχάταν προκάλεσε ζημιές που αντιστοιχούν σήμερα σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει ο στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ στους New York Times.

    Ο κυκλώνας Κατρίνα προκάλεσε τις μεγαλύτερες ζημιές--100 δισεκατομμύρια δολάρια-- το 2005 όταν έπληξε τη Νέα Ορλεάνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άνθρωποι.

    [03] Σέντρα στο πρωτάθλημα

    «Κουτσουρεμένο» και μέσα από... 40 δικαστικά κύμματα αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και με την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι γνωστές οι 14 από τις 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος, αλλά και με την προοπτική να αλλάξει τελευταία στιγμή η μια, αφού ο Ηρακλής διεκδικεί τη θέση του Αστέρα Τρίπολης.

    Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάστηκαν στην Δ\' Εθνική και οι αντικαταστάτες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί. Τη θέση τους διεκδικούν από τη μια μεριά η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, που υποβιβάστηκαν φέτος, και από την άλλη ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, αν τελικά αποφασιστεί ότι πρέπει να τους αντικαταστήσουν ομάδες από τη Β\' Εθνική.

    Ως εκ τούτων, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και η κυπελλούχος ΑΕΚ, που στην κλήρωση βρέθηκαν αντιμέτωποι με Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα, δεν θα αγωνιστούν και τα δύο ματς ματαιώνονται, μέχρι να γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Τελευταία στιγμή μπορεί να ματαιωθεί και ο αγώνας του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης, αν δικαιωθεί ο Ηρακλής.

    Κατά τα λοιπά, στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η κυριακάτικη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη, ο Πανιώνιος τον Εργοτέλη, ενώ οι «νεοφώτιστοι» ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ παίζουν στην έρδρα τους με Άρη και Ατρόμητο, αντίστοιχα.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκα για την περίοδο 2011-12 έχει ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    19:15 ΟΦΗ-Ατρόμητος Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης»

    19:15 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης Γήπεδο Παναιτωλικού

    21:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (NOVA) Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

    ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    19:15 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός ΕΑΚ Κέρκυρας

    19:15 Πανιώνιος-Εργοτέλης Γήπεδο Νέας Σμύρνης

    21:30 ΠΑΟΚ-Ξάνθη Γήπεδο Τούμπας

    [04] "Καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις" ζητά ο Αντ. Σαμαράς

    «Eμείς δεν θα πούμε ψέματα στον κόσμο. Αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα κάνουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

    Επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το δάνειο από μόνο του δεν σώζει τη χώρα, αλλά δίνει παράταση ζωής. Αναγνωρίζει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από μόνη της δεν αρκεί και τονίζει ότι χρειάζονται μέτρα για αύξηση της ρευστότητας, μείωση της δημόσιας σπατάλης, τόνωση της ζήτησης, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιοποίηση της περιουσίας.

    « Ότι και να κάνεις, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζητά από τους πολίτες «καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις».

    Πάντως σημείωνει ότι χρειάζεται ένας χρόνος για να αρχίσει η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ζητά εκλογές, λέει πως μπορεί να γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «ζητώ εκλογές, γιατί αυτή τη στιγμή θα ήμουν αδικαιολόγητος αν δεν ζητούσα απέναντι σε μια τέτοια «μη κυβέρνηση»».

    [05] Ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης

    Ηρεμία επικρατεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη μετά μια νύχτα όπου σημειώθηκαν μεμονωμένες εκρήξεις και επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε διαφορετικές συνοικίες.

    Μετά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στη διάρκεια των οποίων οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν πολλές συνοικίες, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις υιοθέτησαν διαφορετική τακτική χτυπώντας σε διαφορετικά σημεία σε μικρές ομάδες.

    \"Δεν γνωρίζουμε που κρύβονται οι άντρες του Καντάφι\", παραδέχτηκε ο Αμπντελχαμίντ Αγκλέου, επικεφαλής ομάδας αντικαθεστωτικών μαχητών.

    Το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη, Αμπντελ Νατζίμπ Μλέγκτα δήλωσε πως οι δυνάμεις του ελέγχουν το 95% της πρωτεύουσας.

    Διευκρίνισε όμως πως θύλακες καθεστωτικών βρίσκονται στις συνοικίες Αμπού Σαλίμ και Σαλαχεντίν.

    Επίσης, το αεροδρόμιο της Τρίπολης το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες δέχεται σποραδικά πυρά από τους μαχητές του Καντάφι.

    [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νιγηρία

    Τους 25 έφτασαν οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούζα, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές.

    Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, πολλοί από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η νιγηριανή αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τον επίσημο απολογισμό μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.

    [07] Τέσσερις νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο νότιο Αφγανιστάν

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο οποίο επέβαινε στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, η οποία αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν, στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

    Το αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε τράπεζα στην οποία προσέρχονταν δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως αστυνομικοί και στρατιωτικοί, για να πάρουν το μισθό τους, διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

    Ο προηγούμενος απολογισμός της επίθεσης ήταν 10 τραυματίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 August 2011 - 10:29:45 UTC