Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μαγνήτης" βιοποικιλότητας η καλλιέργεια αγριαγκινάρας
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Χρειάζεται η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων
  • [03] Η συγχώνευση θα φέρει ρευστότητα στην αγορά τονίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης
  • [04] Γ. Προβόπουλος: Βήμα - σταθμός η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank
  • [05] Πέντε μετοχές της Alpha Bank προς επτά της Eurobank
  • [06] Νέος πρόεδρος της Alpha Eurobank ο Γ. Κωστόπουλος
  • [07] Ευ. Βενιζέλος: Η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank δείχνει το δυναμισμό του τραπεζικού συστήματος
  • [08] Άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών Alpha Bank και Eurobank
  • [09] Οι λεπτομέρειες του "γάμου" Alpha Bank - Eurobank
  • [10] Γ. Κωστόπουλος: Δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα
  • [11] Κ. Μίχαλος: Θετική εξέλιξη η συγχώνευη Alpha Bank - Eurobank
  • [12] Ορκίστηκε πρωθυπουργός του Νεπάλ ο Μαμπουράμ Μπαταράι

  • [01] "Μαγνήτης" βιοποικιλότητας η καλλιέργεια αγριαγκινάρας

    "Μαγνήτης" βιοποικιλότητας αποδεικνύεται η καλλιέργεια αγριαγκινάρας (ή άλλως γαϊδουράγκαθο) στη χώρα μας, αφού στο χώρο όπου αναπτύσσεται "φιλοξενεί" ακόμη και πεταλούδες Αφρικής, που αναπαράγονται την άνοιξη πάνω στα φύλλα της!

    Αυτό το γεγονός, μάλιστα, τράβηξε την προσοχή της ομάδας του National Geographic, που εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του γνωστού περιοδικού στη χώρα μας Νίκος Μάργαρης.

    Όπως μας εξηγεί, επειδή η αγριαγκινάρα είναι η ίδια ζιζάνιο, όχι μόνο επιβιώνει χωρίς λιπάνσεις και αρδεύσεις, αλλά συγχρόνως, δείχνει να έχει δημιουργήσει στις καλλιέργειές τις ιδιαίτερα μεγάλη βιοποικιλότητα. "Έμεινα άναυδος από το θέαμα των μεταναστευτικών πουλιών που αντίκρισα σε έκταση, όπου καλλιεργείται αγριαγκινάρα στην περιοχή της Λάρισας", μας λέει ο κ. Μάργαρης.

    Μπορεί να είναι γνωστό ότι τα μεταναστευτικά πουλιά είναι εντομοφάγα και συνήθως αφικνούνται σε ελληνικό έδαφος στις αρχές της άνοιξης, όταν κατά κύριο λόγο εμφανίζονται τα έντομα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε επισημανθεί ότι το εντυπωσιακό, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Μάργαρης, λουλούδι της αγριαγκινάρας, προσελκύει μεγάλο αριθμό εντόμων, τα οποία το γονιμοποιούν, τρεφόμενα από το νέκταρ του. Αυτά τα έντομα με τη σειρά τους, όπως μας εξηγεί, είναι η επιθυμητή τροφή για μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών, τα οποία εγκαθίστανται στις καλλιέργειες, όπου και κατασκευάζουν τις φωλιές τους.

    "Αν επισκεφθεί κάποιος αυτές τις καλλιέργειες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο διαπιστώνει, όχι μόνον την εντυπωσιακή παρουσία των πουλιών, αλλά και των αυγών που επωάζουν και των νεοσσών τους, που με τη σειρά τους στηρίζουν, με τροφή, σειρά άλλων οργανισμών, όπως τα φίδια", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάργαρης.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Χρειάζεται η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων

    Υπέρ της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων -μη αποκλείοντας κάτι τέτοιο ακόμα και πριν από εκλογές- τάχθηκε ξανά η προεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΕΡΑ Φλώρινας.

    \"Δεν είναι ώρα για καυγάδες μεταξύ μας με στόχο το μικροκομματικό όφελος. Ούτε η ώρα να δείχνει ο ένας τον άλλο με το δάκτυλο\", είπε, αναγνωρίζοντας πως οι πολιτικοί \"για 30 χρόνια υποκύψαμε στον φόβο του πολιτικού κόστους και σκεπτόμασταν τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές\".

    Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εκτίμησε πως ο λαός δεν θα δώσει αυτοδυναμία, αλλά θα υποχρεώσει τους πολιτικούς να συνεργαστούν και θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

    [03] Η συγχώνευση θα φέρει ρευστότητα στην αγορά τονίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

    "Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, εφόσον ολοκληρωθεί, θα δώσει ένα στίγμα στην αγορά μέσα κι έξω από τα σύνορα της χώρας. Το στίγμα της εμπιστοσύνης ότι η ελληνική οικονομία έχει τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη και βιωσιμότητα'".

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιχειρηματική συμφωνία της Eurobank και της Αlpha Bank.

    Το επόμενο διάστημα, η χώρα χρειάζεται ένα υγιές τραπεζικό σύστημα που θα παρέχει την αναγκαία ρευστότητα στην αγορά, σημείωσε ο υπουργός.

    [04] Γ. Προβόπουλος: Βήμα - σταθμός η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank

    \"Το πρώτο βήμα - σταθμό στη διαδικασία ανασχεδιασμού του ελληνικού τραπεζικού χάρτη αποτελεί η σημερινή απόφαση περί συγχώνευσης των τραπεζών Alpha και EFG Eurobank για τη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής τράπεζας\", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: \"η ουσιαστική ενίσχυση των κεφαλαίων της νέας, ενιαίας, τράπεζας, η φιλική προσυνεννόηση των δύο εταίρων, η συμμετοχή ξένου ισχυρού επενδυτή και η αξιοποίηση των συνεργειών σηματοδοτούν αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα. Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει, στρατηγικές κινήσεις τέτοιας μορφής συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τραπεζικού συστήματος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας\".

    [05] Πέντε μετοχές της Alpha Bank προς επτά της Eurobank

    Πέντε νέες κοινές μετοχές Alpha Bank για κάθε επτά κοινές μετοχές Eurobank EFG που κατέχουν, θα λάβουν οι μέτοχοι της Eurobank EFG, που αντιστοιχεί σε σχέση ανταλλαγής 0,714 μετοχές Alpha Bank για κάθε μία μετοχή Eurobank EFG.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με βάση την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής, η pro forma μετοχική σύνθεση του νέου ομίλου θα αποτελείται κατά 57,5% από μετόχους της Alpha Bank και κατά 42,5% από μετόχους της Eurobank EFG.

    Η συγχώνευση της Eurobank EFG και της Alpha Bank θα υλοποιηθεί δια απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη. Η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να περατωθεί έως το τέλος του έτους, μετά από έγκριση των εκτάκτων γενικών συνελεύσεων των τραπεζών καθώς και τις απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

    Ο νέος όμιλος αναμένεται να αξιοποιήσει ετήσιες συνέργειες ύψους 650 εκατ. ευρώ προ φόρων κατ\' έτος, οι οποίες περιλαμβάνουν συνέργειες λειτουργικού κόστους και κόστος χρήματος ύψους 560 εκατ. ευρώ και συνέργειες εσόδων ύψους 90 εκατ. ευρώ. Το πλήρες όφελος των συνεργειών αναμένεται να προκύψει σε βάθος τριών ετών από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Το εφάπαξ κόστος αναδιάρθρωσης για την επίτευξη των συνεργειών εκτιμάται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

    Το ολοκληρωμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, που θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος του ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, αναμένεται ότι θα ενδυναμώσει την κεφαλαιακή βάση του ενιαίου οργανισμού κατά περίπου το ισόποσο 3,9 δισ. ευρώ.

    [06] Νέος πρόεδρος της Alpha Eurobank ο Γ. Κωστόπουλος

    Πρόεδρος του ΔΣ του νέου τραπεζικού σχήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank, θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος και διευθύνοντες σύμβουλοι οι Δ. Μαντζούνης, Ν.Νανόπουλος.

    Το όνομα της νέας τράπεζας θα είναι Alpha Eurobank και θα φέρει τα χρώματα της Alpha Βank.

    Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Γ. Κωστόπουλος είπε ότι \"οι στρόφιγγες είναι ανοικτές αλλά νερό δεν υπάρχει\", ενώ πρόσθεσε ότι \"σαφώς θα αλλάξει η τάση με την νέα τράπεζα\".

    Η παρουσία μας στην Ελλάδα πολύ ισχυρή. Πρώτη σε μέγεθος δεν σημαίνει ότι σταματάμε εκεί. Βελτιώνουμε ποιότητα και παρεχόμενες υπηρεσίες τόνισε ο Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

    Επιπλέον, οΝ. Νανόπουλος ανέφερε ότι \"ευελπιστούμε ο Έλληνας καταθέτης να φέρει τα χρήματα του στην νέα αυτή τράπεζα. Με τα χρήματα αυτά θα συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά.

    Τα στελέχη της νέας τράπεζας επισήμαναν ότι θα γίνει εξορθολογισμός του δικτύου καταστημάτων, το κλείσιμο τους όμως δεν αποτελεί αναγκαιότητα. \"Υπάρχουν άλλοι τρόποι να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος. Σημείο άντλησης καταθέσεων τα καταστήματα\", είπε ο Δ. Μαντζούνης.

    [07] Ευ. Βενιζέλος: Η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank δείχνει το δυναμισμό του τραπεζικού συστήματος

    Ως «μία θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την απόφαση της Alpha Bank και της Eurobank να προχωρήσουν τις διαδικασίες συγχώνευσής τους.

    Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει στη δήλωσή του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει πως η σημερινή κρίση μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία για διαρθρωτικού χαρακτήρα κινήσεις, που δίνουν ώθηση, τόσο στη χρηματοοικονομική σφαίρα, όσο και στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όλα κρίνονται τελικά σε αυτό το επίπεδο. «Είναι, επίσης», αναφέρει ο υπουργός, «σημαντικό το γεγονός ότι μετέχει στο νέο σχήμα το Κατάρ, που επενδύει στην Ελλάδα και στέλνει διεθνώς ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει εκ νέου «απολύτως ασφαλές» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προσθέτει ότι πάνω σε αυτό το υπόβαθρο μπορούν και πρέπει να γίνουν όλες οι αλλαγές που διαμορφώνουν το νέο τραπεζικό τοπίο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των καταθετών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

    [08] Άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών Alpha Bank και Eurobank

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων των εταιριών \"ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.\" και \"ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.\", την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών, όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού με υποκείμενο τίτλο των εταιριών \"ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.\" και \"ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.\", των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και των παραγώγων προϊόντων που βασίζονται στους δείκτες FTASE20, FTBANK & Γενικό Δείκτη.

    Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών \"ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.\" και \"ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.\" καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29/08/2011 και ώρα 14.30.

    Πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης στις 14.30, θα ξεκινήσει περίοδος συγκέντρωσης εντολών διάρκειας 15 λεπτών, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τον υπολογισμό της τιμής ανοίγματος. Στην συνέχεια οι μετοχές θα περάσουν σε φάση διαπραγμάτευσης μαζί με τις υπόλοιπες μετοχές της κατηγορίας \'Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση\'.

    Επίσης, η έναρξη της διαπραγμάτευσης των προαναφερθέντων παραγώγων θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29/08/2011 και ώρα 14.15.

    [09] Οι λεπτομέρειες του "γάμου" Alpha Bank - Eurobank

    Κύκλο νέων εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει η επικείμενη συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank, με ουσιαστική συμμετοχή του Κατάρ, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι, μετά τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών.

    Όπως, πάντως, έχει γίνει ήδη γνωστό με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, δημιουργείται η μεγαλύτερη τράπεζα στην ΝΑ Ευρώπη και η 25η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με το Κατάρ να εξελίσσεται σε μεγαλομέτοχο του νέου σχήματος.

    Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών, με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες του κόσμου.

    Η συμμετοχή funds του Κατάρ, εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές του, ενώ θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν γενικότερα και για την ελληνική οικονομία. Θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο σταδιακό άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς με ότι συνεπάγεται αυτό για την διοχέτευση της πολυπόθητης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η Alpha Bank όσο και η Eurobank διαθέτουν σημαντική παρουσία εκτός εθνικών συνόρων, με επίκεντρο της ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με τη συνένωση των δυνάμεων τους, η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί αποκτά ηγετική παρουσία σε αρκετές χώρες της Βαλκανική Χερσονήσου.

    Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί η ισχυρή παρουσία και των δύο τραπεζικών ομίλων στον τομέα των εναλλακτικών δικτύων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον τομέα των ΑΤΜ, του internet και του phone banking με εγγεγραμμένους χιλιάδες πελάτες.

    Σε κάθε περίπτωση, στην επίσημη ενημέρωση αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, οι ανακοινώσεις αναφορικά με το επιχειρηματικό σχέδιο για το δίκτυο των καταστημάτων των δύο τραπεζών και τους εργαζόμενους, καθώς μια συγχώνευση για να είναι πραγματικά επιτυχημένη επιχειρηματικά θα πρέπει σύμφωνα με την διεθνή πρακτική να οδηγεί σε οικονομίες κλίμακος και περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών συμβούλων που έχουν διατυπωθεί, για να ολοκληρωθεί πλήρως η συγχώνευση δύο μεγάλων τραπεζικών ομίλων και η νέα τράπεζα που θα προκύψει να λειτουργεί λειτουργικά εντελώς αυτόνομα απαιτούνται 2,5 περίπου χρόνια από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

    [10] Γ. Κωστόπουλος: Δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα

    Ως ένα "μεγάλο βήμα μπροστά", στην πορεία "εξορθολογισμού" του τραπεζικού συστήματος, χαρακτήρισε την προωθούμενη συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank, ο πρόεδρος της πρώτης Γιάννης Κωστόπουλος.

    Όπως επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, "δημιουργούμε τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα".

    Ακόμη, σημείωσε ότι "γίνεται μια τράπεζα ευρωπαϊκού μεγέθους, στο νούμερο 22-23 της Ευρώπης", χάρη στην "πρώτη ξένη επένδυση σε αυτόν τον τόπο μετά από πολλά χρόνια, την επένδυση του Κατάρ", η οποία, όπως τόνισε, "αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα".

    "Από όλες τις πλευρές είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό που ανακοινώνεται σήμερα", υπογράμμισε.

    Από την πλευρά του, οπρόεδρος της Eurobank Τίμος Χριστοδούλου, χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, την νέα τράπεζα ως "βάση για την ανόρθωση της οικονομίας όταν βγούμε από την κρίση και αναπτυξιακό μόχλο για την Ελλάδα", ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή του Κατάρ θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες οικονομίες του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος οργανισμός θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε με τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα.

    Ο Δ. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, σημείωσε ότι αποτελεί "κλειδί της επιτυχίας ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες στους δύο οργανισμούς" και πρόσθεσε ότι σε όλες τις τραπεζικες εργασίες, η νέα τράπεζα θα είναι κορυφαία στην Ελλάδα.

    "Έχουμε τον πιο περιζήτητο διεθνή μέτοχο μαζί μας και προσβλέπουμε στα 650 εκατ. ευρώ συνέργιες τα επόμενα τρία χρόνια", τόνισε.

    Στη νέα τράπεζα η οικογένεια Λάτση θα κατέχει ποσοστό 13%, η πλευρά της οικογενείας Κωστόπουλου ποσοστό 4% και η εταιρεία Paramout 17%.

    [11] Κ. Μίχαλος: Θετική εξέλιξη η συγχώνευη Alpha Bank - Eurobank

    «Η συμφωνία για την προοπτική συγχώνευσης μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, αποτελεί ασφαλώς μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον με τον τρόπο αυτό αντιμετωπισθεί η ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων των δύο τραπεζών και οδηγήσει σε ένα νέο ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Το ζητούμενο είναι η κίνηση αυτή να ανοίξει το δρόμο για νέες ανάλογες συμφωνίες που θα ισχυροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, απέναντι στην κρίση, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το πρωταρχικό του έργο, αυτό της στήριξης της πραγματικής οικονομίας\'\'.

    Αυτό δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της είδησης για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

    \"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη από σχήματα που να έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τις αγορές, να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όσο η προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση καρκινοβατεί και η ασκούμενη πολιτική βαθαίνει την ύφεση», ανέφερε.

    [12] Ορκίστηκε πρωθυπουργός του Νεπάλ ο Μαμπουράμ Μπαταράι

    Η ορκωμοσία του μαοϊστή ηγέτη Μαμπουράμ Μπαταράι ως 35ου πρωθυπουργού του Νεπάλ πραγματοποιήθηκε σήμερα, αφού τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να συντάξουν ένα νέο σύνταγμα εντός των προθεσμιών που είχαν τεθεί.

    Ο αντιπρόεδρος του Ενοποιημένου Κομμουνιστικού Κόμματος του Νεπάλ-Μαοϊστικό επελέγη χθες ως πρωθυπουργός αφού ο τέταρτος μεγαλύτερος συνασπισμός κομμάτων στο κοινοβούλιο, τα κόμματα από τις κεντρικές πεδιάδες, και μικρότερα κόμματα ψήφισαν υπέρ του, δίνοντάς του την αυξημένη πλειοψηφία που χρειαζόταν για να εκλεγεί.

    Ο 57χρονος Μπαταράι έλαβε 340 ψήφους στην 601μελή βουλή.

    Ως ο πέμπτος εκλεγμένος κομμουνιστής ηγέτης της χώρας, ο Μπαταράι αντικατέστησε τον Τζαλανάτ Χανάλ, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος του Νεπάλ - Ενοποιημένο Μαρξιστικό-Λενινιστικό, ο οποίος παραιτήθηκε στις 14 Αυγούστου για να ανοίξει το δρόμο για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 August 2011 - 12:29:52 UTC