Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: "Όχι" στην κινδυνολογία
  • [02] Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαίναλο
  • [03] Άνοιξε τις πύλες το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
  • [04] Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις στον Ιερό Χώρο των Θερμοπυλών
  • [05] Συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων
  • [06] Πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν συνδέθηκε με το δίκτυο εθνικής ηλεκτροδότησης
  • [07] Η τροπική καταιγίδα Λι πλήττει τις ακτές της Λουιζιάνα, στις ΗΠΑ

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: "Όχι" στην κινδυνολογία

    Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν προσφέρονται για «ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή «δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα».

    Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι η αποχώρηση της τρόικας ήταν προγραμματισμένη και συμφωνημένη, και εκτιμά ότι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την πίεση που υφίσταται η ελληνική πραγματική οικονομία.

    Επικρίνει μάλιστα όποιον «επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα» και σημειώνει ότι «δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις, (και ότι) δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης".

    Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι η ανακοίνωσή του της Παρασκευής ήταν εν γνώσει των θεσμικών συνομιλητών της ελληνικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι είναι «λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού».

    Ζητά μάλιστα από τους Έλληνες πολίτες να εστιάσουν την προσοχή τους στα ουσιώδη σημεία της παρουσίασης που έκανε την Παρασκευή:

    "Η Κυβέρνηση συζητά με την τρόικα για το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Τόσο εμείς, όσο και οι εταίροι μας, αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η κατάσταση, ποιες οι ανάγκες και ποιες οι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.

    Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι.

    Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι.

    "Η Κυβέρνηση χειρίζεται ταυτόχρονα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, θέματα ζωτικά για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη. Εδώ εντάσσονται:

    - η ενεργοποίηση του νέου ρόλου του EFSF που πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών τις επόμενες εβδομάδες,

    - η επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία, στο πλαίσιο που ρητά προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συζήτησε διμερώς με τη Φιλανδία πριν το θέμα εισαχθεί στο Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των Υπουργών, στο οποίο και συζητείται,

    - η ολοκλήρωση του PSI, δηλαδή η διασφάλιση του μεγίστου ποσοστού συμμετοχής του διεθνούς τραπεζικού συστήματος στο σχέδιο επιμήκυνσης και βελτίωσης των όρων του ελληνικού δημοσίου χρέους.

    Όλα αυτά τα θέματα αλληλοεπηρεάζονται, με κοινό παρονομαστή τη δική μας υποχρέωση να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των εταίρων μας, δηλαδή να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανασυγκρότηση της χώρας, όχι επειδή μας το επιβάλουν έξωθεν, αλλά γιατί αυτά που δεν κάναμε επί χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα, σε ελάχιστο χρόνο, στο όνομα των παιδιών μας.

    Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την πίεση που υφίσταται η ελληνική πραγματική οικονομία.

    Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνω ότι:

    1.Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, ως μέθοδος εργασίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε πληρέστερη εικόνα, όχι μόνο ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά και ως προς το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

    2.Η βαθύτερη ύφεση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει αυτόματα το δημοσιονομικό στόχο. Ανεξάρτητα, όμως, από την ύφεση υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και πολλά διαρθρωτικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε καλύτερα αποτελέσματα, με πιο γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο. Και αυτό κάνουμε.

    Όποιος νομίζει ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν ως πολιτικά ζητήματα παλαιού συμβατικού τύπου, ή όποιος νομίζει ότι όλα αυτά προσφέρονται για ευφάνταστα κινδυνολογικά σενάρια και για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Όποιος δε, επενδύει πολιτικά στην προσδοκία του να ανακύπτουν προβλήματα και δεν συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις, δεν έχει ούτε αίσθηση κινδύνου ούτε συνείδηση εθνικής ευθύνης".-

    [02] Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαίναλο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 περίπου το πρωί στη θέση Ραπούνι στο Μαίναλο Αρκαδίας.

    Η πυρκαγιά που βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου καίει δασικές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αυτή την ώρα καίει σε ρεματιά που είχε ξανακαεί το 2000 και δίνεται μάχη να μην φύγει προς άκαφτο παρθένο δάσος.

    Στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 5 επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη "Πετζετέλ" από το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθοδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει κι ένα ελικόπτερο από την Αθήνα.

    Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

    [03] Άνοιξε τις πύλες το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

    Τις πύλες του άνοιξε την Παρασκευή, στο Ζάππειο, το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας (καθώς υπήρξαν χρονιές που έγιναν δυο Φεστιβάλ), ένας σημαντικός θεσμός στα δρώμενα της Αθήνας, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σήμερα, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

    Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα "Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974", ειδικό αφιέρωμα στον "Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα", σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην "Ιδέα Δωρεάς Οργάνων", σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

    Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

    Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.

    Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γιάννης Σολδάτος, μιλώντας για το σημαντικό ρόλο του φεστιβάλ στην αύξηση της αναγνωσιμότητας τόνισε ότι "Αν αποκτήσουμε παιδεία και πολιτισμό, πολύ εύκολα θα αλλάξουμε και τα καταναλωτικά μας πρότυπα και ακόμα πιο εύκολα θα λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα".

    Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αναστάσιος Χατζής, είπε ότι "κάτω από δύσκολες συνθήκες κάνουμε προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και είναι μια καλή ευκαιρία το Φεστιβάλ Βιβλίου, διότι συγκεντρώνει πολύ κόσμο ο οποίος έρχεται με διάθεση να δεχθεί θετικά μηνύματα και θέλω να πιστεύω ότι και το δικό μας το μήνυμα είναι ένα ωραίο μήνυμα, μήνυμα ζωής και μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να έχουμε αποτέλεσμα".

    Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού διοργάνωσε, από τις 10.00 έως τις 14.00, αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

    Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου

    Δευτέρα - Πέμπτη: 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.

    Παρασκευή και Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

    Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

    Στο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν: η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας, ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς και ο Σύλλογος Αθηναίων.

    [04] Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις στον Ιερό Χώρο των Θερμοπυλών

    Με τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ το τριήμερο των εκδηλώσεων στον Ιερό Χώρο των Θερμοπυλών. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το δήμο Λαμιέων και τη ΙΔ? Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ το σύνολο των εκδηλώσεων φιλοξενούνται στο χώρο του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

    Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξελίχτηκε η 2η Αμφικτιονία Νέων, μια συνάντηση νέων απ? όλη τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι συζήτησαν διάφορα θέματα όπως η οικονομική κρίση ενώ κατέληξαν στην ανάγκη να αναδεικνύεται κάθε χρόνο μια πόλη ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας.

    Παράλληλα, οργανώθηκε έκθεση με έργα 47 καλλιτεχνών από την Κεντρική Ελλάδα με θέμα τη μάχη των Θερμοπυλών ενώ λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας. Από την Παρασκευή που ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και διερχόμενοι τουρίστες, πέρασαν τις πύλες του Καινοτομικού Μουσείου για να δουν μια αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

    [05] Συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων

    Κορυφώνεται αύριο το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η ΙΣΤ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος. Την αυριανή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και υπουργοί.

    Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι διήμερες συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής των Εφήβων, που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου. Τις δύο αυτές ημέρες συνεδρίασαν οι αντίστοιχες με τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και συγκεκριμένα των Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, των Οικονομικών Υποθέσεων - Παραγωγής και Εμπορίου και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παρακολούθησε τις σημερινές συνεδριάσεις των Επιτροπών και καλωσόρισε στο Κοινοβούλιο τους έφηβους βουλευτές επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ωριμότητα και το βάθος των τοποθετήσεων τους.

    [06] Πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν συνδέθηκε με το δίκτυο εθνικής ηλεκτροδότησης

    Το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, στο Μπουσέρ, συνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

    \"Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Μπουσέρ συνδέθηκε στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης στις 23:29 του Σαββάτου, με παραγωγή περίπου 60 megawatt\", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

    Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα παραγωγής 1.000 megawatt, αλλά προς το παρόν παράγει δοκιμαστικά μόνο 60 και προοδευτικά θα φτάσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου τα 400mgw, διευκρίνισε ο Χάμιντ Χαντέν Καεμί.

    [07] Η τροπική καταιγίδα Λι πλήττει τις ακτές της Λουιζιάνα, στις ΗΠΑ

    Η τροπική καταιγίδα Λι έπληξε σήμερα Κυριακή τις ακτές της νότιας Λουιζιάνα, καθώς η Νέα Ορλεάνη προετοιμάζεται για μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες των αντιπλημμυρικών αμυνών της μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

    Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων με έδρα το Μαϊάμι ανέφερε πως το κέντρο της καταιγίδας βρίσκεται περίπου 129 χιλιόμετρα δυτικά του Μόργκαν Σίτι της Λουιζιάνα, με μέγιστη ταχύτητα των ανέμων τα 72 χλμ/ώρα.

    Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά τις επόμενες μέρες, ανέφερε το Κέντρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 September 2011 - 12:29:44 UTC