Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πλυμμύρισε με Harley-Davidson η Στυλίδα
  • [02] Να παρέμβουν όλοι για να λυθεί το Κυπριακό έως τις 31/6/2012 ζητά ο Νταβούτογλου
  • [03] Το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ετοιμάζεται να καταλάβει προπύργιο του Καντάφι στην έρημο

  • [01] "Πλυμμύρισε με Harley-Davidson η Στυλίδα

    Πλημμύρισε από ?δερμάτινο και «μηχανόβιους» με Harley-Davidson το Σάββατο το βράδυ το «Πάρκο του Λαού» στη Στυλίδα. Περισσότερες από 200 μηχανές απ? όλη την Ελλάδα, αξίας από 15 έως και 100 χιλιάδες ευρώ, σταμάτησαν για λίγο στην πόλη. Οι θαυμαστές των μοτοσικλετών από την ευρύτερη περιοχή είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί καθώς τα μέλη της λέσχης προσπαθούσαν να φωτίσουν κάθε πτυχή της ιστορίας της «θρυλικής» εταιρείας.

    Ζωντανή ροκ μουσική συνόδευε την παρουσία των μοτοσικλετιστών τους οποίους κάλεσε να σταματήσουν στην πόλη ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος που και ο ίδιος «λατρεύει τις μηχανές» όπως δήλωσε. Στο σύντομο καλωσόρισμα του ο κ. Γκλέτσος τους ζήτησε να εντάξουν την περιοχή σε έναν προγραμματισμό για να γίνεται κάθε χρόνο εκεί συνάντησή τους ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «με τέτοιες κινήσεις προσπαθούμε να διευρύνουμε την ανάπτυξη της περιοχής».

    [02] Να παρέμβουν όλοι για να λυθεί το Κυπριακό έως τις 31/6/2012 ζητά ο Νταβούτογλου

    Να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα ότι "πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012" ήταν ο στόχος της Άγκυρας, με τη δήλωση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ότι αν δεν λυθεί μέχρι το δεύτερο ήμισυ του 2012 το Κυπριακό, η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή της Κυπριακή προεδρία στην ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

    Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην άτυπη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πολωνία στην οποία πήρε μέρος. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση που έχει κάνει ίδιος περί Κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι κατά τη σύνοδο, "μεταξύ των θεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκε και το Κυπριακό".

    Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι "ορισμένες φορές η ΕΕ γίνεται αιχμάλωτη των μηχανισμών που δημιουργεί" και ότι "το σημαντικότερο παράδειγμα γι' αυτό, είναι το Κυπριακό". Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του "δέχθηκαν με κατανόηση" τη δήλωσή του περί Κυπριακής προεδρίας και ότι "ήταν πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που δώσαμε με τη δήλωση αυτή. Το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012".-

    [03] Το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ετοιμάζεται να καταλάβει προπύργιο του Καντάφι στην έρημο

    Το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης ανέφερε ότι ελπίζει να καταλάβει σήμερα χωρίς αντίσταση ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουάμαρ Καντάφι, καθώς προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρη τη χώρα και να αποκαταστήσει την ομαλότητα.

    Έξω από την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, που είναι υπό τον έλεγχο των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, ένας διαπραγματευτής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) δήλωσε πως οι συνομιλίες τελείωσαν.

    \"Χθες έγιναν όλα, μας ζήτησαν περισσότεροι χρόνο και τους δώσαμε μερικές παραπάνω ώρες\", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μαχμούντ Αμπντούλ Αζίζ, σε ένα σημείο ελέγχου 40 χιλιόμετρα από την πόλη η οποία βρίσκεται στην έρημο.

    \"Σήμερα, Θεού θέλοντος, θα πάμε μέσα. Έγιναν κάποιες μάχες στη διάρκεια της νύχτας. Εκείνοι μας πυροβόλησαν πρώτοι.\"

    Ο Αμπντούλ Αζίζ δήλωσε πως υποστηρικτικές προς το NTC δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται μόλις 10 χιλιόμετρα από την Μπάνι Ουάλιντ και προωθούνται, έτοιμες να επιτεθούν σε περίπου 100 μαχητές που πρόσκεινται στον Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται εκεί, αν χρειαστεί.

    \"Περιμένουμε να δοθεί η εντολή στους διοικητές μας να μπουν μέσα στην πόλη. Τους είπαμε πως ερχόμαστε. Όλοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους. Ευτυχώς θα γίνει χωρίς αιματοχυσία\", είπε, καθώς μαχητικά της δυτικής συμμαχίας πετούσαν από πάνω.

    Στην Τρίπολη, η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς έπειτα από τις μάχες του προηγούμενου μήνα και τη μουσουλμανική γιορτή της περασμένης εβδομάδας. Η κίνηση ήταν πυκνή καθώς η προμήθεια σε καύσιμα βελτιώθηκε. Τα καφέ ήταν γεμάτα και τα γραφεία ανοικτά.

    Αξιωματούχοι του NTC ανακοίνωσαν σχέδια προκειμένου να ελέγξουν τους βαριά οπλισμένους μαχητές τους και να προσπαθήσουν να ενσωματώσουν χιλιάδες από αυτούς στην αστυνομική δύναμη και να βρουν δουλειά για άλλους.

    \"Χρειαζόμαστε τους επαναστάτες μόνο για τον πρώτο μήνα. Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσουμε σήμερα για να περιλάβουμε 3.000 από τους επαναστάτες στο υπουργείο Εσωτερικών οι οποίοι θα εκπαιδευθούν και θα εργαστούν στην εθνική ασφάλεια\", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Άχμαντ Ντάρατ.

    \"Οι υπόλοιποι από αυτούς εργάζονται σε επιχειρήσεις ή είναι οικοδόμοι κ.λπ. -- δεν θέλουν να είναι στην αστυνομία. Θα παραδώσουν τα όπλα τους. Είναι απλώς θέμα χρόνου και οργάνωσης.\"

    Αξιωματούχοι δήλωσαν πως θα υπάρξουν επίσης προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανενσωμάτωσης για εκείνους που πολέμησαν για τον Καντάφι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 September 2011 - 14:29:42 UTC