Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με βουλευτές ΠΑΣΟΚ
  • [02] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ και σήμερα η πρωτεύουσα
  • [03] Πάνω από 500.000 συνταξιούχους πλήττουν τα νέα μέτρα
  • [04] Με σημαντική πτώση έκλεισε η Wall Street

  • [01] Νέος κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με βουλευτές ΠΑΣΟΚ

    Σε μια μάχη που «δίνουμε εδώ και δύο χρόνια με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και που πρέπει να κερδίσουμε» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού «ξεπερνάμε πολλά εμπόδια μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές κλίμα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί ο άλλος δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.»

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να αφεθεί στη μέση η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κλειδώσουμε τις σημαντικές αποφάσεις του Ιουλίου, που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους, και επιτέλους εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα».

    «Αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη, θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά όλος ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέχεια των συναντήσεων που ξεκίνησε σήμερα με βουλευτές από διάφορες περιφέρειες της χώρας, θα συναντηθεί αύριο στις 11.15 π.μ., στη Βουλή, με τους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ και σήμερα η πρωτεύουσα

    Θα συνεχιστεί και αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και στο Τραμ αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την κινητοποίησή τους, με νέα 24ωρη απεργία.

    Δ. Καμπάσης

    [03] Πάνω από 500.000 συνταξιούχους πλήττουν τα νέα μέτρα

    Περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους αφορούν οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Το 35% από τους 2.250.000 συνταξιούχους λαμβάνει σύνταξη υψηλότερη των 1.000 ευρώ και θα αντιμετωπίσει τις περικοπές που προβλέπονται από τις νέες ρυθμίσεις.

    Σε 70.000 περίπου, υπολογίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας τον αριθμό των συνταξιούχων, των οποίων οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν κατά 40% για το ποσόν που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

    Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς. Το μέτρο «πιάνει» και τις μητέρες ανηλίκων καθώς και συνταξιούχους οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένο όριο ηλικίας, με 35 ή 37 έτη ασφάλισης Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας ξεκίνησαν από νωρίς να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και στην συνέχεια είτε παρέμειναν σε αυτόν είτε προσελήφθησαν στο Δημόσιο πριν από το 1982.

    Αντίστοιχα σε 6.000 ως 7.000 υπολογίζονται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα κάνοντας χρήση των προγραμμάτων «εθελουσίας εξόδου»

    [04] Με σημαντική πτώση έκλεισε η Wall Street

    Με μεγάλη πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να μειώνεται κατά 3,51% και τον δείκτη Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας να καταγράφει απώλειες 3,19%.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.733,83 μονάδες, μειωμένος κατά 391,01 μονάδες. Ο Nasdaq έπεσε στις 2.455,67 χάνοντας 82,52 μονάδες.

    Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor\'s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.129,56 μονάδες, μειωμένος κατά 37,20 μονάδες ή -3,19%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 September 2011 - 22:29:35 UTC