Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν προκύπτει θέμα άρσης ασυλίας Δ.Χριστόφια, λέει ο εισαγγελέας
  • [02] Συνεχίζεται η αναταραχή σε πανεπιστήμια και σχολεία
  • [03] Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών από τη Moody's
  • [04] Μία πολιτικός και δύο ακτιβίστριες μοιράστηκαν το Νόμπελ Ειρήνης
  • [05] Η οικονομική κρίση μας στέλνει στον ψυχίατρο
  • [06] Τον Νοέμβριο το συμβούλιο συνεργασίας με την Ελλάδα, δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου
  • [07] Στο Άγιο Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [08] Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο
  • [09] Στάχτη 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Κρήτη
  • [10] Για δεύτερη ημέρα η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης από αγρότες, κτηνοτρόφους
  • [11] Σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων του ενεργειακού προγράμματος «Ήλιος» για τη μείωση του δημοσίου χρέους
  • [12] Άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η Ευρώπη προωθεί μέτρα στήριξης τραπεζών
  • [13] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ραμίζ Αλία
  • [14] Η Κύπρος κατάγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τις τουρκικές απειλές
  • [15] Ροκ βραδιές από Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Νίκο Ζιώγαλα

  • [01] Δεν προκύπτει θέμα άρσης ασυλίας Δ.Χριστόφια, λέει ο εισαγγελέας

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης με δήλωση στον "Φιλελεύθερο" ξεκαθαρίζει πως δεν προκύπτει θέμα άρσης της ασυλίας του προέδρου της Κύπρου, Δ. Χριστόφια για να υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μελετά θέμα υποβολής σχετικού αιτήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η απόφαση αυτή λήφθηκε, όπως τόνισε, μετά τη μελέτη του πορίσματος της Αστυνομίας αλλά και αφού έλαβε υπόψη την αναφορά του πορίσματος Πολυβίου, σε σχέση με το κεφάλαιο για τις ποινικές ευθύνες.

    "Κατά την κρίση μου", δηλώνει, "δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, το Ανώτατο δεν θα είχε πολλή δυσκολία να το απορρίψει".

    Για το αν προκύπτουν ζητήματα για μετά τη λήξη της θητείας του Προέδρου, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορεί να διωχθεί για αδίκημα "τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του".

    [02] Συνεχίζεται η αναταραχή σε πανεπιστήμια και σχολεία

    Παρά το γεγονός ότι μειώνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και συνεχίζονται τα προβλήματα με την εξεταστική και τα εξάμηνο, ορισμένοι φοιτητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις και ήδη τελούν υπό κατάληψη 63 τμήματα. Η κατάληψη στην Ιατρική σχολή έληξε αργά χθες το βράδυ με επεισοδιακό τρόπο, αφού υπήρξαν εντονότατες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη και εκείνων που ήθελαν να ανοίξει η σχολή.

    Ζητούμενο πάντως σε αρκετά Πανεπιστήμια είναι να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές, όπου λήγουν οι καταλήψεις, για να αρχίσει το εξάμηνο, το οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο δεν "επιδέχεται εκπτώσεων" όπως ζητούν ορισμένοι φοιτητές και θα πρέπει να διαρκέσει 13 εβδομάδες.

    Φοιτητές και σπουδαστές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, (ΜΑΣ), προγραμματίζουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στο ίδιο σημείο προγραμματίζουν για σήμερα συγκέντρωση και οι εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ και ΤΕΙ που περιμένουν διορισμό.

    Αναβρασμός όμως επικρατεί και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν πολλοί καθηγητές γιατί, όπως λένε, μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν στα σχολεία τους. Παράσταση διαμαρτυρίας και γι' αυτό το θέμα, έκαναν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών.

    Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, που προχώρησε από την αρχή της χρονιάς και σε ορθολογικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, διαπιστώνει ότι δεν είναι πολλά τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Όμως οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται δεκάδες μαθητές μέσα στα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις σχολείων.

    Οι ισχυρισμοί των εκπαιδευτικών δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μαθητών, ανά τμήμα, στην περιοχή της Αττικής είναι κατά μέσον όρο 23 μαθητές. Μόνο το 16% των γυμνασίων και το 19% των λυκείων, έχουν τμήματα με 26-30 μαθητές.

    [03] Υποβάθμιση 12 βρετανικών τραπεζών από τη Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα 12 βρετανικές τράπεζες, ανάμεσά τους και πέντε μεγάλες, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είναι λιγότερο πρόθυμη να τις υποστηρίξει οικονομικά, σε περίπτωση ανάγκης.

    Μεταξύ των μεγάλων βρετανικών τραπεζών περιλαμβάνονται η Lloyds Banking Group (LBG), η οποία υποβαθμίζεται από "Aa3" σε "Α1" και η Royal Bank of Scotland (RBS) , η οποία κατεβαίνει τρεις βαθμίδες, από "Aa3" σε "A2".

    Οι δύο αυτές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το κράτος με δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008/2009.

    Η υποβάθμιση αφορά ακόμη τρεις τράπεζες, τις Santander UK (από "Aa3 σε Α1"), Co-Operative Bank (από "Α3" σε "A2") και Nationwide Building Society (από "Αα3" σε "A2").

    Τρεις μεγάλες βρετανικές τράπεζες δεν υπέστησαν υποβάθμιση: οι Barclays, HSBC και Standard Chartered.

    Επίσης επτά ακόμη ιδρύματα μικρότερης σημασίας, μεταξύ του εταιρείες που ειδικεύονται στις στεγαστικές πιστώσεις, υποβαθμίσθηκαν από την Moody's κατά μία έως και πέντε βαθμίδες.

    Ο οίκος έλαβε υπ' όψιν τη μείωση της πιθανότητας οικονομικής στήριξης των τραπεζών αυτών σε περίπτωση ανάγκης, εξηγεί η Moody's στην ανακοίνωσή της.

    Οι επενδυτές αντέδρασαν αμέσως στην απόφαση του οίκου. Η αξία των μετοχών της LBG υποχώρησε κατά 2,41% και της RBS κατά 1,56%, σε μία αγορά που καταγράφει άνοδο κατά 0,4%.

    [04] Μία πολιτικός και δύο ακτιβίστριες μοιράστηκαν το Νόμπελ Ειρήνης

    Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, η λιβεριανή ακτιβίστρια Λέιμα Γκμπόουι και η Ταουακούλ Κάρμαν, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών στην Υεμένη και πρόεδρος της οργάνωσης Γυναίκες Δημοσιογράφοι Χωρίς Αλυσίδες, τιμώνται με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

    [05] Η οικονομική κρίση μας στέλνει στον ψυχίατρο

    Αυξημένες επισκέψεις στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ανάλογη αύξηση της ανεργίας με τις ανθρωποκτονίες και τα διαζύγια, καθώς και σημαντική σχέση των αυτοκτονιών με το μέσο εισόδημα, καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία που αφορούν την αρχή της κρίσης στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες , δεδομένα των οποίων ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας, φαίνεται σημαντική συσχέτιση μεταξύ ποσοστού ανεργίας και επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα επειγόντων του Αιγινητείου Νοσοκομείου, θετική συσχέτιση της ανεργίας με τις ανθρωποκτονίες και αύξηση των διαζυγίων λόγω της ανεργίας έως το 2008.

    Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ξεκάθαρα στοιχεία για τις αυτοκτονίες, αλλά εκτιμούν ότι το μέσο και χαμηλό εισόδημα σχετίζεται άμεσα με αυτές.

    Οι καθηγητές ψυχιατρικής Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελευθέριος Λύκουρας, Γεώργιος Παπαδημητρίου, Δημήτριος Πλουμπίδης, αναφερόμενοι στα διεθνή δεδομένα και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, τόνισαν ότι οι "οικονομικές κρίσεις (κραχ του '29 στις ΗΠΑ, οικονομική κατάρρευση των πρώην σοβιετικών χωρών στις αρχές του '90, ασιατική οικονομική κρίση στο τέλος του '90) οδήγησαν σε δραματική αύξηση αυτοκτονιών, ανθρωποκτονιών, γενικής νοσηρότητος, θανάτων και κατάθλιψης".

    Οι επιστήμονες λένε ότι είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση φτώχειας και ψυχικών διαταραχών και επισήμαναν ότι σε αρκετές χώρες ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε, σε συνάρτηση με την ανεργία, σημαντική αύξηση αυτοκτονιών, κατά καιρούς.

    Μάλιστα, τονίζουν ότι στις ψυχικές και ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις της ανεργίας περιλαμβάνονται: η δυσφορία, η κατάθλιψη, το άγχος, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, η μείωση της ευεξίας και η μείωση της αυτοεκτίμησης.

    "Όσο πιο μακρά είναι η διάρκεια της ανεργίας, τόσο πιο βαριές είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία" υποστηρίζουν και αναφέρουν ότι υπάρχει αποδεδειγμένη συσχέτιση οικονομικής δυσπραγίας και κατάθλιψης.

    Έρευνα, σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ότι σε κάθε αύξηση κατά 1% της ανεργίας αντιστοιχεί αύξηση κατά 0,79% στις αυτοκτονίες και κατά 0,79% στις ανθρωποκτονίες. Αντίθετα, τα τροχαία ατυχήματα μειώνονται κατά 1,39%.

    Οι καθηγητές ψυχιατρικής δηλώνουν ότι προγράμματα κοινωνικής στήριξης μπορούν να προφυλάξουν από την αυτοκαταστροφή και θέτουν το θέμα της περικοπής των δαπανών για την ψυχική υγεία στη χώρα μας.

    [06] Τον Νοέμβριο το συμβούλιο συνεργασίας με την Ελλάδα, δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου

    Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας χτες το βράδυ σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού "D".

    Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η σημερινή εικόνα της Τουρκίας δείχνει ότι έχει τερματιστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συνεδριάσεις με τη Βουλγαρία, το Ιράκ και την Ουκρανία.

    [07] Στο Άγιο Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Για τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, όπου θα προεξάρχει θείας λειτουργίας στο ναό του Πρωτάτου για να εορτασθεί η συμπλήρωση εικοσαετίας από την εκλογή του ως Οικουμενικού Πατριάρχου.

    Με την ίδια ευκαιρία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί και ορισμένες Μονές του Αγίου Όρους για να «ευλογήσει εκ του σύνεγγυς τούς εν αυταίς ενασκουμένους Μοναχούς», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι.

    Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

    Τη Δευτέρα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά και «θα ευλογήσει το ποίμνιο αυτής, εγκαινιάζων διάφορα εκκλησιαστικά και άλλα κοινής ωφελείας Ιδρύματα».

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στο Φανάρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

    [08] Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο

    Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από αύριο, Σάββατο, το βράδυ, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Ειδικότερα, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (από 7 έως και 11 βαθμούς).

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και προοδευτικά, έως τη Δευτέρα, θα έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

    Την Κυριακή θα επικρατήσει κακοκαιρία και οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας θα δεχθούν τα πρώτα χιόνια της χειμερινής σεζόν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότια, νοτιοδυτικά, αλλά στην πορεία της μέρας θα γίνουν βόρειοι με ένταση έως και 9 μποφόρ.

    Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το βράδυ της Κυριακής και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από το πρωί της Δευτέρας.

    [09] Στάχτη 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Κρήτη

    Πάνω από 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης αποτέφρωσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή του χωριού Σμάρι Ηρακλείου, στην Κρήτη.

    Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία χθες το βράδυ και τέθηκε υπό έλεγχο στις 4:30 τα ξημερώματα μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει 80 στρέμματα χορτολιβαδικής, 20 στρέμματα δασικής και 5 αγροτικής έκτασης.

    [10] Για δεύτερη ημέρα η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης από αγρότες, κτηνοτρόφους

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το νομό Ηρακλείου και αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως θα παραμείνουν μέχρι να λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    Λόγω του αποκλεισμού της Περιφέρειας με τρακτέρ, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας.

    Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων διεκδικούν την έναρξη της διαδικασίας αναμπέλωσης την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον περονόσπορο και τον περσινό χιονιά και για την απώλεια εισοδήματος από το περίφημο σκάνδαλο με το βακτήριο e-coli την μέση ενίσχυση της κτηνοτροφίας τη στήριξη του ελαιόλαδου, το άμεσο πάγωμα των αγροτικών δανείων την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κ.ά.

    [11] Σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων του ενεργειακού προγράμματος «Ήλιος» για τη μείωση του δημοσίου χρέους

    Σχέδιο για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατα 20-30 δισ. ευρώ, μέσω της τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από το ενεργειακό πρόγραμμα "Ήλιος", επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Πρόκειται για το σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο φωτοβολταϊκά στη χωρα μας και εξαγωγής της στη Γερμανία και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες της Δ. Ευρώπης, κόστους επένδυσης έως 20 δισ. ευρώ για την κατασκευή μονάδων ισχύος 10 γιγαβατ. Η παραγωγή απο τις μονάδες αυτές, με τις τιμές απορρόφησης της ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές που ισχύουν σήμερα στη Γερμανία εξασφαλίζει τα επόμενα 25 χρόνια έσοδα ύψους 80-100 δισ. ευρώ, τα οποία ειναι εγγυημένα καθώς ο αγοραστής της ενέργειας θα είναι γερμανικών συμφερόντων.

    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι, εφόσον υπογραφεί το συμβόλαιο για την κατασκευή των μονάδων και την αγορά της Ενέργειας από τη Γερμανία, μπορεί να γίνει συζήτηση με τράπεζες για προείσπραξη των μελλοντικών εσόδων. Το πόσο που μπορει να προεισπράξει η Ελλάδα εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής στην επένδυση, το οποίο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα ήταν 30 % αλλά τώρα εξετάζεται η επαύξησή του στο 50 %.

    Η χώρα μας επιδιώκει ως το τέλος του χρόνου να υπογραφεί συμφωνία όχι μόνο με τη Γερμανία αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για την κατασκευη των δικτύων που απαιτούνται για τη μεταφορά της ενέργειας.

    [12] Άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η Ευρώπη προωθεί μέτρα στήριξης τραπεζών

    Ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κινούνται για να ενισχύσουν τις τράπεζες και να αποτρέψουν μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroFirst 300 σημειώνει κέρδη 0,5%, ενώ ακόμη μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) να αυξάνεται κατά 2,9% και τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο κατά 1%.

    Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3450 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,16%.

    Η ΕΕ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο συντονισμένης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τις χώρες-μέλη της ενώ η ΕΚΤ ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, για τις οποίες υπάρχει ανησυχία από τους επενδυτές, λόγω της κρίσης κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη.

    [13] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ραμίζ Αλία

    Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ραμίζ Αλία πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, σε νοσοκομείο των Τιράνων, όπου νοσηλευόταν.

    Ο Ραμίζ Αλία, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος το 1991, στις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην αλβανική ιστορία, αντιμετώπιζε πνευμονολογικά προβλήματα και είχε εισαχθεί αρκετές φορές σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

    [14] Η Κύπρος κατάγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τις τουρκικές απειλές

    Η Κύπρος κατάγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τις απειλές που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες που διεξάγονται για φυσικό αέριο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ) και επίσης κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά σε λύση του Κυπριακού.

    Η καταγγελία περιέχεται σε επιστολή, την οποία διαβίβασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού και που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.

    [15] Ροκ βραδιές από Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Νίκο Ζιώγαλα

    Πρεμιέρα έχουν σήμερα, στην "καθιερωμένη" ροκ σκηνή της Αθήνας «Σταυρός του Νότου», τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας, και ο Νίκος Ζιώγαλας.

    Από σήμερα και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στην κεντρική σκηνή της μουσικής σκηνής, το κοινό θα «ροκάρει» με το δυναμικό σχήμα, για έξι διήμερα, ακούγοντας αγαπημένα τραγούδια.

    Μαζί τους θα εμφανιστεί η Γεωργία Γραμματικού και η Κασσιανή Λειψάκη, καθώς επίσης και οι νεοφερμένοι απ? τη Θεσσαλονίκη ?On the road? (Ον δε ρόουντ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2011 - 10:29:44 UTC