Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοήμερη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης στις 28 Οκτωβρίου
  • [02] Για ασφαλές «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο
  • [03] Σε χρώμα...ροζ για καλό σκοπό
  • [04] Προτάσεις για μείωση των τιμών
  • [05] Διαγραφή χρέους πολύτεκνου συνταξιούχου στην Κρήτη
  • [06] Απορρίφθηκε το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
  • [07] Ομιλία Π. Λαφαζάνη για τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ
  • [08] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας προς τα νησιά του Αιγαίου
  • [09] Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

  • [01] Ολοήμερη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης στις 28 Οκτωβρίου

    Με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής, την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

    Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

    [02] Για ασφαλές «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο

    Παρουσιάστηκε μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά μια καινοτόμα , κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

    Η νέα πρωτοβουλία που είναι το CyberKids (http://www.cyberkid.gov.gr) αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.α.

    Η υλοποίηση του cyberkid, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet « WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

    Στην παρουσίαση παρέστησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [03] Σε χρώμα...ροζ για καλό σκοπό

    Σε χρώμα... ροζ θα φωταγωγηθούνσήμερα η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας» που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο.

    Η συγκεκριμένη δράση στην οποία για πρώτη φορά μετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φωταγωγώντας τα παραπάνω μνημεία και την Πλατεία Αριστοτέλους, εντάσσεται στο πρόγραμμα φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα που διοργανώνεται από μεγάλη εταιρεία καλλυντικών και έχει στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

    Στη διάρκεια της «Εκστρατείας της Ροζ Κορδέλας» έχουν φωταγωγηθεί από το 2000 μέχρι και σήμερα περισσότερα από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η Nan Pu Bridge στην Κίνα, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το Museum of Fine Arts στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

    Φέτος, εκτός από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν και άλλες τρεις πόλεις της Ελλάδας. Το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

    [04] Προτάσεις για μείωση των τιμών

    «Η αναζήτηση των συγκριτικά φθηνότερων προϊόντων και υπηρεσιών, η αγορά τους μέσω κοινών προμηθειών, η συγκρότηση καταναλωτικών συνεταιρισμών από εργαζόμενους και ανέργους, ο στοχευόμενος προσανατολισμός των μαζικών κοινωνικών φορέων σε προμηθευτές που ανταποκρίνονται θετικά στις καταναλωτικές ανάγκες και δυνατότητες μας αποτελούν ορισμένα από τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να προασπίσουμε την αγοραστική μας δύναμη του μειωμένου εισοδήματος μας».

    Αυτός είναι ο τρόπος που προτείνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για να μπορέσουν οι καταναλωτές ''να αντιμετωπίσουν το ροκάνισμα του εναπομείναντος εισοδήματός τους και τη μείωση της αγοραστικής δύναμής τους'' και προσθέτει ότι ''δεν είναι δυνατόν Ελληνικά αγροτικά αλλά και βιομηχανικά προϊόντα να πωλούνται φθηνότερα στα σούπερ μάρκετ ξένων πρωτευουσών σε σύγκριση με τις τιμές που πωλούνται στην Ελλάδα''.

    Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε. - www.eeke.gr), καταθέτει συνεχώς προτάσεις που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών και μεταξύ αυτών είναι να θεσπιστεί νομοθετικά η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων - πάνω από ένα κάποιο μέγεθος κύκλου εργασιών - να καταρτίζουν ετήσιους, εξαμηνιαίους και τριμηνιαίους δείκτες όγκου και τιμών και να τους δημοσιεύουν μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματά του με την περιοδικότητα στην οποία υποχρεούνται εκ του νόμου προκειμένου να παρακολουθούνται από όλους, και πρωτίστως από τους καταναλωτές, οι τιμολογιακές πρακτικές των επιχειρήσεων ώστε να συμπεριφερθούν κι' αυτοί αναλόγως.

    Ως προς τις τιμές στα ράφια, η ένωση θεωρεί ότι πρέπει να αναγράφονται και δίχως τον ΦΠΑ ''ώστε να σταματήσει το παιχνίδι των εμπόρων με τις αναπροσαρμογές του'' και το μέτρο εκείνο που θεωρεί ότι θα έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της ακρίβειας είναι η αναγραφή στο ράφι όχι μόνο της τιμής πώλησης δίχως και με ΦΠΑ αλλά επίσης και της τιμής του παραγωγού.

    Ταυτόχρονα προτείνει τη διενέργεια καμπάνιας με κύριο στόχο την προσέλκυση προμηθευτών για την παροχή εκπτώσεων σε ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους, ΑμΕΑ και γενικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τέτοια πρωτοβουλία, όπως σημειώνεται, ανάλαβε και η Γραμματεία Καταναλωτικού Κινήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας όπου με την επίδειξη ειδικής κάρτας μέλους των σωματείων οι καταναλωτές - εργαζόμενοι είχαν έκπτωση αγοράζοντας προϊόντα από καταστήματα της τοπικής αγοράς.

    [05] Διαγραφή χρέους πολύτεκνου συνταξιούχου στην Κρήτη

    Τη δικαίωση υπερχρεωμένου, πολύτεκνου, συνταξιούχου του Δημοσίου, με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που δημοσιοποίησε ότι πέτυχε με την συνδρομή της, ''την διαγραφή χρέους, της τάξεως περίπου του 70% και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων βάθος τετραετίας''.

    Συγκεκριμένα ο εν λόγω συνταξιούχος, είχε χρεωθεί σε πέντε τράπεζες, με καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες αλλά και χρέος ως εγγυητής, ποσό ανερχόμενο στο ύψος των 92.073 Ευρώ. Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010, αίτησε την ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

    Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα), ο δανειολήπτης, δεν είχε στην διάθεσή του, βασικό του εισόδημά, ήταν μία σύνταξη του δημοσίου 1100 ευρώ, από κινητά περιουσιακά στοιχεία είχε, ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD τύπου FIESTA 1388 κ.ε πρώτης κυκλοφορίας 2004 εμπορικής αξίας 5.000 ευρώ, και ένα μοτοποδήλατο 130 κ.ε και εμπορικής αξίας 600 ευρώ.

    Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έκρινε ότι, τα περιουσιακά στοιχεία αυτά, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν ήταν ικανά ,να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, γι? αυτό πήρε την απόφαση, να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το χρέος του (ποσό 63.273 ευρώ), καλώντας τον να πληρώσει το ποσό των 28.800 ευρώ, σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές.

    Η αίτησή του έγινε δεκτή, παρά τους ισχυρισμούς των τραπεζών περί κατάχρηστικότητας άσκησης της αίτησης, καθώς επικαλούνταν ότι ο δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του, την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

    [06] Απορρίφθηκε το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

    Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε εντέλει το αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον είχε ζητήσει από τα μέλη του κόμματος του να καταψηφίσουν την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται να έχει "ισχυρή φωνή" στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της Βρετανίας, καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να καθορίσουν την κρίση χρέους.

    Νωρίτερα, ο Κάμερον είχε δεχθεί την ισχυρότερη "εξέγερση" των βουλευτών του, στη διάρκεια της έως τώρα πρωθυπουργίας του, σημαντικός αριθμός των οποίων ετοιμάζονταν να υποστηρίξει το αίτημα.

    Τα όσα προηγήθηκαν της απόρριψης της πρότασης θεωρήθηκαν δυνατή δοκιμασία για την ηγεσία του Κάμερον.

    Η διένεξη για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε διχάσει τους Συντηρητικούς, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, ενώ ο Κάμερον ήθελε να την αμβλύνει αφότου έγινε αρχηγός του κόμματος, πριν από έξι χρόνια.

    [07] Ομιλία Π. Λαφαζάνη για τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ

    Για το τι θα σημάνει η έξοδος της χώρας από το ευρώ και η στάση πληρωμών ως προς το χρέος, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας iskra.gr, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

    Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, σχετικά με το ελληνικό χρέος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Τετάρτη, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε: "Αυτήν την ώρα που η Γερμανική Ευρώπη προετοιμάζει μια νέα "κατοχή" στη χώρα μας με όχημα ένα επίπλαστο "κούρεμα" του χρέους, αυτήν την ώρα η στάση πληρωμών της Ελλάδας επί του χρέους και η έξοδος από το ευρώ, ως αφετηριακά σημεία μιας νέας προοδευτικής πορείας, γίνονται όχι μόνο όροι διεξόδου από την κρίση, αλλά και προϋποθέσεις ανεξαρτησίας και επιβίωσης του λαού και της χώρας".

    Όπως είπε, "το διαφαινόμενο "κούρεμα" 50% του χρέους της χώρας στους ιδιώτες, που σημαίνει απομείωση του συνολικού χρέους το πολύ 20%, αν φτάσουμε μάλιστα και σε αυτό το επίπεδο, δεν δίνει καμία απάντηση ούτε στο ελληνικό πρόβλημα ούτε στο πρόβλημα της Ευρωζώνης, πολύ περισσότερο αν γίνει με μη "εθελοντικούς" όρους".

    Επισήμανε ακόμα ότι "αν η Γερμανία για δικούς της λόγους προτείνει ένα επίπλαστο "κούρεμα" 50% επί του χρέους προς τους ιδιώτες, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό και απόλυτα φυσιολογικό, από το να διεκδικήσει η χώρα μας, τη στάση πληρωμών για την πλήρη διαγραφή του συνολικού χρέους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πράγμα που εγκληματικά αμέλησε να πράξει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και η διάλυση της Ευρωζώνης, συνιστούν τη μόνη απάντηση ανάπτυξης και παραγωγικής προοπτικής για την Ελλάδα και την ευρωπεριφέρεια, απέναντι στο "ζουρλομανδύα" του ευρωνομίσματος, που έχει εξελιχθεί σε απέραντη γερμανική "φυλακή"".

    [08] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας προς τα νησιά του Αιγαίου

    Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας προς τα νησιά του Αιγαίου από σήμερα το πρωί που έληξε η τελευταία 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Ωστόσο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια τριών πλοίων της εταιρείας Hellenic Seaways με προορισμούς στον Αργοσαρωνικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Πρόκειται για τα πλοία «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ», «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» και «ΝΕΦΕΛΗ».

    [09] Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

    "Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς. Δεν έχουμε ούτε διευθυντές ούτε τίποτα. Δεν έχουμε ιεραρχική δομή". Αυτή ήταν η δήλωση του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

    Ο Ν. Μαζιώτης επανέλαβε πως είναι περήφανος για τις ενέργειες της οργάνωσης και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο "Επαναστατικός Αγώνας" είχε στόχο να βλάψει μέρος του πληθυσμού της χώρας, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

    "Εμείς θέλουμε να πούμε ότι οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι. Δεν θέλαμε να πληγωθούν αθώοι πολίτες", είπε.

    Παράλληλα ζήτησε από το δικαστήριο να διευκρινίσει τη συμμετοχή του καθενός και τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται.

    Αντίστοιχη θέση διατυπώθηκε με ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι είναι αόριστο και δεν προσδιορίζει με σαφή αιτιολογία τις συγκεκριμένες πράξεις που καταλογίζονται στον καθένα απ' τους κατηγορουμένους.

    Η σύζυγος του Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της και ότι δικάζονται με τη λογική της συλλογικής ευθύνης.

    "Δικαζόμαστε για ενέργειες, χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε καν ένδειξη. Είναι πολύ λογικό ότι ήρθατε να μας καταδικάσετε σε 100 χρόνια τον καθένα. Είναι λογικό να καταδικαστούμε ως αρχηγοί χωρίς κανένα στοιχείο. Η έκπληξη για μένα θα είναι να μη συμβεί αυτό", είπε.

    Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας Αντώνης Λιόγας, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι σαφής και ορισμένη.

    Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 October 2011 - 6:29:39 UTC