Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί στην Τουρκία
  • [02] Μεγάλη κινηματογραφική γιορτή
  • [03] Προς παράταση για την έκτακτη εισφορά
  • [04] Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Ecofin

  • [01] Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί στην Τουρκία

    Σε 432 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.352 οι τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την Κυριακή την Βαν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επίσημη Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad).

    Σύμφωνα με την Afad, 2.262 κτίρια κατέρρευσαν στην πληγείσα από το σεισμό ζώνη, κυρίως στις πόλης Έρτζις και Βαν, που είναι η πρωτεύουσα της περιοχής, στις οποίες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι.

    Στο μεταξύ, ένα 10χρονο παιδί βρέθηκε ζωντανό σήμερα στα ερείπια του σπιτιού στου, 54 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό.

    Εξάλλου, μετά το κοριτσάκι των 14 ημερών και τη μητέρα του που ανασύρθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια, περίπου 48 ώρες μετά το σεισμό στην ανατολική τουρκική επαρχία Βαν, ζωντανή ανασύρθηκε και η γιαγιά της οικογένειας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Μέλη των σωστικών συνεργείων, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήωσεων Ανατολή, δήλωσαν ότι και ο πατέρας της οικογένειας βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια, αλλά προς το παρόν δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

    Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα των σωστικών συνεργείων ανέσυρε ζωντανό από τα συντρίμμια έναν τριαντάχρονο άνδρα. Ο άνδρας, ο οποίος έχει τραυματιστεί, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Το απόγευμα, ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Βαν, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, ανέφερε το παρατηρητήριο Καντιλί.

    [02] Μεγάλη κινηματογραφική γιορτή

    Με 151 ταινίες από 53 χώρες το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιχειρεί φέτος με το 1/5 παλιότερων προϋπολογισμών του την «καλύτερη» του διοργάνωση.

    Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης «ανοίγει» το βράδυ της επόμενης Παρασκευής 4 Νοεμβρίου με την προβολή της ταινίας του Αλεξάντερ Πέιν «Οι απόγονοι».

    Η Σάρα Ντράιβερ, η Αμερικανίδα «ιέρεια» του ανεξάρτητου σινεμά και συνεργάτιδα του Τζιμ Τζάρμους, θα παρουσιάσει τις ταινίες της, στο πλαίσιο του αφιερώματος του 52ου ΦΚΘ στο έργο της. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος του δανέζικου κινηματογράφου, η νέα ταινία του οποίου Superclasico (η υποψηφιότητα της Δανίας για τα προσεχή Όσκαρ) θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ. Επίσης, το παρών θα δώσει ο προκλητικός Αυστριακός δημιουργός Ούλριχ Ζάιντλ, αλλά και ο Ερντέν Κιράλ, από τους σπουδαιότερους τούρκους auteurs, με έργο που παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα, ο οποίος θα τιμηθεί από το φεστιβάλ στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

    «Είναι πρόκληση αλλά και αφορμή ουσιαστικής δημιουργίας ο πολλαπλά μειωμένος προϋπολογισμός, τα τεράστια χρέη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν είχα το δικαίωμα λόγω των προβλημάτων να καταργήσω ένα φεστιβάλ με 52 χρόνια ιστορίας» δήλωσε σήμερα αναφερόμενος στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε με την ανάληψη των καθηκόντων του (το Μάιο του 2010) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης.

    [03] Προς παράταση για την έκτακτη εισφορά

    Παράταση της προθεσμίας για την εξόφληση των δόσεων της έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος που έληγε στο τέλος του μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία αυτή εξετάζεται να παραταθεί έως τις 11 Νοεμβρίου.

    Επίσης εξετάζεται η παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου των αιτήσεων για την υπαγωγή στην περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2001-2009 ή την υποβολή δηλώσεων (ΦΠΑ, εισοδήματος, φόρων κληρονομιάς, συγκεντρωτικών καταστάσεων) του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Οι προθεσμίες αυτές έληγαν στις 31 Οκτωβρίου.

    Στις παρατάσεις προσανατολίζεται το υπουργείο λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την απεργία των εφοριακών υπαλλήλων.

    [04] Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Ecofin

    Ηπροπαρασκευαστική σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο, πριν από τις συνόδους κορυφής, ματαιώθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πολωνικής προεδρίας.

    "Η προεδρία (του ευρωπαϊκού Συμβουλίου) αποφάσισε να μην συγκαλέσει το Ecofin την Τετάρτη", είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

    Έτσι, δεν θα υπάρξει κάποια προπαρασκευαστική σύνοδος, ούτε των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ούτε των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από τη διπλή σύνοδο κορυφής, αρχικά των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ (αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00, ώρα Ελλάδας) και κατόπιν των ηγετών των 17 χωρών της ζώνης του ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 October 2011 - 18:29:36 UTC