Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [02] Έργα στο λιμάνι του Πειραιά το 2012, αποφάσισε ο ΟΛΠ
  • [03] Βρέθηκε συμβιβαστική λύση με τη Λέγκα για το ασφαλιστικό

  • [01] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια όλων των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά την παράταση που έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ, NEL και Hellenic Seaways, να ρυθμίσουν μέχρι τη Δευτέρα τις οφειλές τους (αναδρομικά - μη τήρηση συλλογικής σύμβασης εργασίας) προς τα πληρώματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη απόφαση της ΠΝΟ έπαιξε ρόλο η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επιβατών στο λιμάνι, μετά την 8ημερη απεργία των ναυτεργατών.

    Έτσι, αναχώρησαν με καθυστέρηση, τα πλοία «Ποσειδών Ελλάς», «Απόλλων Ελλάς», «Νεφέλη», «Νήσος Μύκονος» «Νήσος Χίος» ενώ το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει κανονικά και το «Θεόφιλος».

    Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθες να μην προχωρήσει σε περαιτέρω 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά «να παρέμβει συνδικαλιστικά στα πλοία των εταιρειών εκείνων, στις οποίες καθυστερεί η εφαρμογή της σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως πληρωμή αναδρομικών, μισθών και επιδομάτων».

    [02] Έργα στο λιμάνι του Πειραιά το 2012, αποφάσισε ο ΟΛΠ

    Έργα βελτίωσης στο λιμάνι του Πειραιά για το 2012, που αφορούν υποδομές οδοποιίας και οικοδομικές εργασίες στη λιμενική ζώνη, συνολικού ύψους 4.428.000 ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

    Εγκρίθηκε επίσης, η προμήθεια τεσσάρων μεταχειρισμένων ελκυστήρων(terminal tractors) συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ μέσω ανοιχτού συνοπτικού διαγωνισμού για τις ανάγκες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Ν.Ικόνιο (προβλήτας Ι).

    [03] Βρέθηκε συμβιβαστική λύση με τη Λέγκα για το ασφαλιστικό

    "Βρήκαμε έναν δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ογραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, αναφερόμενοςστιςσυνεχείς διαπραγματεύσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις αλλαγές στοσυνταξιοδοτικό.

    Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, πρόκειται πιθανώς για έναν συμβιβασμό που δεν θίγει όμως το σύνολο της μεταρρύθμισης των συντάξεων.

    "Είμαστε ακόμη απαισιόδοξοι, διότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινδυνεύει σε ότι αφορά τις συντάξεις", πρόσθεσε ο Μπόσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την αναχώρηση του Μπερλουσκόνι για τις Βρυξέλλες.

    Τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία στην Ιταλία υπογραμμίζουν πάντως ότι είναι πλέον σαφές πως ο "Καβαλιέρε" δεν πρόκειται να μεταβεί αύριο στην ευρωπαϊκή σύνοδο με ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη, αλλά με μία επιστολή που θα περιέχει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί, τα σημεία στα οποία υπάρχει κυβερνητική συναίνεση και τις μελλοντικές προθέσεις του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 October 2011 - 20:29:36 UTC