Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλληνων συλλέκτες ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων
  • [02] Γ. Κουτρουμάνης: Δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας των Ταμείων λόγω του "κουρέματος"
  • [03] Η πρώτη πτήση του νέου 787 Dreamliner είναι γεγονός
  • [04] Η νέα Barbie έχει ροζ μαλλιά και τατουάζ...
  • [05] Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για τους ημιυπαίθριους
  • [06] "Λιακάδα" 25 δισ. ευρώ

  • [01] Έλληνων συλλέκτες ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων

    Άντεξαν βομβαρδισμούς, μετέφεραν στρατιώτες σε κρίσιμες μάχες, κουβάλησαν τόνους πολεμοφόδια κατά τη διάρκεια του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, όμως κινδύνευσαν να καταστραφούν σε... καιρό ειρήνης.

    Δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, από την εποχή του 1940 και μετά, έφτασαν ως το κατώφλι του χαλυβουργείου, εκεί όπου θα έλιωναν και θα μετατρέπονταν σε σίδηρο. Κατάφεραν, όμως, να διασωθούν, χάρη στο ξεχωριστό χόμπι μιας ομάδας πολιτών.

    Ιδιώτες, λάτρεις των αυτοκινήτων - και συγκεκριμένα των στρατιωτικών οχημάτων - δημιούργησαν το Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και κατάφεραν, με δικά τους έξοδα, να τα αγοράσουν, να τα ανακατασκευάσουν και να τα διατηρήσουν.

    Η ιδέα για την ίδρυση του Συλλόγου «έπεσε» στο τραπέζι πριν από περίπου πέντε χρόνια και πλέον, το πλήθος των οχημάτων φτάνει τα 130 κομμάτια, χρονολογίας από το 1941 έως το 1974.

    «Εάν δεν είχαμε αυτό το χόμπι, τα περισσότερα στρατιωτικά οχήματα θα είχαν χαθεί. Θα πήγαιναν είτε για λιώσιμο στο χαλυβουργείο είτε θα τα έπαιρναν έμποροι του εξωτερικού και θα χανόταν ένα μέρος της ελληνικής ιστορίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Γιώργος Ηλιάδης.

    Ο Σύλλογος αριθμεί γύρω στα 100 μέλη απ? όλη την Ελλάδα, με τα περισσότερα να έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο φροντίζουν να διατηρούν σε άριστη κατάσταση.

    «Πριν από μερικά χρόνια, ο Ελληνικός Στρατός αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασίες κάποια αυτοκίνητα της σειράς Μ, τα οποία είναι βενζινοκίνητα. Τότε, όσοι ενδιαφέρονταν, μπορούσαν να τα αγοράσουν- είτε από δημοπρασίες είτε από εμπόρους. Πλέον, είναι δύσκολο να βρεθούν και χρειάζεται αρκετό ψάξιμο», πρόσθεσε ο κ.Ηλιάδης.

    [02] Γ. Κουτρουμάνης: Δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας των Ταμείων λόγω του "κουρέματος"

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων, δίνουν με κάθε αφορμή κυβερνητικά στελέχη.

    Μετά την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ. στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα για Ταμεία και υποστήριξε ότι και μακροπρόθεσμα η επίδραση του "κουρέματος" δεν θα είναι μεγάλη.

    "Τα περισσότερα ομόλογα λήγουν μέχρι το 2025. Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι τότε θα απαιτήσει περί τα 600 δισ. ευρώ, οπότε μια απώλεια της τάξης ακόμη και των 12 δισ. ευρώ δεν θα είναι καθοριστική".

    Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε πάντως την ανησυχία του για την επίδραση που θα μπορούσε να έχει στο ύψος των εισφορών προς τα Ταμεία μια μακροχρόνια ύφεση.

    Επίσης, τα ασφαλιστικά ταμεία ρευστοποιούν ομόλογα προκειμένου να συμπληρώσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη, όμως ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ, καταφεύγουν τους τελευταίους μήνες στη λύση της χρηματοδότησης μέσω ρέπος προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερη ρευστότητα, χρησιμοποιώντας ως ενέχυρα προς τις τράπεζες ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

    [03] Η πρώτη πτήση του νέου 787 Dreamliner είναι γεγονός

    Το νέο αεροσκάφος 787 Dreamliner της αμερικανικής εταιρίας Boeing πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική του πτήση, μεταξύ Τόκιο και Χονγκ Κονγκ με 252 επιβάτες, οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήριο αρκετών χιλιάδων δολαρίων για το παρθενικό ταξίδι.

    Το αεροσκάφος, σε χρώμα μπλε και λευκό της εταιρίας All Nippon Airways (ANA), της πρώτης που παραλαμβάνει το νέο αεροπλάνο ύστερα από καθυστέρηση τουλάχιστον τριάμισι ετών, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο για να προσγειωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

    Εκεί τού επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά οχήματα. Παρόντες στην αναχώρηση της πτήσης στο Ναρίτα, φορώντας το παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα ο διευθυντής των αερογραμμών Σινιτσίρο Ιτο και ο αντιπρόεδρος της Μπόινγκ Σκοτ Φάντσερ.

    Το αεροσκάφος είχε 12μελές πλήρωμα, 100 δημοσιογράφους και 140 επιβάτες εκ των οποίων ο καθένας πλήρωσε σε δημοπρασία 34.000 δολάρια (24.400 ευρώ) για μια θέση στη business class.

    Το ύψος της τιμής του εισιτηρίου είναι 13 φορές υψηλότερο από το κανονικό και τα χρήματα θα δοθούν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένας από τους επιβάτες, ο 59χρονος Καλιφορνέζος Τόμας Λι είχε επίσης επιβιβαστεί στις παρθενικές πτήσεις του Βoeing 747 το 1970 και του Airbus 380 το 2007.

    [04] Η νέα Barbie έχει ροζ μαλλιά και τατουάζ...

    Με ροζ μαλλιά και τατουάζ στους ώμους και το λαιμό, η νέα κούκλα της τελευταίας συλλογής της αμερικανικής βιομηχανίας παιχνιδιών Μattel, μοιάζει περισσότερο με μια οξύθυμη ηρωίδα της τριλογίας Millennium του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον παρά με την παραδοσιακή κούκλα.

    Μετά τη διάθεσή της σε περιορισμένο αριθμό, στο διαδίκτυο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η αξίας 50 δολαρίων κούκλα που σχεδιάστηκε από την εταιρία μόδας tokidoki του Λος Αντζελες και απευθύνεται σε ενήλικους συλλέκτες, εξαντλήθηκε χωρίς όμως πριν να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

    Το περιοδικό U.S. News & World Report διερωτάται εάν η νεά κούκλα είναι κατάλληλα για παιδιά. Ορισμένοι γονείς στις ΗΠΑ ρωτούν αν η Mattel που εισήγαγε στην αγορά τη δημοφιλή κούκλα το 1959, μήπως θα πρέπει να προωθεί την τέχνη του σώματος.

    "Η κούκλα αυτή μαθαίνει στα παιδιά που τους αρέσουν τα τατουάζ πριν καν μεγαλώσουν αρκετά, να υιοθετούν μια τέτοια εμφάνιση", είπε ο Κέβιν Μπάκνερ από τη Βιρτζίνια σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Μάλιστα, κάποιοι ενήλικες είπαν ότι η κούκλα αντανακλά τη μόδα και την ποπ κουλτούρα.

    "Έχετε δει τη Lady Gaga; τη Ριάνα;", ρωτά μια 30χρονη μητέρα από τη Νέα Υόρκη. Οι ποπ σταρ έχουν τατουάζ και φορούν αστεία ρούχα, τονίζει.

    "Ωστόσο η Μπάρμπι δεν μεγαλώνει την κόρη μου. Εγώ τη μεγαλώνω".

    [05] Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για τους ημιυπαίθριους

    Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων.

    Το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης πολιτών στις υπηρεσίες και της ανάγκης να διευκολυνθούν οι πολίτες εξαιτίας των απεργιών και των καταλήψεων το τελευταίο διάστημα.

    [06] "Λιακάδα" 25 δισ. ευρώ

    Έσοδα ύψους 20-25 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετιας για τη μείωση του χρέους μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο από το πρόγραμμα "Ήλιος" για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και την εξαγωγή της στη Δυτική Ευρώπη.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι το πρόγραμμα αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ως μια απο τις μεθόδους για την εξασφάλιση των 15 δισ. ευρώ επιπλέον απο τις αποκρατικοποιήσεις, πέρα από τα 50 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

    Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την Ελλάδα ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύνδεση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με τις τιμές χονδρικής που ξεκίνησε πέρυσι και θα ολοκληρωθεί το 2013.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει αναπροσαρμογές των τιμολογίων για το 2012 κατά 19%.

    Η επένδυση για την εγκατάσταση 10.000 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών στη χώρα μας προβλέπεται να φθάσει στα 20 δισ. ευρώ.

    Στο κόστος της επένδυσης θα πρέπει να περιληφθεί και η κατασκευή των δικτύων ενώ τα έσοδα υπολογίζονται έως 80 δισ. ευρώ.

    Η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα εκτιμάται σε 30%.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το Δημόσιο θα προχωρήσει είτε σε τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων απο το πρόγραμμα ώστε να μειωθεί άμεσα το χρέος, είτε θα εισπράττει καθε χρόνο τα έσοδα απο την πώληση της ενέργειας τα οποία επίσης θα διατίθενται για την απομείωση των υποχρεώσεων της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 12:29:34 UTC