Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Ο χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η απόφαση της ΕΕ θα οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση
  • [04] Ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για υστερικές αντιδράσεις η συμφωνία, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

  • [01] Α. Σαμαράς: Ο χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε

    Αρνητικά αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος.

    "Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι "ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε".

    Με το κούρεμα, τόνισε, που αποφασίστηκε το χρέος της χώρας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ. Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φοροεπιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει και πάλι στο 2009. Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας.

    "Αποφασίστηκε η πτώχευση και όλα τα αλλά είναι κοροϊδία", είπε ηΑλ. Παπαρήγα, καλώντας τον ελληνικό λαό "να έχει την άμεση ετοιμότητα για αντεπίθεση".

    «Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότεροι επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

    Στην προσφυγή στις κάλπες, για να πει ο λαός όχι στην επιτροπεία, επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, ή εκλογές προκειμένου να εφαρμοστεί μια αναπτυξιακή πολιτική στη χώρα, ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα

    Για "πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό", για "μείωση του βάρους που ο λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια" και για "μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα, χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά", έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αναφερόμενος στην έκβαση των διαπραγματεύσεων της χθεσινής, έκτακτης, Συνόδου Κορυφής.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα οι νέες αποφάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ιστορικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, "να καλμάρουν τις αγορές, τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ", επεσήμανε ότι "το όπλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, οι οποίες αναγνωρίζονται πια από όλον τον κόσμο" και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι θέλουν να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής στη χώρα μας.

    "Είναι, λοιπόν, η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι όλοι στη δουλειά της επόμενης φάσης, που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές, που θα βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα", κατέληξε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας: "Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά...".

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η απόφαση της ΕΕ θα οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση

    Δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό η απόφαση που ελήφθη από την σύνοδο Κορυφής, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης γιατί σήμερα "προσπαθεί να παρουσιάσει ως παράδεισο όσα ξόρκιζε ως κόλαση".

    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χρεοκοπία και εκτίμησε ότι η απόφαση της ΕΕ θα εκτινάξει την ανεργία, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της μετανάστευσης, κυρίως των νέων, θα οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει τον ίδιο τον λαό αν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να πει όχι στη μόνιμη επιτροπεία της χώρας, να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να επιβάλλει την λαϊκή κυριαρχία.

    [04] Ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για υστερικές αντιδράσεις η συμφωνία, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

    "Η πολυαναμενόμενη ευρωπαϊκή συμφωνία κορυφής δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για υστερικές αντιδράσεις. Εξάλλου, πολλά σημεία της παραμένουν αδιευκρίνιστα" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΔ. Δασκαλοπούλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

    "Η ουσία είναι, πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος, ότι η Ευρώπη κατέληξε σ' ένα πλαίσιο που διευθετεί τα του οίκου της. Ταυτόχρονα, απευθύνει στην Ελλάδα ένα αυστηρό τελεσίγραφο, που ωστόσο μας δίνει χρόνο και την ύστατη ευκαιρία να δουλέψουμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Από εμάς εξαρτάται πλέον".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος δήλωσε ότι : ''το κόστος από το hair cut της τάξης του 50% θα βαρύνει κατά τα φαινόμενα κυρίως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία, οξύνοντας το ήδη μεγάλο πρόβλημα παροχής ρευστότητας στην ελληνική αγορά και τινάζοντας στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με δυσμενέστατες συνέπειες στις συντάξεις, αλλά ακόμα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ μεγάλο ζητούμενο αποτελεί η παράμετρος της εποπτείας και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 14:29:34 UTC