Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε από τη Marfin ο Ανδρέας Βγενόπουλος
  • [02] Μονόδρομος ο σχηματισμος κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη
  • [03] Οι δικαστές αναστέλλουν τις διακοπές των συνεδριάσεων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων
  • [04] Σημαντικές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ΧΑΑ

  • [01] Παραιτήθηκε από τη Marfin ο Ανδρέας Βγενόπουλος

    Την παραίτησή του από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Popular Bank ανακοίνωσε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

    Ταυτόχρονα,ο ίδιος πρότεινε ως αντικαταστάτη του τον Κωνσταντίνο Μυλωνά που μέχρι στιγμής εκτελούσε καθήκοντα μη εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος"το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση για την κατά 50% μείωση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων και της ευρωπαϊκής οδηγίας για 9% πρωτοβάθμια κεφαλαιακή επάρκεια μέχρι το τέλος του α΄εξαμήνου του 2012 έχει μπει κι αυτό στον προβληματισμό εάν τελικά οι τράπεζες θα μείνουν ιδιωτικές ή θα κρατικοποιηθούν εν όλω ή εν μέρει και με τι όρους".

    Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές Πρόεδρος της Marfin δεν πρέπει να είναι ένας μεγάλος μέτοχος, που με την παρουσία του να δημιουργεί πιθανόν προϋποθέσεις αντίθεσης συμφερόντων, υπογραμμίζει ο κ. Βγενόπουλος.

    Παράλληλα, επισημαίνειότι δεν πιστεύει ότι "οι Διοικήσεις πρέπει να αγωνισθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τις τράπεζες ιδιωτικές εάν αυτό είναι εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, διότι π.χ. μια πολιτική απομόχλευσης και μείωσης στοιχείων ενεργητικού για την μείωση κεφαλαιακών απαιτήσεων θα προκαλέσει ή θα επιτείνει μια ύφεση που θα πλήξει την Κοινωνία αλλά στο τέλος και τους ιδιώτες μετόχους των τραπεζών".

    "Εάν λοιπόν η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι οι Τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές πρέπει αυτό να γίνει με τέτοιους όρους ώστε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών να συνεχισθεί κανονικά", καταλήγει.

    [02] Μονόδρομος ο σχηματισμος κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη

    Ως μονόδρομο παρουσίασε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, η Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη.

    Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Πρόεδρος της Συμμαχίας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπίας και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν για τη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους τη δανειακή σύμβαση και μετά "θα πάμε συντεταγμένα σε εκλογές".

    Επίσης είπε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το βράδυ στη Βουλή, ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, γιατί δεν έχει πραγματική δεδηλωμένη, αναφερόμενη δε στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τη δανειακή σύμβαση είπε ότι "ο κ. Σαμαράς έκανε μια μικρή τούμπα".

    Με σκληρή γλώσσα αποδοκίμασε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Θ. Σκυλακάκης

    [03] Οι δικαστές αναστέλλουν τις διακοπές των συνεδριάσεων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων

    Οι δικαστές, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων αποφάσισαν να αναστείλουν την απόφασή τους για διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.).

    Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, «ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και του ότι δεν επιθυμούν, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να φέρουν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία του Κράτους, αποφάσισαν την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 15ης Οκτωβρίου 2011 (διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων κ.λπ.), μέχρι την 26η Νοεμβρίου 2011, οπότε θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση» των μελών της.

    Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναπροσδιορίσει τη θέση τους ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις και δεσμεύσεις, προσθέτει η ΕΔΕ.

    [04] Σημαντικές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ΧΑΑ

    Σημαντικές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, υποχωρεί στις 742,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,19%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,20 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,52 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,75%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 November 2011 - 14:29:33 UTC