Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για το μέλλον των εργατών της Fiat στην Σικελία
  • [02] "Λα Στάμπα" :Σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας από το ΔΝΤ
  • [03] Νεκρός από πυρκαγιά ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς

  • [01] Συμφωνία για το μέλλον των εργατών της Fiat στην Σικελία

    Κατά την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας της Ρώμης, επετεύχθη συμφωνία για το μέλλον των εργατών της βιομηχανικής μονάδας του Τέρμινι Ιμερέζε, στην Σικελία, όπου η Fiat, την περασμένη Παρασκευή, σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων.

    Βάσει της συμφωνίας, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, θα καταβάλει δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, για την παροχή βασικού εισοδήματος στους 640 εργαζόμενους που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη, μέσα στην επόμενη τετραετία. Κάθε εργαζόμενος, πρόκειται να λάβει, συνολικά, μέσα στους επόμενους σαράντα οκτώ μήνες, 22.800 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εννιακόσιους πρώην εργάτες της Fiat, εξασφαλίζεται η επαναπρόσληψή τους από την ιταλική εταιρία Dr Motor του επιχειρηματία Mάσσιμο Ντι Ρίζιο, που πρόκειται να συνεχίσει να παράγει εξαρτήματα αυτοκινήτων, πάντα στο Τέρμινι Ιμερέζε. Υπάρχει, επίσης, το περιθώριο για άλλες τριακόσιες προσλήψεις, Σικελών που εργάζονταν στις εταιρίες της περιοχής και συνεργάζονταν άμεσα και σταθερά με την Fiat. Η τελική συμφωνία με τον Ντι Ρίζιο, πρόκειται να υπογραφεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη.

    [02] "Λα Στάμπα" :Σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας από το ΔΝΤ

    Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο "Λα Στάμπα", το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας.

    Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα "το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μπορεί να φτάσει τα εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να δοθεί, στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο δώδεκα με δεκαοκτώ μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους".

    Η ιταλική εφημερίδα, ιδιοκτησίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Fiat, κάνει αναφορά σε τόκους της τάξης του 4% με 5%, πολύ χαμηλότερους από το 7% με το οποίο η Ιταλία δανείζεται, πλέον, στις αγορές. Το υψηλότατο όμως, συνολικό ποσό του σχεδίου, υπαγορεύει πιθανή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι οι διαθέσιμοι πόροι του ΔΝΤ, στην φάση αυτή, θα μπορούσαν να μην είναι επαρκείς.

    Η "Λα Στάμπα", προσθέτει, ότι "υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του νέου ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως των συνεχώς εξελίξεων, που καθιστούν παρωχημένες τις αποφάσεις της διάσκεψης G20 των Καννών".

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην εν λόγω διάσκεψη, ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, "είχε ευχαριστήσει την κυρία Λαγκάρντ για την προσφορά οικονομικής βοήθειας", θεωρώντας ότι η Ιταλία θα μπορούσε να βγει με τις δυνάμεις της, χωρίς έξωθεν στήριξη, από την οικονομική κρίση. Αν τελικώς, το σχέδιο του ΔΝΤ εφαρμοσθεί, η "Λα Στάμπα" θεωρεί ότι θα επικεντρωθεί σε δυο σημεία: στην ανάγκη μείωσης του δημοσίου χρέους και ενίσχυσης της ανάπτυξης.

    [03] Νεκρός από πυρκαγιά ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς

    Ο θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λιβαδάς, 90 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του, όπου βρισκόταν με τη σύζυγο του ηθοποιό Σμαρούλα Γιούλη, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, στη Γλυφάδα.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία . Η Σμαρούλα Γιούλη βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, ενώ έχει υποστεί αναπνευστικά προβλήματα, πιθανόν στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον σύζυγό της.

    Ηγνωστή ηθοποιός διακομίστηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 November 2011 - 15:29:28 UTC