Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περίπου 88 εκ. ευρώ οι εισπράξεις από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
  • [02] Τιμή ρεκόρ για χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ
  • [03] «Τα παιδιά του Σπάρτακου» στα βιβλιοπωλεία
  • [04] Εισβολή κουκουλοφόρων σε κατάστημα στα Εξάρχεια
  • [05] Προκρίθηκαν στους "16" του Κυπέλλου ΠΑΟ, Πανιώνιος και Ξάνθη
  • [06] Παράταση έως τις 31/1/2012 για το Ε9
  • [07] Άνοδος 1,47% στι Χρηματιστήριο

  • [01] Περίπου 88 εκ. ευρώ οι εισπράξεις από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

    Περίπου 88 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα από το υπουργείο ΠΕΚΑ για τακτοποίηση αυθαιρέτων ενώ αναμένονται άλλα 1.012.674.115 ευρώ. Συνολικά, οι εισπράξεις από την τακτοποίηση αυθαιρέτων αποτιμώνται σε 1,1 δισ. ευρώ (1.100.377.800 ευρώ).

    Μέχρι στιγμής, έχουν δηλωθεί 339.489 αυθαίρετα. Αν ληφθεί υπόψη ότι, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, στη χώρα υπάρχουν 3.993.000 νοικοκυριά, σε δηλώσεις αυθαιρέτων έχει προχωρήσει το 8,5% των ελληνικών νοικοκυριών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΚΑ, 694.366.616 ευρώ αναμένεται να καταβληθούν για ρυθμίσεις 67.521 αυθαιρέτων, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασία.

    Στο μεταξύ, παράταση στις διαδικασίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης

    [02] Τιμή ρεκόρ για χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ

    Στην τιμή ρεκόρ των 796.135 ευρώ, πουλήθηκε το χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ, «The Young Men's Magazine, Number 2», έπειτα από σκληρή «μάχη» μεταξύ των πλειοδοτών, που το διεκδίκησαν κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του Οίκου Sotheby's στο Λονδίνο.

    Το χειρόγραφο του 1830, που πέτυχε την υψηλότερη τιμή για χειρόγραφο οποιασδήποτε από τις τρεις αδερφές Μπροντέ, ανήκει στη 14χρονη τότε Σαρλότ.

    Ο Peter Selley, Senior Director και ειδικός του Τμήματος Βιβλίων και Χειρογράφων του Οίκου, σχολίασε: «Η τιμή ρεκόρ που επιτεύχθηκε σήμερα αντανακλά το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον στο έργο της Σαρλότ Μπροντέ και ήταν μεγάλη τιμή για τον Οίκο Sotheby's που δημοπράτησε ένα χειρόγραφο τέτοιας σπουδαιότητας και σπανιότητας. Το μικροσκοπικό The Young Men's Magazine, Number 2, γραμμένο από τη συγγραφέα στην ηλικία των 14 ετών, μας παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες διάνοιες στην ιστορία της λογοτεχνίας και αποκαλύπτει τα ζητήματα που θα χαρακτήριζαν μερικές από τις γνωστότερες σκηνές του έργου της ως ενήλικης».

    [03] «Τα παιδιά του Σπάρτακου» στα βιβλιοπωλεία

    Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το ανέκδοτο μυθιστόρημα, της συγγραφέως-δημοσιογράφου Διδώς Σωτηρίου, με τίτλο «Τα παιδιά του Σπάρτακου».

    Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε σήμερα μεταξύ φίλων και δημοσιογράφων, από τον Νίκο Μπελογιάννη - γιο του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, και την Έρη Σταυροπούλου- καθηγήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και επιμελήθηκε το βιβλίο.

    Ανάμεσα στα 600 χειρόγραφα, που βρέθηκαν και μελετήθηκαν από το πατάρι του σπιτιού της Σωτηρίου αλλά και από τη θυρίδα της στην Εθνική Τράπεζα, στο Σύνταγμα, βρέθηκε το αποσπασματικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Τα παιδιά του Σπάρτακου».

    Η καθηγήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έρη Σταυροπούλου, διάβασε για πρώτη φορά τα χειρόγραφα, το 2003. Η ταξινόμηση, κράτησε αρκετό διάστημα όπως αποκάλυψε, η ίδια, ενώ εκτός από τα χειρόγραφα, υπήρχαν και δύο σημειωματάρια με συνεντεύξεις Θρακιωτών.

    Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στη Θράκη των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα και την Αθήνα της πρώτης μετεμφυλιακής περιόδου. Κεντρικό θέμα του είναι η συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση των ηρώων, που εμπνέονται από την επανάσταση του Θρακιώτη σκλάβου Σπάρτακου και από τα ιδανικά της Αριστεράς, σε μία εποχή που ο τόπος βιώνει δραματικές στιγμές.

    [04] Εισβολή κουκουλοφόρων σε κατάστημα στα Εξάρχεια

    Επιδρομή στο κατάστημα ηλεκτρονικών «Multirama», στην οδό Στουρνάρη 37 στα Εξάρχεια, πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων.

    Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και σύμφωνα με την αστυνομία άρπαξαν σημαντικό αριθμό φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άγνωστο χρηματικό ποσό. Στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι νεαροί είχαν γίνει άφαντοι.

    [05] Προκρίθηκαν στους "16" του Κυπέλλου ΠΑΟ, Πανιώνιος και Ξάνθη

    Με γκολ του Βύντρα στο 20', ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στον Εύοσμο τον Αγροτικό Αστέρα, για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Πανιώνιος, ωστόσο στην παράταση κατάφερε να «γυρίσει» το ματς, να πάρει τη νίκη με 3-2 (2-2 η κανονική διάρκεια) εκτός έδρας από την Καλλονή, για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και ταυτόχρονα μια δύσκολη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

    Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Ξάνθη, ύστερα από τη νίκη της επί των Ποντίων στην Κατερίνη με 2-0, σε αναμέτρηση για την Δ΄ φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σημείωσαν οι Καζάκης (41΄) και Βασιλακάκης (72΄).

    [06] Παράταση έως τις 31/1/2012 για το Ε9

    Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011, καθώς και για τη διόρθωση στοιχείων της περιουσιακής κατάστασής τους.

    Επίσης, με την ίδια απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου 2012 η προθεσμία για την υποβολή μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

    [07] Άνοδος 1,47% στι Χρηματιστήριο

    Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές λόγω της ανακοίνωσης θετικών μακροοικονομικών στοιχείων σε Γερμανία και ΗΠΑ βοήθησε και το Χ.Α το οποίο έκλεισε με σημαντικά κέρδη, παρά την πτωτική εικόνα που παρουσίασε στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 660,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 9,57 μονάδων, ή σε ποσοστό 1,47%.

    Ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και 1,33%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 641,83 μονάδες.

    Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 23,835 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 December 2011 - 17:29:24 UTC