Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις κορυφής για τη θητεία της κυβέρνησης
  • [02] "Δεν έχει αλλάξει το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης
  • [03] Πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία προτείνει ο Μεντβέντεφ
  • [04] Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο του Μαζωτού, στην Κύπρο
  • [05] Πέθανε ο 50χρονος κατηγορούμενος για παιδεραστία, που αυτοτραυματίστηκε
  • [06] Η ΕΣΕΕ ζητά αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [07] Νέα υπόθεση παιδεραστίας, συγκλονίζει το Ρέθυμνο
  • [08] Οργισμένη αντίδραση Ουγγαρίας στην υποβάθμιση από τον Standard &Poor's
  • [09] Παρατείνεται έως τις 30/ 6 του 2012 η ισχύς των κωδικών πρόσβασης στο TAXISNET

  • [01] Διαβουλεύσεις κορυφής για τη θητεία της κυβέρνησης

    Στη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπως τόνισε ο ίδιος στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και για όσα διημείφθησαν κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν νέα επικοινωνία μετά τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

    Τέλος, το πολυνομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    [02] "Δεν έχει αλλάξει το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης

    Αθήνα, Ελλάδα 22/12/2011 11:45 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    "Το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές, μόλις η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώσει το έργο της, δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης

    "Αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές και την παράταση της κυβέρνησης, είτε φοβούνται τη νωπή λαϊκή εντολή, είτε θέλουν να μεταφέρουν τα εσωτερικά τους προβλήματα", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. Υπενθύμισε τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: "Το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές, μόλις η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώσει το έργο της, δεν έχει αλλάξει".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν η ΝΔ θα στηρίξει το μέτρο για μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι το κόμμα θα αναμένει να δει τις αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων και μετά θα τοποθετηθεί. Επέμεινε, ωστόσο, ότι καθώς η "μαύρη" τρύπα θα γίνει γνωστή το Φεβρουάριο, όπως και η νέα δανειακή σύμβαση, τις οποίες αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

    [03] Πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία προτείνει ο Μεντβέντεφ

    Η Ρωσία δε θα δεχθεί ξένη ανάμιξη ούτε "χειραγώγηση" από "προβοκάτορες και εξτρεμιστές", τόνισε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μενβέντεφ στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

    "Το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τις απόψεις τους με όλα τα νόμιμα μέσα είναι διασφαλισμένο, αλλά οι απόπειρες να χειραγωγηθούν οι ρώσοι πολίτες, να παρασυρθούν σε λάθη ή να υποκινηθούν κοινωνικές αναταραχές, είναι απαράδεκτες. Δεν θα επιτρέψουμε σε προβοκάτορες και εξτρεμιστές να βάλουν την κοινωνία μας σε περιπέτειες ούτε θα ανεχθούμε ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μας", τόνισε ο Μεντβέντεφ.

    Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση του πολιτικού και του εκλογικού συστήματος που θα επιτρέψει την απευθείας εκλογή των περιφερειακών κυβερνητών αντί του διορισμού τους από το Κρεμλίνο.

    "Προτείνω πλήρη αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους ενεργούς πολίτες το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή", τόνισε.

    Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να δηλώνουν τις μεγάλες δαπάνες τους, ένδειξη ότι θέλει να πατάξει τη διαφθορά στην εξαπλούμενη ρωσική γραφειοκρατία.

    "Νομίζω ότι θα ήταν σωστό να επιβληθεί έλεγχος στις δαπάνες των κρατικών αξιωματούχων όταν τα έξοδά τους δεν ανταποκρίνονται στα έσοδά τους", υπογράμμισε.

    Ο Μεντβέντεφ πρότεινε εξάλλου τη δημιουργία "δημόσιας τηλεόρασης" ανεξάρτητης από το κράτος.

    Τα ρωσικά ΜΜΕ έπικρίθηκαν έντονα επειδή αγνόησαν τις μαζικές διαδηλώσεις στις αρχές του μήνα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση ο Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτή μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

    Σύμφωνα με ανάλυση ενός ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από 10.00 ως 200.000 άνθρωποι είναι πιθανό να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση για το Σάββατο στη Μόσχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εκλογικό αποτέλεσμα και για να καταγγείλει νοθεία υπέρ του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    [04] Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο του Μαζωτού, στην Κύπρο

    Τη λήξη της δεύτερης ανασκαφικής περιόδου στο Ναυάγιο του Μαζωτού, στην περιοχή της Λάρνακας, ανακοίνωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.

    Κατά τη φετινή ερευνητική αποστολή συνεχίστηκε η συστηματική ανασκαφή, που είχε αρχίσει το 2010, στο νότιο άκρο της συγκέντρωσης των αμφορέων όπου, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας, βρίσκεται η πλώρη του αρχαίου πλοίου.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου ανελκύσθηκαν εμπορικοί αμφορείς κρασιού από τη Χίο, που αποτελούσαν το κύριο φορτίο του πλοίου, καθώς και ένας αμφορέας από την Κω, ο οποίος πιθανότατα αποτελούσε μέρος των προμηθειών του πληρώματος, αφού βρέθηκε εκτός της κύριας συγκέντρωσης του φορτίου.

    Βρέθηκαν ακόμη τμήματα δύο αγκυρών διαφορετικών μεγεθών, οι οποίες αυξάνουν το συνολικό αριθμό αγκυρών του πλοίου σε τρεις, γεγονός που ρίχνει νέο φως στις συνθήκες ναυσιπλοΐας της αρχαιότητας.

    Εξαιρετικής σημασίας ήταν και η αποκάλυψη τμήματος της καρίνας και του πετσώματος του πλοίου, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι κάτω από τον κύριο όγκο του φορτίου σώζεται σημαντικό τμήμα του ξύλινου σκαριού.

    Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας όπου και θα πραγματοποιηθεί η συντήρησή τους από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

    Στην έρευνα συμμετείχαν και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι παρακολούθησαν παράλληλα εκπαιδευτικό σεμινάριο αρχαίας ναυσιπλοΐας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κερύνεια-Χρυσοκάβα στο σκάφος "Κερύνεια-Ελευθερία".

    [05] Πέθανε ο 50χρονος κατηγορούμενος για παιδεραστία, που αυτοτραυματίστηκε

    Κατέληξε τελικά ο αυτόχειρας 50χρονος γυμναστής που συνελήφθη χθες από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, με την κατηγορία της ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριες.

    Πριν από μία ώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχασε τη μάχη με το θάνατο, αφού ο οργανισμός του δεν άντεξε, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί να τον διατηρήσουν στη ζωή.

    Το τραύμα που είχε καταφέρει με μαχαίρι (εκτός του λαιμού του) στην κοιλιακή χώρα ο 50χρονος γυμναστής / προπονητής, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή βασικής αρτηρίας και δύο αγγείων. Αυτός ήταν και ο λόγος του δύσκολου χειρουργείου, στο οποίο υπεβλήθη αργά τα μεσάνυχτα.

    'Ανθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που δεν έδινε αφορμές για σχόλια και που το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει και μία επιχειρηματική δραστηριότητα που αφορούσε σε προσωπικό γυμναστήριο. Πάντως, η δράση του φαίνεται να ήταν γνωστή από καιρό και η αστυνομία έψαχνε στοιχεία ώστε να ενδυναμώσει τη δικογραφία.

    [06] Η ΕΣΕΕ ζητά αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Αθήνα, Ελλάδα 22/12/2011 12:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Η ΕΣΕΕ ζητά την αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Nα αναβάλει την οποιαδήποτε απόφασή της η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει τις απαιτήσεις για νέες επιβαρύνσεις, μέσω των τιμολογίων της, στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

    Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και στη Διοίκηση της ΔΕΗ, ζητώντας την αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

    " Ενώ οι περισσότερες μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες, την τελευταία διετία, η ΔΕΗ για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, ανακοίνωσε ζημιές για το τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και την αύξηση του κόστους παραγωγής. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αύξηση της χρέωσης του τέλους ΑΠΕ από 1η Ιανουαρίου του 2012 για τους οικιακούς καταναλωτές στα 5,99 ευρώ, από τα 1,99 ευρώ που χρεώνεται σήμερα, της υψηλής τάσης 2,96 από 1,04 ευρώ, της μέσης τάσης 5,35 από 1,69 ευρώ, της χαμηλής τάσης 2,96 από 0,9 ευρώ και της αγροτικής χρήσης 2,29 από 0,74 ευρώ'', σημειώνει στην επιστολή της η ΕΣΕΕ και υπενθυμίζει ότι την τελευταία διετία 2010-2011, έχουν γίνει δέκα αυξήσεις.

    [07] Νέα υπόθεση παιδεραστίας, συγκλονίζει το Ρέθυμνο

    Νέα υπόθεση παιδοφιλίας ταράζει απότο βράδυ της Τετάρτης, την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου με νωπές ακόμα της μνήμες της υπόθεσης του γυμναστή προπονητή Σειραγάκη.

    Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από αυτοτραυματισμό του, 50χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Ο συγκεκριμένος άνδρας φρουρείται, ενώ η σύλληψη του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτικών αρχών και αφού σχηματίστηκε φάκελος με το κατηγορητήριο.

    Συγκεκριμένα ο 50χρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και προπονητής στίβου, κατηγορείται από δύο ανήλικες κοπέλες 13 και 14 ετών, οι οποίες μέσω μαρτυριών τους κάνουν λόγο για ασέλγεια σε βάρος τους από τον καθηγητή το διάστημα των τελευταίων δύο χρόνων.

    Η σύλληψή του έγινε αργά χθες το απόγευμα από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο γυμναστής συνοδεία αστυνομικών αμέσως μετά τη σύλληψη του, μεταφέρθηκε στην οικία του για να γίνει έρευνα από τις αρχές και εκεί βρήκε την ευκαιρία, άρπαξε αιχμηρό αντικείμενο και αυτοτραυματίστηκε σε κοιλιά και λαιμό. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κυρίως από το τραύμα στην κοιλιακή χώρα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Κατά το διάστημα όπου εξελισσόταν στο Ρέθυμνο η υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο γυμναστή Νίκο Σειραγάκη, στην τοπική κοινωνία κυκλοφορούσαν φήμες για μία νέα υπόθεση που θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας. Η υποδιεύθυνση Ασφαλείας, κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και αφού συγκέντρωσε στοιχεία που μπόρεσαν να καλύψουν το κατηγορητήριο και με την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, προχώρησαν στο άνοιγμα της υπόθεσης.

    Αυτή την ώρα ο 50χρονος που με τις πράξεις για τι οποίες κατηγορείται, συγκλονίζει εκ νέου ολόκληρη την Κρήτη, βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

    [08] Οργισμένη αντίδραση Ουγγαρίας στην υποβάθμιση από τον Standard &Poor's

    Η ουγγρική κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα σήμερα στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's ότι υποβάθμισε την αξιολόγηση του χρέους της χώρας στην βαθμίδα των "σκουπιδιών".

    Η Ουγγαρία έπεσε θύμα των "χρηματοοικονομικών επιθέσεων" σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε το υπουργείο Οικονομίας στον ιστότοπό του.

    "Η απόφαση του Standard and Poor's [. . .] ξεκάθαρα δεν βασίζεται σε μια πραγματική εκτίμηση του οικονομικού και χρηματοοικονομικού συστήματος της Ουγγαρίας αλλά μάλλον [οφείλεται] στην πίεση που ασκείται στην αγορά από εκείνους που ενδιαφέρονται να δουν ένα ισχυρότερο δολάριο και μια εξασθένιση της ευρωζώνης", ανέφερε το υπουργείο.

    Με τον S&P's να ανακοινώνει την υποβάθμιση χθες, ένα μήνα μετά την αντίστοιχη κίνηση του Moody's, μόνον ένας από τους αποκαλούμενους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης θεωρεί πλέον τα ουγγρικά κρατικά ομόλογα "επένδυση".

    [09] Παρατείνεται έως τις 30/ 6 του 2012 η ισχύς των κωδικών πρόσβασης στο TAXISNET

    Αθήνα, Ελλάδα 22/12/2011 11:47 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2012, η ισχύς των κωδικών πρόσβασης στο TAXISNET

    Παρατείνεται για έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2012, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς των κωδικών πρόσβασης στο TAXISNET, οι οποίοι είχαν αποδοθεί στους φορολογούμενους πριν από τη λειτουργία του νέου TAXISNET.

    Η ισχύς των συγκεκριμένων κωδικών πρόσβασης έληγε στις 31/12 /2011 και με την παράταση οι χρήστες του TAXISNET θα μπορούν, για έξι ακόμη μήνες, να κάνουν χρήση όλων των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Πάντως, καλό είναι οι φορολογούμενοι να προσέλθουν στο ενδιάμεσο διάστημα στις Εφορίες, μετά την υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση www.gsis.gr, για την παραλαβή του ειδικού κλειδάριθμου που αιτείται για τη χρήση του νέου TAXISNET.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 December 2011 - 11:29:23 UTC