Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα παράταση για τα αυθαίρετα
  • [02] Γαλλία: Ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων
  • [03] Συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές
  • [04] Επιστολή προς τον πρωθυπουργό 12 βουλευτών ΠΑΣΟΚ, για λήψη δράσεων κοινωνικής προστασίας
  • [05] Βελτιωμένη η ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ

  • [01] Νέα παράταση για τα αυθαίρετα

    Ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2012 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014.2011), ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας -όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση- υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών.

    Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2012 για όλες τις υποβαλλόμενες ως 31 Δεκεμβρίου 2011 αιτήσεις.

    Επιπλέον, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προτίθενται να παρατείνουν την προθεσμία του μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών για ένα χρόνο, έως το τέλος του 2012.

    [02] Γαλλία: Ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων

    Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνησητης γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά τις απειλές της Τουρκίας.

    Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.

    Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από τη διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών.

    [03] Συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

    Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο σπίτι του ο Μίκης Θεοδωράκης, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

    Στο κάλεσμα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ανταποκρίθηκαν οι Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Σαργκάνης, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Δαρίβας, Νίκος Μάλλιαρης και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που θυμήθηκαν παλιές καλές στιγμές του ποδοσφαίρου στις οποίες συμμετείχαν και οι ίδιοι, αγωνιζόμενοι με τις ομάδες τους ή την Εθνική. Μοιράστηκαν μαζί του τις ανησυχίες τους, ενώ αντάλλαξαν απόψεις επί των σκέψεων και θέσεων που διατυπώνει δημοσίως ο Μίκης Θεοδωράκης τον τελευταίο καιρό.

    [04] Επιστολή προς τον πρωθυπουργό 12 βουλευτών ΠΑΣΟΚ, για λήψη δράσεων κοινωνικής προστασίας

    Τη λήψη άμεσων στοχευμένων δράσεων κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    "Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί, σε σχέση με το 2010, οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι. Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ΄όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα μικρών παιδιών που υποσιτίζονται και δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια", τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Ταυτόχρονα, προτείνουν τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής, η οποία θα σχεδιάζει και θα συντονίζει τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη , σημειώνοντας ότι "για να έχει ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα η παρέμβαση αυτή, θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία του κράτους με δήμους, εκκλησία κοινωνικές οργανώσεις δημόσιες επιχειρήσεις και μέσα από δεσμευμένους πόρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη 4ετία".

    Οι βουλευτές, τονίζουν ακόμα την ανάγκη να αξιοποιηθούν άμεσα κάθε είδους εθελοντικές προσφορές και δράσεις, καθώς και οι εθνικοί και κυρίως οι κοινοτικοί πόροι, που όπως αναφέρουν, λιμνάζουν αναξιοποίητα στα αρμόδια υπουργεία, "διαφορετικά η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις", όπως υπογραμμίζουν.

    "Στόχος μας είναι κανένα παιδί χωρίς γάλα, χωρίς εμβόλιο. Κανείς συνάνθρωπος μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες, Πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται", καταλήγουν.

    Την πρόταση υπογράφουν οι βουλευτές, με πρώτο τον Δημήτρη Καρύδη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Βλατής, Θανάσης Γικόνογλου,λ Μιχάλης Κατρίνης. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Δημήτρης Παπουτσής, Όλγα Ρενταρή, Παύλος Στασινός.

    [05] Βελτιωμένη η ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ

    Δεν θα θέλετε να φύγετε από τη νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων http://www.amna.gr

    Έγκυρη όπως πάντα αλλά με ανανεωμένη αισθητική, πολυμεσική λειτουργία και εφαρμογές που έχετε ανάγκη κάθε στιγμή.

    Μάθετε για τις σημαντικότερες ελληνικές και διεθνείς ειδήσεις με κείμενα, εικόνες, βίντεο και γραφικά και -για πρώτη φορά- δείτε ολοκληρωμένα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ στην ενότητα των Web Docs.

    «Βρέξει, χιονίσει» θα το μάθετε στη νέα σελίδα του ΑΜΠΕ. Δείτε τι Καιρό θα κάνει στην πόλη σας και σε κάθε σημείο της γης.

    Ρίξτε μια «κλεφτή ματιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κι αν έχετε χρόνο, μετακινηθείτε στην Photo Gallery όπου εκτίθενται οι σημαντικότερες φωτογραφίες του ΑΜΠΕ και του European Photo Agency.

    Ανοίγοντας την ιστοσελίδα μας, «ανοίγετε» και το καλύτερο μουσικό και ειδησεογραφικό Ραδιόφωνο της χώρας. Πατήστε τον εικονικό μας δέκτη και θα σας κρατήσουμε συντροφιά 24 ώρες το 24ωρο.

    Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το πρακτορείο, εκτός από ελληνικά, μιλά αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά και κινεζικά!

    Και όπως πάντα, κάθε μήνα, ένα νέο ηλεκτρονικό τεύχος του νεανικού Muteline. Ένα περιοδικό που διαβάζεις, ακούς και τυπώνεις κατά βούληση..

    Νέες αλλαγές με την έλευση του 2012!

    http://www.amna.gr


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 December 2011 - 13:29:22 UTC