Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ
  • [02] Ακριβότερα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες από αύριο
  • [03] Άκυρος ακόμη ένας όρος των στεγαστικών δανείων
  • [04] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων
  • [05] "Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις"
  • [06] Επεισόδια στην Κερατέα
  • [07] Αυλαία 20ης αγωνιστικής ο»Ώ

  • [01] Ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ

    Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο, εφόσον το επιθυμούν, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών, με την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση αυτή σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.

    Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να απομακρύνουν από τη Δευτέρα του Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Έδωσαν επίσης άδεια να φύγουν από τη χώρα οι οικογένειες των μελών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, αλλά και το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας.

    Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρία αεροπλάνα στην Αίγυπτο για να διασφαλίσει τον επαναπατρισμό των υπηκόων της.

    Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν, και πάλι την Κυριακή, στο κέντρο του Καΐρου απαιτώντας από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί, ενώ στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους και δύο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ.

    "Τώρα πιά δεν μπορεί να κάνουμε πίσω", δήλωσε ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, ο οποίος κατέβηκε μαζί με τους διαδηλωτές στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    "Αυτό που ξεκίνησε δεν σταματά. Εχουμε όλοι ένα κοινό, βασικό αίτημα: το τέλος του παρόντος καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής για μια νέα Αίγυπτο", τόνισε ο Ελ-Μπαραντέι. "Η αλλαγή έρχεται σε λίγες ημέρες", πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος.

    Η αστυνομία, η οποία ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, είχε εξαφανιστεί από τους δρόμους από την Παρασκευή, όταν αναπτύχθηκε ο στρατός. Το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι αστυνομικοί επιστρέφουν για περιπολίες στους δρόμους.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ να απαντήσει στα αιτήματα του λαού για αλλαγές, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, ζήτησε μεταβίβαση της εξουσίας.

    Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στα επεισόδια των τελευταίων ημερών και χιλιάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός.

    Εξάλλου, περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες επειδή επιδίδονταν σε λεηλασίες κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ακριβότερα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες από αύριο

    Από αύριο, Τρίτη, θα ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

    Όσοι έχουν παλιά εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 14 του μηνός και από εκεί και πέρα μπορούν να τα ανταλλάξουν σε ενάμιση μήνα με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άκυρος ακόμη ένας όρος των στεγαστικών δανείων

    Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 7/2011 απόφασή του, ακύρωσε ως καταχρηστικό όρο ο οποίος περιλαμβάνεται στα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν τμηματικά οι Τράπεζες ανάλογα με την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών και αφού μηχανικός ελέγξει την πρόοδο των εργασιών και δώσει τη σχετική θετική πιστοποίηση στην Τράπεζα για τις πραγματοποιηθείσες εργασίες.

    Με άλλα λόγια, ο όρος αυτός αφορά τις περιπτώσεις που έχει εγκριθεί μεν το στεγαστικό δάνειο, ο δανειολήπτης έχει λάβει (εκταμιεύσει) μέρος αυτού, αλλά λόγω μη προόδου των οικοδομικών εργασιών δεν εκταμιεύεται άλλο τμήμα του δανείου, το οποίο παραμένει στην Τράπεζα και δεν δίνεται στο δανειστή, αλλά παρόλα αυτά τοκίζεται για δεύτερη φορά.

    Όπως υπογραμμίζεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, με τον όρο αυτό οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν τόκο για υπηρεσία που δεν τους έχει παρασχεθεί, δηλαδή να καταβάλουν τόκους για ποσό των δανείων που δεν έχουν πάρει.

    Ο όρος αυτός, όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, ορίζει πλασματική εκταμίευση του δανείου, απλά και μόνο για να ενεργοποιηθούν οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη, δηλαδή η καταβολή τόκων, χωρίς μάλιστα να μεριμνά για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του δανειολήπτη με το συνυπολογισμό του οφέλους, που θα έχει η Τράπεζα από τη κατοχή του ποσού (τμήματος) του δανείου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

    Tα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών θα ενημερώσει τους βουλευτές-μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο "Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις".

    Απεργία από αύριο των γιατρών

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από αύριο, Τρίτη, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει επίσης για αύριο, Τρίτη, 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Φαρμακοποιοί

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ σήμερα, Δευτέρα, συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ, προκειμένου να «χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου».

    Σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις"

    Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέες αυξήσεις, όπως του ΦΠΑ, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα έφερνε πολύ περισσότερες επιπλέον εισπράξεις, δίνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας συγχρόνως ότι θα υπάρξει σκληρότερη στάση για να εμποδιστεί η φοροδιαφυγή.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα πέρασε έναν μακρύ και άγριο δρόμο, μείωσε μέσα σε έναν χρόνο το έλλειμμα κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν ή έχουν ήδη υλοποιηθεί, και έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας, ενώ τώρα το μέλημα είναι να διατηρηθεί αυτή η βάση.

    Απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναγοράς κρατικών ομολόγων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει πως πρόκειται για πρόταση που βρίσκεται επί τάπητος, δεν προέρχεται από την Ελλάδα και δεν υπάρχει επίσημα σχετική συζήτηση, αλλά συζητείται ως ιδέα, όπως και άλλες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Επεισόδια στην Κερατέα

    Άγριες συμπλοκές, με βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα, σημειώθηκαν χθες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στην Κερατέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα συγκεντρωμένων κατοίκων και άλλων ατόμων επιτέθηκαν με " βροχή " από βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, στη Λεωφόρο Λαυρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

    Η κατάσταση εντάθηκε λίγο μετά τα επεισόδια, καθώς κάτοικοι κατήγγειλαν, ότι ένας νεαρός τραυματίσθηκε σοβαρά, από βομβίδα δακρυγόνου που έριξε αστυνομικός των ΜΑΤ. Ωστόσο από τη μέχρι τώρα έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία στα νοσοκομεία και μέσω του ΕΚΑΒ, δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία δεδομένου ότι δεν έχει μεταφερθεί κανείς τραυματίας στα νοσοκομεία.

    Το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι μεταφέρθηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι τραυματισμένος ελαφρά στο πάνω χείλος, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν στη συμπλοκή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αυλαία 20ης αγωνιστικής

    Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας εξακολουθεί να παραμένει ο Ολυμπιακός, μετά το τέλος της 20ης αγωνιστικής. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Εργοτέλη, με σκορ 2-0.

    Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με το οποίο ολοκληρώθηκε η 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αν και ήταν καλύτεροι, οι «κίτρινοι» έμειναν για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη, ενώ ο «Δικέφαλος» διατηρήθηκε μόνος στην τρίτη θέση, έστω και με οριακή διαφορά από την ΑΕΚ.

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 20 17-0-3 9-0-0 8-0-3 39-9 51

    2. Παναθηναϊκός 20 13-5-2 8-2-1 5-3-1 33-14 44

    3. ΠΑΟΚ 20 10-4-6 6-1-2 4-3-4 23-18 34

    4. ΑΕΚ 20 10-3-6 6-2-0 4-1-6 31-21 33

    5. Καβάλα 20 7-7-6 5-2-3 2-5-3 22-19 28

    6. Ατρόμητος 20 6-8-6 3-6-1 3-2-5 22-21 26

    7. Ολυμπιακός Βόλου 20 5-10-5 2-5-3 3-5-2 20-19 25

    . Εργοτέλης 20 7-4-9 4-2-4 3-2-5 17-24 25

    . Άρης 20 7-4-9 5-2-4 2-2-5 11-16 25

    10. Ξάνθη 20 6-6-8 3-3-4 3-3-4 18-23 24

    . Κέρκυρα 20 6-6-8 4-3-3 2-3-5 17-24 24

    12. Ηρακλής 20 5-8-7 5-4-1 0-4-6 15-20 23

    13. Πανιώνιος 20 5-6-9 3-3-5 2-3-4 13-22 21

    14. Αστέρας Τρίπολης 20 4-8-8 1-4-5 3-4-3 13-19 20

    15. Λάρισα 20 4-5-11 4-2-4 0-3-7 14-25 17

    16. Πανσερραϊκός 20 4-4-12 3-3-4 1-1-8 17-31 16

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2011 - 7:30:18 UTC