Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση εργαζομένων στις συγκοινωνίες
  • [02] Οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα
  • [03] Στον δρόμο για τη Eurovision ο»Ώ

  • [01] Συγκέντρωση εργαζομένων στις συγκοινωνίες

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη βουλή πραγματοποιούν από τις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο αναμένεται σε λίγες ώρες να ψηφιστεί στο σύνολό του το επίμαχο νομοσχέδιο.

    Το κέντρο της Αθήνας είναι από το απόγευμα απροσπέλαστο, καθώς εκτός από τη συγκέντρωση των εργαζομένων, είναι ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους δρόμους επικρατεί από το πρωί κυκλοφοριακό χάος.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιήσουν τις προσεχείς ημέρες γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Έως στιγμής, πάντως, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, έστειλε σαφές μήνυμα, τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και προς το επιβατικό κοινό.

    Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι συνεπείς στη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, να τιμούν τους πολίτες, που χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα και είναι ουσιαστικώς οι εργοδότες τους. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να είναι και αυτοί συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, σεβόμενοι τον μόχθο των ανθρώπων, που εργάζονται στους συγκοινωνιακούς φορείς και τους προσφέρουν μία όσο γίνεται πιο καλή υπηρεσία, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά την υποχρέωση, που έχουν, για να ακυρώνουν το εισιτήριό τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα

    Με μόλις 175 ερευνητικές γεωτρήσεις σε σύνολο έκτασης 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μια από τις λιγότερο ερευνημένες περιοχές του κόσμου για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη λεκάνη του Πρίνου, που έχει έκταση περίπου 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν γίνει 26 ερευνητικές γεωτρήσεις, και οι ερευνητικές εργασίες στην περιοχή συνεχίζονται.

    Την εικόνα αυτή φιλοδοξεί να αλλάξει η κυβέρνηση, με τη δημιουργία και ενεργοποίηση Εθνικού Φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σχετικού νομοσχεδίου που καταρτίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Στις "πετρελαιοπιθανές" περιοχές της χώρας περιλαμβάνονται η Δυτική Ελλάδα, τα Γρεβενά, ο Θερμαϊκός Κόλπος, το Θρακικό πέλαγος, η Δυτική Θράκη, η θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, το Αιγαίο και η θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στον δρόμο για τη Eurovision

    Σε μια ειδική εκπομπή, που θα μεταδοθεί απόψε στις 20.00 από τη ΝΕΤ, θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό ενώ οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η γνωστή δημοσιογράφος Λένα Αρώνη.

    Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου από το site της ΕΡΤ, στη διεύθυνση eurovision.ert.gr.

    Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στην αποψινή εκπομπή, καθώς και τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), είναι:

    1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος)

    2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική - Στίχοι: Ramstr?m, Magnusson, Vuorinen)

    3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης)

    4. Ιtβs all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg)

    5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)

    6. I Donβt Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sj?berg)

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 17:30:13 UTC