Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Συνεχίζουν την απεργία οι μετανάστες''
  • [02] Στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις
  • [03] "Το μνημόνιο δεν λύνει προβλήματα" ο»Ώ

  • [01] ''Συνεχίζουν την απεργία οι μετανάστες''

    Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο Υπατία οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για "καθεστώς ανοχής", εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.

    Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία.

    Νωρίτερα, υπήρξε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας με εκπροσώπους των μεταναστών χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

    Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από τον νόμο για το πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.

    "Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις

    Καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν την Παρασκευή στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις ασφαλείας.

    "Ήρθε η ώρα της Τρίπολης", λένε οι αντικαθεστωτικοί, τονίζοντας ότι όταν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτεθούν.

    Τουλάχιστον 30 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ζαουίγια, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, την οποία βομβαρδίζουν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

    Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν η πόλη έχει πέσει στα χέρια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο στρατός που είναι πιστός στον Καντάφι έχει ανακαταλάβει την Ζαουίγια.

    Από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Κάσεμ, ένας αντικαθεστωτικός που βρίσκεται στην Ζαουίγια, μιλώντας απευθείας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Πάντως παραδέχθηκε ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη.

    Εξάλλου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, ελικοπτεροφόρο του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσε το πρωί, στην ναυτική βάση Μαραθίου. Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Το μνημόνιο δεν λύνει προβλήματα"

    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με τον νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

    Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για τη νίκη του και συζήτησε μαζί του για τα κοινά προβλήματα των δύο χωρών και το μνημόνιο, για το οποίο συμφώνησαν ότι "δεν λύνει τα προβλήματα των χωρών τους".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

    Ο κ. Κένι έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διαπραγματευθεί την αλλαγή του μνημονίου, κάτι το οποίο προτείνει για την χώρα μας και ο κ. Σαμαράς. "Η Ιρλανδία", σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, "έχει διαπιστώσει την ανάγκη να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που στην χώρα μας ακόμη δεν έχει γίνει".

    Η συνάντηση των δύο αρχηγών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και όπως έλεγε το επιτελείο του κ. Σαμαρά "ήταν σε εξαιρετικά καλό κλίμα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 March 2011 - 19:30:17 UTC