Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η κηδεία Μ. Ρασούλη
  • [02] "Η ΕΚΤ θα εξετάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις"
  • [03] "Γνωρίζουν" τους σεισμούς ο»Ώ

  • [01] Αύριο η κηδεία Μ. Ρασούλη

    Αύριο στις 4.30 το απόγευμα, θα κηδευθεί από το Α΄νεκροταφείο της Αθήνας, ο συνθέτης Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε, χθες, νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη επήλθε τελικά από έμφραγμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα, που έκανε το πρωί, την νεκροψία και νεκροτομή

    Τραγική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε πριν από δέκα μέρες!

    Το δεύτερο και θανατηφόρο τελικά έμφραγμα (είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τους οικείους του κι άλλο έμφραγμα, καθώς ο ίδιος παραπονιόταν για πόνους στο στήθος προ εικοσαημέρου) το υπέστη ο Μανώλης Ρασούλης το Σάββατο 5 Μαρτίου.

    Βρισκόταν, δηλαδή, νεκρός στο σπίτι του επί εννέα μέρες, μέχρι χθες το πρωί, οπότε εντόπισαν τη σορό του φίλοι, που τού τηλεφωνούσαν, αλλά δεν απαντούσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Η ΕΚΤ θα εξετάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις"

    "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα εξετάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος, εφόσον εφαρμόζουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας τους", δήλωσε ο πρόεδρός της κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (Ντερ Σπίγκελ).

    Στην ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού υπάρχει προδημοσίευση της συνέντευξης, όπου αναφέρεται: «Η ΕΚΤ μπορεί να σκεφθεί να διευκολύνει σημαντικά τις χώρες με χρέη, εφόσον υλοποιούν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τους.

    Οι τόκοι μπορεί να μειωθούν, τα προγράμματα στήριξης να παραταθούν και η διάρκεια ακόμη και των υφιστάμενων δανείων να επιμηκυνθεί».

    Στο κείμενο της προδημοσίευσης δεν δίνονται άλλες αναφορές για το ζήτημα αυτό, αλλά η διατύπωση παραπέμπει στη δυνατότητα πρόσθετης διευκόλυνσης - πέραν αυτής που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. - για το χρέος της Ελλάδας και άλλων χωρών (Ιρλανδία και Πορτογαλία) και ειδικότερα για το κομμάτι εκείνο που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ από τις αγορές ομολόγων που έκανε τον τελευταίο χρόνο στη δευτερογενή αγορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στο διεθνή Τύπο, η ΕΚΤ έχει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα αξίας 77 δισ. ευρώ και ένα μεγάλο μέρος του, που εκτιμάται περί τα 50 δισ. ευρώ, αφορά ελληνικά ομόλογα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Γνωρίζουν" τους σεισμούς

    Ένα νέο θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας - Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς" σχεδίασε και υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων.

    Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία προσομοίωσης ενός πραγματικού σεισμού στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, να εκπαιδευτούν για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού και να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς.

    Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που στην οθόνη του Σεισμολογικού Σταθμού Σιγρίου καταγραφόταν τα σεισμικά κύματα του πιο ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την Ιαπωνία και ταρακούνησε την υφήλιο, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου στην Λέσβο, πραγματοποιούσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    Μαζί με τα παιδιά βρέθηκαν και ειδικοί από τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RACCE, το οποίο έχει στόχο την υλοποίηση και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για το σεισμό, τον σεισμικό κίνδυνο και τον τρόπο προσέγγισής τους.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περιοδική έκθεση "Γνωρίζω τους σεισμούς - Αντιμετωπίζω το σεισμικό κίνδυνο", τη γνωριμία με τον τρόπο καταγραφής των σεισμών από το Σεισμολογικό Σταθμό Σιγρίου και την ενημέρωση για την διαδικασία της παρακολούθησης της ενεργού σεισμικότητας στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο μέσω του Εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, την γνωριμία με ένα ενεργό σεισμικό ρήγμα και τέλος την προσομοίωση ενός πραγματικού σεισμού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 March 2011 - 11:30:17 UTC