Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλοπή ΑΤΜ από το Ασκληπιείο της Βούλας
  • [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη
  • [03] Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας
  • [04] Μεταβατικό σχολείο
  • [05] "Χρυσές"... δουλειές
  • [06] Φεύγει το προσωπικό του ΟΗΕ
  • [07] Στο "σκαμνί" ο Μπερλουσκόνι ο»Ώ

  • [01] Κλοπή ΑΤΜ από το Ασκληπιείο της Βούλας

    Ολόκληρο το ΑΤΜ από το κτίριο του Ασκληπιείου της Βούλας έκλεψαν άγνωστοι στις 3.50 τα ξημερώματα.

    Οι δράστες μπήκαν στο χώρο του νοσοκομείου από την πύλη που βρίσκεται στην πίσω πλευρά και δεν έχει φύλακα. Κατευθύνθηκαν στο σημείο του κτιρίου όπου είναι το ΑΤΜ το έδεσαν σε ένα ΙΧ φορτηγάκι με το οποίο το αποκόλλησαν από τη θέση του, το φόρτωσαν με γερανό και διέφυγαν χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που περιείχε το ΑΤΜ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη

    Σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, σε περιοχές της χώρας όπου διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

    Η τιμή της αμόλυβδης παρουσιάζει συνεχή αυξητική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των ανατιμήσεων στη διεθνή αγορά, και διαμορφώνεται σε επίπεδα - ρεκόρ. Χθες, η μέση τιμή ήταν 1,716 ευρώ το λίτρο, και έχει αυξηθεί κατά 5,8 λεπτά τον τελευταίο μήνα (από τις 24 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις).

    Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της χώρας οι τιμές διαμορφώνονται έως και 18 λεπτά πάνω από τη μέση τιμή, ενώ η απόκλιση του φθηνότερου από το ακριβότερο πρατήριο πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο, ποσό που δεν δικαιολογείται από τα μεταφορικά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κόστους. Η μέγιστη τιμή σήμερα είναι 1,893 ευρώ (Κυκλάδες) και η ελάχιστη 1,624 (Μαγνησία).

    Για το πετρέλαιο θέρμανσης, η χειμερινή περίοδος ολοκληρώνεται με μέση τιμή στα 91,9 λεπτά το λίτρο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αρθμ. 1167/2011 απόφαση του, έκρινε ότι είναι νόμιμη η έκθεση αυτοψίας που εκδίδει η πολεοδομία για να κηρύξει αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες ανεγερθήκαν χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του ενδιαφερόμενου (πριν από την έκδοση της έκθεσης αυτοψίας), προκειμένου να μεριμνήσει για την έκδοση εκ των υστέρων οικοδομικής άδειας.

    Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο κ. Κ. Μανουδάκος, εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ν. Ρόζος) έκρινε νόμιμη έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου σε ακίνητο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης - Σουνίου στο ύψος των Καλυβίων, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετες και κατεδαφιστέες προσθήκες και επεμβάσεις σε παλαιά κατοικία, ενώ παράλληλα επέβαλε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι νόμιμη η διαδικασία την οποία ακολούθησε η Πολεοδομία, καθώς έπρεπε προηγουμένως (δηλαδή πριν από την έκθεση αυτοψίας) να την είχε ειδοποιήσει και να τής είχε δοθεί προθεσμία τεσσάρων μηνών, προκειμένου να εκδώσει οικοδομική άδεια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μεταβατικό σχολείο

    Μεταβατικό σχολείο ΚΕ.ΘΕ.Α «Στροφή». Ένα σχολείο που πιστεύουν ότι «Η ουσία είναι η ένταξη». Ένας χώρος όπου οι υπεύθυνοι του προγράμματος, αλλά και οι μαθητές πιστεύουν απόλυτα ότι για να απεξαρτηθείς πρέπει να κερδίσεις μέσα από τη μόρφωση και την εκπαίδευση την αυτοεκτίμηση της προσωπικότητας σου. Η σημασία της εκπαίδευσης και της μόρφωσης θεωρούνται ως βασικές αρχές και ως προσόντα που δίνουν ώθηση για την κοινωνική επανένταξη, στο σχολείο του ΚΕ.ΘΕ.Α.

    Κατά το σχολικό έτος 2010-2011 το Μεταβατικό Σχολείο παρακολουθούν, μέχρι στιγμής, 70 έφηβοι απβ όλα τα θεραπευτικά προγράμματα, ενώ το 2010 τέσσερις μαθητές του σχολείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (δύο σε ΤΕΙ και δύο σε ΑΕΙ).

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του ΚΕ.ΘΕ.Α «Στροφή», Κυρατσώ Σκορδογιάννη, το πρόγραμμα θεραπείας διαρκεί ένα χρόνο, άλλο ένα χρόνο η κοινωνική δραστηριοποίηση συν ένα χρόνο το follow up. «Στη "Στροφή" βασικό ζήτημα είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας του εφήβου που έχει αποφασίσει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Ισχύει δηλαδή το αμφίδρομο σχήμα "ό,τι είναι θεραπευτικό μπορεί ταυτόχρονα να είναι και εκπαιδευτικό και ό,τι είναι εκπαιδευτικό μπορεί να είναι και θεραπευτικό", που έχει θεαματικά αποτελέσματα στα χρόνια λειτουργίας του Μεταβατικού Σχολείου», τονίζει η κ. Σκορδογιάννη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Χρυσές"... δουλειές

    «Χρυσές δουλειές» φαίνεται να κάνουν το τελευταίο διάστημα τα ενεχυροδανειστήρια στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση και η δυσχέρεια των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οδηγούν όλο και περισσότερους στην πόρτα ενός ενεχυροδανειστηρίου.

    Ρολόγια, χρυσαφικά, πολύτιμοι λίθοι, τηλεοράσεις, «λάπτοπ» (laptop), έπιπλα, πίνακες, αντίκες, ενεχυριάζονται για λίγα χρήματα.

    Τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, το πάθος του τζόγου, τα προβλήματα υγείας, ακόμη και η κάλυψη των καθημερινών αναγκών, όπως σίτιση, καμιά φορά, αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο «σφυρί» αγαπημένα τους αντικείμενα, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.

    «Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην περιοχή της Ομόνοιας κ. Μάκης. «Έχω δει ανθρώπους με δάκρυα στα μάτια να αποχωρίζονται προσωπικά τους αντικείμενα, με μεγάλη συναισθηματική αξία. Για κάποιους είναι σαν να ξεπουλούν ένα κομμάτι της ζωής τους» τονίζει.

    Όπως επισημαίνει, τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αύξηση και ο αριθμός των ενεχυροδανειστηρίων. «Η ανάγκη των ανθρώπων για χρήματα, προφανώς προκάλεσε αυτή την αύξηση» σημειώνει ο κ. Μάκης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Φεύγει το προσωπικό του ΟΗΕ

    Το διεθνές προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Τρίπολη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη λιβυκή πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο του Οργανισμού σήμερα.

    "Το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζεται για αναχώρηση" ανέφερε η Στέφανι Μπάνκερ, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

    "Επικρατεί μεγάλη αναταραχή στην Τρίπολη και γι΄ αυτό αποφασίστηκε η αναχώρηση" κατέληξε η κ.Μπάνκερ.

    Στο μεταξύ, το Λονδίνο αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή της Λιβύης στη Βρετανία, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν η βρετανική πρεσβεία κι άλλες διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών και οργανισμών στην Τρίπολη.

    Από τη Ρώμη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κατήγγειλε επίσης τους "βανδαλισμούς" που σημειώθηκαν σε πολλές ξένες πρεσβείες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική, στην Τρίπολη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στο "σκαμνί" ο Μπερλουσκόνι

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να παραστεί σήμερα σε δικαστήριο του Μιλάνου, όπου επαναλαμβάνεται η διαδικασία μιας μαραθώνιας υπόθεσης για φορολογική απάτη που -μαζί με μια υπόθεση που αφορά κατηγορίες περί της εκπόρνευσης μιας ανήλικης- έχει επισκιάσει την πολιτική ζωή στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες.

    Οι δίκες του ιταλού πρωθυπουργού κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα, με την κυβερνητική πλευρά να υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί άδικα από "αριστερούς" δικαστές και την αντιπολίτευση να ερίζει ότι ο Μπερλουσκόνι υπερπροβάλλει τις διώξεις σε βάρος του, για να αποφύγει τη συζήτηση για οτιδήποτε άλλο.

    Η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη που σχετίζεται με την αυτοκρατορία των ΜΜΕ που διαθέτει ο ιταλός πρωθυπουργός και αφορά καταγγελίες περί φορολογικής απάτης θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, πάντως ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου. Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι θα παραστεί στη διαδικασία, εξαιρουμένου κάποιου σοβαρού πολιτικού κωλύματος.

    Στη σημερινή δίκη για το σκάνδαλο Mediaset και Mediatrade συγκατηγορούμενος του πρωθυπουργού είναι και ο γιος του, Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Μπερλουσκόνι και συνεργάτες του απέκρυψαν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, για να αποφύγουν την καταβολή φόρων και διοχέτευσαν τα ποσά αυτά σε μυστικούς λογαριασμούς για πολιτική χρήση. Ο Μπερλουσκόνι κι οι συγκατηγορούμενοί του διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 6:30:22 UTC