Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή
  • [02] Επείγουσα σύσκεψη για τα επεισόδια
  • [03] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ με το νέο σύστημα πληρωμής
  • [04] Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [05] Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας
  • [06] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη ο»Ώ

  • [01] Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    Σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία αναμένονται να ληφθούν την τρέχουσα εβδομάδα εβδομάδα με την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και τις ανακοινώσεις για περιστολή των δαπανών και του σχεδίου για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων και ταυτόχρονα ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για όλους.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προανήγγειλε την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποια εισοδήματα μεγάλα, τα οποία ευνοούνται από την παρουσία αυτών των φοροαπαλλαγών.

    Επίσης αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου των τεχνοκρατών της τρόϊκας για τους καθιερωμένους ελέγχους προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επείγουσα σύσκεψη για τα επεισόδια

    Έκτακτη συνάντηση, με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11:00, στο γραφείο του υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη με τον γ.γ. αθλητισμού Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιο, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.

    Οι εικόνες ντροπής από το Ολυμπιακό στάδιο κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ΜΜΕ, φθάνοντας μέχρι και την Αυστραλία.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 22 αστυνομικοί, εκ των οποίων 5 παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ συνελήφθησαν 13 οπαδοί σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και βιαιοπραγία.

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά τη θέση της Πολιτείας ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν επιθυμεί να διατηρήσει το αυτοδιοίκητό του και τη συνεργασία του με το Κράτος, οφείλει το ίδιο, να διασφαλίσει στους κανονισμούς του, τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων. Η διακοπή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αν δεν συντρέξουν οι παραπάνω στοιχειώδεις και αυτονόητες προϋποθέσεις, αποτελεί σταθερή και πάγια θέση της Κυβέρνησης».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ με το νέο σύστημα πληρωμής

    Με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ), καταβάλλεται σήμερα η σύνταξη Μαΐου, σε 812.048 συνταξιούχους του ΟΓΑ.

    Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από τον μήνα Μάιο 2011 θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

    Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου 2011 ανέρχεται σε 345.344.063,00 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Eίμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

    Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

    "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

    Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νόμιμη η έκθεση αυτοψίας

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αρθμ. 1167/2011 απόφαση του έκρινε ότι είναι νόμιμη η έκθεση αυτοψίας που εκδίδει η πολεοδομία για να κηρύξει αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες ανεγερθήκαν χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του ενδιαφερόμενου (πριν την έκδοση της έκθεσης αυτοψίας), προκειμένου να μεριμνήσει για την έκδοση εκ των υστέρων οικοδομικής άδειας.

    Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο κ. Κ. Μανουδάκος, εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ν. Ρόζος) έκρινε νόμιμη έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου σε ακίνητο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης - Σουνίου στο ύψος των Καλυβίων, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετες και κατεδαφιστέες προσθήκες και επεμβάσεις σε παλαιά κατοικία, ενώ παράλληλα επέβαλε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι δεν είναι νόμιμη η διαδικασία την οποία ακολούθησε η Πολεοδομία, καθώς έπρεπε προηγουμένως (δηλαδή πριν την έκθεση αυτοψίας) να την είχε ειδοποιήσει και να τις είχε δοθεί προθεσμία τεσσάρων μηνών προκειμένου να εκδώσει οικοδομική άδεια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη

    Σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, σε περιοχές της χώρας όπου διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

    Η τιμή της αμόλυβδης παρουσιάζει συνεχή αυξητική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των ανατιμήσεων στη διεθνή αγορά, και διαμορφώνεται σε επίπεδα - ρεκόρ. Χθες, η μέση τιμή ήταν 1,716 ευρώ το λίτρο, και έχει αυξηθεί κατά 5,8 λεπτά τον τελευταίο μήνα (από τις 24 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις).

    Ωστόσο σε αρκετές περιοχές της χώρας οι τιμές διαμορφώνονται έως και 18 λεπτά πάνω από τη μέση τιμή ενώ η απόκλιση του φθηνότερου από το ακριβότερο πρατήριο πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο, ποσό που δεν δικαιολογείται από τα μεταφορικά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κόστους. Η μέγιστη τιμή σήμερα είναι 1,893 ευρώ (Κυκλάδες) και η ελάχιστη 1,624 (Μαγνησία).

    Οι δέκα ακριβότεροι νομοί της χώρας είναι Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Σάμος, Κέρκυρα, Κυκλάδες, Χανιά, Ηράκλειο και Ευρυτανία.

    Για το πετρέλαιο θέρμανσης η χειμερινή περίοδος ολοκληρώνεται με μέση τιμή στα 91,9 λεπτά το λίτρο. Τις προηγούμενες ημέρες η ζήτηση για πετρέλαιο ήταν αυξημένη καθώς πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες του επόμενου χειμώνα, υπό το πρίσμα και της πιθανότητας εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 4:30:19 UTC