Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΔΗΣΥ ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών
  • [02] Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ αναλαμβάνει το υπουργείο Πετρελαίων
  • [03] Επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν
  • [04] Απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων από 2 Ιουλίου
  • [05] Ηλεκτρονικό "σκονάκι"
  • [06] Μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών
  • [07] «Διμέτωπη» επίθεση
  • [08] ''Εξαργύρωση'' ποινών
  • [09] Φονικοί ανεμοστρόβιλοι ο»Ώ

  • [01] Ο ΔΗΣΥ ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών

    Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε στις βουλευτικές εκλογές της Κύπρου ο ΔΗΣΥ με 34,27%. Το ΑΚΕΛ συγκέντρωσε το 32,67%. Αύξηση ποσοστών για ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγους και μείωση ποσοστών για ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, τα κόμματα πήραν τα ακόλουθα ποσοστά:

    ΔΗΣΥ 34,27%-αύξηση 3.75%

    ΑΚΕΛ 32,67%-αύξηση 1.36%

    ΔΗΚΟ 15.77%-μείωση 2.22%

    ΕΔΕΚ 8.93%-μείωση 0.03%

    ΕυρωΚο 3.88%-μείωση 1.9%

    Οικολόγοι 2.21%-αύξηση 0.25%

    Με βάση τα ποσοστά των κομμάτων οι έδρες αναμένεται να κατανεμηθούν ως ακολούθως:

    ΔΗΣΥ 20, ΑΚΕΛ 19, ΔΗΚΟ 9, ΕΔΕΚ 5, ΕΥΡΩΚΟ 2 ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1.

    Η κατανομή αυτή αφήνει ανοικτή την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή, καθώς τα συγκυβερνώντα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συγκεντρώνουν 28 έδρες, μία λιγότερη από όσες χρειάζονται για να εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος.

    Το ποσοστό αποχής στις εκλογές έφθασε στο 21,17%, ποσοστό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κύπρου και υπερδιπλάσιο από το ποσοστό αποχής στις προηγούμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό σε όλα τα κόμματα που αναζητούν και τα αίτια που οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην αποχή.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, προκειμένου η Κύπρος να βγει από τα αδιέξοδα.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για τα ποσοστά που εξασφάλισε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του, παρά το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, εντός της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, αναφερόμενος στην απώλεια σημαντικού ποσοστού εκλογικής δύναμης του κόμματος είπε ότι δεν ήταν μυστικό ότι το ΔΗΚΟ τον τελευταίο καιρό πέρασε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας του, αφού κλήθηκε να διαχειρισθεί τις δύσκολες ώρες που ακολούθησαν την ήττα του Τάσσου Παπαδόπουλου στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος της Κίνησης Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι το Κίνημα διατήρησε τα ποσοστά του και παρέμεινε υπολογίσιμη δύναμη εντός και εκτός Βουλής.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι το κόμμα του, παρά την απώλεια εκλογικής δύναμης και μιας έδρας, παραμένει στις επάλξεις.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι η βραδιά τελειώνει με θετικό πρόσημο για τους Οικολόγους, επειδή όχι μόνο παραμένουν στη Βουλή με μια έδρα, αλλά και αύξησαν το ποσοστό τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ αναλαμβάνει το υπουργείο Πετρελαίων

    O Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, θα αναλάβει τελικά και τα καθήκοντα του υπουργού Πετρελαίων στη χώρα του παρά τη συνταγματική απαγόρευση, σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπροέδρου του Ιράν την Κυριακή, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την εσωτερική ένταση από την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με το θρησκευτικό κατεστημένο των Αγιατολάχ.

    Την περασμένη εβδομάδα ο Ιρανός ηγέτης απέπεμψε τον υπουργό Πετρελαίων Μασούντ Μιρκαζεμί, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο, πράγμα που του έδινε και τον τίτλο του επόμενου εκ περιτροπής προέδρου στη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ, τον Ιούνιο στη Βιέννη.

    Αλλά το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του Ιράν το Συμβούλιο των Φρουρών έκρινε ως αντισυνταγματική την ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι ο Αχμαντινετζάντ δεν μπορεί να έχει και την πολιτική ευθύνη του υπουργείου ως επικεφαλής του.

    Ο Αχμαντινετζάντ είχε συμφωνήσει να μικρύνει την έκταση του υπουργικού συμβουλίου.

    Στην πραγματικότητα όμως ο Αχμαντινετάντ βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με το κληρικό κατεστημένο στο Ιράν για τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει με μια από αυτές να είναι και η περικοπή των θέσεων του υπουργικού συμβουλίου από 21 σε 17.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

    Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν με τηλεφώνημα τα χαράματα της Δευτέρας στο πρακτορείο Ρόιτερ, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ναυτική βάση του Πακιστάν που προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων.

    " Ήταν πράξη εκδίκησης για το μάρτυρα Οσάμα μπιν Λάντεν. Ήταν μια απόδειξη ότι παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί ", δήλωσε για λογαριασμό των Ταλιμπάν ο Εχσανουλά Εσάν, μιλώντας από άγνωστη τοποθεσία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων από 2 Ιουλίου

    Την αυτόματη άρση των περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση μιας μακράς λίστας επαγγελμάτων, που θα ισχύσει από 2 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κατάλογος περιλαμβάνει 136 επαγγελματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων τα αρτοποιεία, οι σχολές δραματικής τέχνης και χορού, διαγνωστικά κέντρα, αγοραία ταξί, ιδιωτικά ΚΤΕΟ, κολλέγια και ιδιωτικά σχολεία και δεκάδες άλλα τεχνικά επαγγέλματα.

    Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα όποια ρυθμίζονται στο Β΄ Κεφάλαιο του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Νόμιμοι Ελεγκτές), ή εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοί), ή έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.

    Οι περιορισμοί που αίρονται, αφορούν τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα, εξαρτούν την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης, θέτουν γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος, ορίζουν ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα, απαγορεύουν τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή, περιορίζουν την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων, επιβάλλουν υποχρεωτικές κατώτατες τιμές, υποχρεώνουν τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο, εφόσον κρίνεται αναγκαία η διατήρηση για κάποιο επάγγελμα ενός ή περισσότερων από τους παραπάνω περιορισμούς, τότε απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, και αυτό μόνο εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ηλεκτρονικό "σκονάκι"

    Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, αποστέλλεται σήμερα η δικογραφία, που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ηλεκτρονική αντιγραφή, μέσω SMS, που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου, σε βάρος μαθητή, ο οποίος έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών

    Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας υπέστη μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές κερδίζοντας το 27,98% των ψήφων, έναντι του 36,25% που κέρδισε το Λαϊκό Κόμμα (PP), με καταμετρημένο το 53,09% των ψήφων.

    Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2007, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) είχε και πάλι χάσει από το PP με μικρή όμως διαφορά, 34,9% έναντι 35,6%.

    Η διαφορά των περισσότερων από οκτώ μονάδων που παρατηρείται μοιάζει με τιμωρία των Σοσιαλιστών, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2004, λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές και την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

    Επιπλέον εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεσπάσει και ένα πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και κινήματα της νεολαίας που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση και δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί από την ανεργία, «την διαφθορά των πολιτικών», «την κρίση».

    Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των "αγανακτισμένων" νέων έχει γίνει η καρδιά της αμφισβήτησης.

    Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε το 2008, η ανεργία βρίσκεται στο 21,3% και μεταξύ των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών εκτιμάται πως ξεπερνά το 40%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] «Διμέτωπη» επίθεση

    «Διμέτωπη» επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η ΓΕΝΟΠ για τις ταυτόσημες, όπως αναφέρει, θέσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ οι οποίες όπως υποστηρίζει θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα δύο κόμματα δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να την ιδιωτικοποιήσουν.

    «Και οι δύο», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, «ξεχνώντας τις δεκάδες δεσμεύσεις τους προτείνουν, τα δίκτυα, που δεν υπάρχει κανένα απολύτως κέρδος, να μείνουν στο κορόιδο τη ΔΕΗ και να τα αναπτύσσει για λογαριασμό των ιδιωτών ώστε να μπορούν ανενόχλητοι οι κύριοι αυτοί να ``κυκλοφορούν`` την ενέργεια που αποκλειστικά αυτοί θα παράγουν και θα εμπορεύονται αφού η πρόταση και των δύο κομμάτων είναι το παραγωγικό και εμπορικό κομμάτι της ΔΕΗ να ιδιωτικοποιηθεί. Δηλαδή να περάσει και αυτό στα χέρια των ιδιωτών».

    Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι με αυτά που προτείνουν τα δύο κόμματα «το κράτος δεν θα έχει καμία απολύτως δυνατότητα παρέμβασης στην παραγωγή και την εμπορία του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας» και οι ιδιώτες θα μείνουν ανεξέλεγκτοι.

    Η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) «για τη σωτηρία της ΔΕΗ» και για να μη δημιουργηθεί «καρτέλ ενέργειας όπως στα πετρέλαια».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] ''Εξαργύρωση'' ποινών

    Εργάζονται δίπλα μας, σε υπηρεσίες δήμων ή άλλων φορέων, για να «εξαργυρώσουν» μικρές ποινές, που τους έχουν επιβληθεί, και να κερδίσουν με την παροχή εργασίας την ελευθερία τους.

    Είναι ο κ. Νίκος, που σκουπίζει καθημερινά πεζοδρόμια, ο κ. Γιάννης, που περιποιείται το πάρκο, και τόσοι άλλοι, δεκάδες άνθρωποι, που προσφέρουν αμισθί υπηρεσίες, κάνοντας χρήση του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας για μικρές ποινές, αυτές, που πριν χρόνια, η αδυναμία να εξαγορασθούν, θα τους οδηγούσε στην φυλακή.

    Η οικονομική κρίση αλλά και η απλοποίηση των όρων και διαδικασιών για την έκτιση ποινών μη σοβαρών εγκλημάτων, μέσω κοινωφελούς εργασίας, που εισήγαγε το υπουργείο Δικαιοσύνης, λειτούργησαν καθοριστικά για την ισχυροποίηση και αποδοχή του θεσμού. Όπως, δε, προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, το ενδιαφέρον για χρήση της ρύθμισης, τόσο από καταδικασθέντες, όσο και από φορείς, που προσφέρονται για να τους απασχολήσουν, είναι διαρκώς αυξανόμενο.

    Ειδικότερα, με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου για τον «εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης» δίνεται η δυνατότητα σε καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης έως τριών ετών, που αδυνατούν να πληρώσουν για τη μετατροπή της ποινής τους, να παρέχουν κοινωφελή εργασία σε φορείς, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ο νόμος, που στοχεύει και στο κρίσιμο θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών, δίνει δυνατότητα παροχής εργασίας του καταδικασθέντος και προς τον παθόντα, εφόσον ο ίδιος συναινεί.

    Σύμφωνα με τον νόμο, για έναν χρόνο ποινής φυλάκισης προβλέπονται από 100 έως 240 ώρες εργασίας, για έναν έως δύο χρόνια φυλάκισης από 241 έως 480 ώρες εργασίας και για δύο έως τρία χρόνια φυλάκισης από 481 έως 720 ώρες εργασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Φονικοί ανεμοστρόβιλοι

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μιζούρι.

    Η πόλη Τζόπλιν απέχει μερικά χιλιόμετρα από τις πολιτείες του Κάνσας και της Οκλαχόμα ήταν εκείνη που επλήγη περισσότερο.

    Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά σπίτια και το νοσοκομείο της πόλης έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

    Άλλος ανεμοστρόβιλος έπληξε τις βόρειες περιοχές της Μινεάπολης, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 18 άλλων, ενώ οι ζημιές σε κατοικίες είναι σημαντικές.

    Εξαιτίας των καταιγίδων, 22.000 σπίτια και γραφεία έμειναν χθες Κυριακή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Στο βόρειο Κάνσας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 200 κτίρια υπέστησαν ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 16 κομητείες.

    Από τις αρχές Μαΐου, οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι εδώ και έναν αιώνα έπληξαν τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 6:30:23 UTC