Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στο Υπουργικό
  • [02] Χωρίς προβλήματα η εναέρια κυκλοφορία λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία
  • [03] Άρχισε η ευρωπαϊκή περιοδεία Ομπάμα
  • [04] Πιλοτάροντας..."μετροπόντικα"
  • [05] Αδύναμη γενιά ο»Ώ

  • [01] Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στο Υπουργικό

    Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τίθεται σήμερα επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, σε μία συνεδρίαση που σηματοδοτεί την έναρξη μιας εβδομάδας κρίσιμων εξελίξεων για την πορεία της οικονομίας.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Από την Τετάρτη, αρχίζουν νέες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα με στόχο να μειωθούν τα κλιμάκια και ο αριθμός των συντελεστών καθώς και μείωση του αφορολόγητου ποσού για όλους τους φορολογούμενους εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο.

    Παράλληλα υπο επανεξέταση θα τεθούν και οι φοροαπαλλαγές.

    Οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την αναγκαιότητα για την συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους μας καθώς και το μέγεθος της προσπάθειας που θα απαιτηθεί προκειμένου να επιτευχθούν οι δύσκολοι στόχοι του.

    Πάντως στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν ήδη τα σενάρια των νέων μέτρων κάποια από τα οποία θα εφαρμοσθούν άμεσα προκειμένου να καλυφθεί η φετινή υστέρηση των εσόδων του προυπολογισμού. Τα μέτρα αυτά θα ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ. Ανάμεσα τους είναι και οι αλλαγές στη φορολογική κλιμακα που εξετάζεται να εφαρμοσθουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και θα δηλωθούν το 2012 στην εφορία. Σε ότι αφορά το αφορολόγητο ποσό εξετάζεται η μείωσή του από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα για όλους τους φορολογούμενους να μειωθεί κάτω από τα 10.000 ευρώ. Οι αλλαγές στην κλίμακα θα επηρεάσουν ανάλογα και την παρακράτηση φόρου στους μισθούς. Επίσης εξετάζεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς για ιδιοκτήτες ακινήτων υψηλής αξίας.

    Μειώσεις εξετάζονται και στις δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα και αφορουν μεταξύ άλλων ιατρικά έξοδα των φορολογούμενων, ασφάλιστρα κτλ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χωρίς προβλήματα η εναέρια κυκλοφορία λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ισλανδία

    Η έκρηξη του Γκριμσβέτν, του περισσότερου ενεργού ηφαιστείου της Ισλανδίας, θα κρατήσει και σήμερα κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, ενώ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας εάν τα σύννεφα της ηφαιστειακής τέφρας θα επηρεάσουν ευρωπαϊκούς αεροδιαδρόμους.

    Ενα μικρό μέρος του εναερίου χώρου της Γροινλανδίας που ανήκει στη Δανία θα παραμείνει σήμερα κλειστό μέχρι τις 12.00 ώρα Γκρίνουιτς (15.00 ώρα Ελλάδος) .

    Η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε ότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας είναι πιθανόν να επεκταθεί προς τον νότο.

    Η τέφρα αναμένεται να φθάσει στη Βόρεια Σκωτία την Τρίτη, 24 Μαΐου. Εάν συνεχισθούν οι ηφαιστειακές εκπομπές με την ίδια ένταση, το νέφος είναι πιθανόν να φθάσει στον εναέριο χώρο της δυτικής Γαλλίας και στη βόρεια Ισπανία την Πέμπτη, 26 Μαΐου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Eurocontrol.

    Η έκρηξη του ηφαιστείου Γκριμσβέτν είναι ισχυρότερη από αυτήν του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ τον περασμένο Απρίλιο που προκάλεσε το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου επί πολλές ημέρες, τη ματαίωση 100.00 πτήσεων και την καθήλωση εκατομμυρίων επιβατών για εβδομάδες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άρχισε η ευρωπαϊκή περιοδεία Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, άρχισε σήμερα την διάρκειας μιας εβδομάδας ευρωπαϊκή του περιοδεία από την Ιρλανδία, όπου πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του στην Ιρλανδία το χωριό Μάνιγκαλ, από όπου κατάγεται ο προ-προ-προ πάππος του, Φάλμουθ Κέρνι.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με την ιρλανδή ομόλογό του Μέρι Μακάλιζ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Εντα Κένι.

    Κατά τη επιστροφή του στο Δουβλίνο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία μπροστά από την Τράπεζα της Ιρλανδίας, στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στην κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή στην Ιρλανδία και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη, όπου θα διαμείνει στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

    Τρίτος σταθμός της ευρωπαϊκής του περιοδείας θα είναι η Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Πολωνία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πιλοτάροντας..."μετροπόντικα"

    Ο 41χρονος Θωμάς Καραγεώργος, πιλότος του μετροπόντικα που σκάβει στη Θεσσαλονίκη, μας διαβεβαιώνει ότι διαθέτει την τεχνική του τυφλοπόντικα και, όπως λέει, θα μπορούσε να τον β¦ συναγωνιστεί με επιτυχία, αν χρειαζόταν!

    «Την πρώτη φορά, πριν από 12 χρόνια, που βρέθηκα 30 μέτρα κάτω από τη γη και αντιμέτωπος με το πιλοτήριο του μετροπόντικα, η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα μέσα μου ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω, αφού πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγεώργος, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου μηχανικού αεροσκαφών.

    Ωστόσο, μας αποκαλύπτει πως το να σκάβεις τούνελ στα τυφλά και μάλιστα στα έγκατα της γης, είναι μεν μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη εργασία, αλλά ταυτόχρονα και μια μαγευτική διαδικασία.

    Το μόνο δύσκολο με τη δουλειά του είναι η ανασφάλεια του τι μέλλει γενέσθαι, όταν τελειώνει ένα έργο, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο 41χρονος, προσθέτοντας πως παρόλο που έχει δεχτεί πολλές προτάσεις από το εξωτερικό- με υπερδιπλάσια πολλές φορές χρήματα- ποτέ δεν σκέφτηκε να φύγει από την Ελλάδα.

    Σημειώνεται πως ένα TBM, όπως λέγεται αλλιώς ο μετροπόντικας, έχει τα πλεονεκτήματα της ελαχιστοποίησης της διαταραχής του περιβάλλοντος εδάφους και της δημιουργίας ενός λείου τοιχώματος στη σήραγγα. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος επένδυσης των τοιχωμάτων της σήραγγας και καθιστά τα μηχανήματα αυτά περισσότερο κατάλληλα για χρήση σε έντονα αστικοποιημένες περιοχές.

    Μεταξύ άλλων, το δίκτυο του μετρό στη Θεσσαλονίκη θα περιλαμβάνει 13 σύγχρονους σταθμούς και γραμμή 9,6 χλμ, με δύο ανεξάρτητες σήραγγες μονής τροχιάς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αδύναμη γενιά

    Τα παιδιά γίνονται σταδιακά πιο αδύναμα, λιγότερο μυώδη και πιο ανίκανα να εκτελέσουν γυμναστικές ασκήσεις, και γενικότερα σωματικές δραστηριότητες, σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων γενεών.

    Γιβ αυτό φταίει κυρίως η σύγχρονη online ζωή και ειδικότερα το γεγονός ότι τα βιντεο-παιγνίδια, οι υπολογιστές και τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τις υπαίθριες και φυσικές δραστηριότητες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά της νέας γενιάς, που είναι πλέον πιο εθισμένα στο διαδίκτυο και στη σύγχρονη τεχνολογία, είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες γυμναστικές ασκήσεις (π.χ. να κρεμαστούν από «μπάρες») σε σχέση με τα παιδιά μόλις πριν μια δεκαετία, καθώς έχουν λιγότερη δύναμη στα χέρια και στο σφίξιμο (κατά μέσο όρο μείωση 26% και 7% αντίστοιχα).

    Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μέσος δείκτης σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος) των παιδιών δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει μέσα σε αυτή τη δεκαετία, πράγμα που -κατά τους επιστήμονες- υποδηλώνει ότι τα παιδιά με το πέρασμα του χρόνου χάνουν σε μυς και κερδίζουν σε λίπος και πάχος.

    Η νέα μελέτη εγείρει νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απομάκρυνσης των νέων από τις σωματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και αναδεικνύει την ανάγκη τα παιδιά να γυμνάζονται περισσότερο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 8:30:17 UTC