Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Επέλαση του χιονιά
  • [03] Στο "μυαλό" των αρχιτεκτόνων του Neues Museum του Βερολίνου
  • [04] Η Google θα "προτιμήσει" ελληνικές εξαγωγές...
  • [05] Στο Κατάκολο οδηγείται το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες
  • [06] Διέκοψε η ιδιωτική Spanair τη λειτουργία της στην Ισπανία
  • [07] Στο πλευρό του Αραβικού Συνδέσμου και του "αραβικού σχεδίου" η Ρωσία

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό

    Συνεχίζονται σήμερα και ενδεχομένως και την Κυριακή, οι συζητήσεις για το PSI, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρότι οι συζητήσεις προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, δεν αποκλείεται να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μεταβεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

    Σήμερα, πάντως, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στις 5 το απόγευμα.

    Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή.

    [02] Επέλαση του χιονιά

    Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, φαινόμενα που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν αρκετά, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, σήμερα, Σάββατο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Κρήτης και της Ανατολικής Πελοποννήσου, πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, και με πιθανότητα βροχής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

    Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και αύριο, Κυριακή, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τοπικές βροχές στα νότια πεδινά. Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση με ισχυρό παγετό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ανέμους έντασης πέντε έως επτά στα δυτικά και τοπικά οκτώ μποφόρ στα νότια και έξι με οκτώ μποφόρ στα ανατολικά.

    «Τυπική χειμωνιάτικη περίπτωση» χαρακτηρίζει τις μεταβολές του καιρού ο καθηγητής του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Είναι φυσικό να βλέπουμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα κάθε τρία με πέντε χρόνια», επισημαίνει.

    Την πιθανότητα να εκδηλωθούν σφοδρές χιονοπτώσεις από την ερχόμενη Πέμπτη επισημαίνει ο διευθυντής Κλιματολογίας της ΕΜΥ, Νίκος Καραταράκης.

    «Η επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά είναι πιθανό να φέρει πολλά χιόνια. Η επιδείνωση θα γίνει αισθητή αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μετά θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας όλη την ηπειρωτική χώρα», επισημαίνει.

    [03] Στο "μυαλό" των αρχιτεκτόνων του Neues Museum του Βερολίνου

    Στο νησί του ποταμού Σπρέε, στην "καρδιά" του Βερολίνου, μιας πόλης άλλοτε στοιχειωμένης από τα ερείπια των βομβαρδισμών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, "κατοικεί" η Νεφερτίτη. Προτομή της θρυλικής για το κάλλος της βασίλισσας- ανεκτίμητο αρχαιολογικό εύρημα- και πληθώρα άλλων αντικειμένων της αρχαίας Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης βρήκαν στέγη σ' ένα κτίριο που κουβαλά τη δική του «βαριά» ιστορία: στο Neues Museum, που «λαβώθηκε» στον πόλεμο και το φθινόπωρο του 2009 άνοιξε και πάλι τις πύλες του, με την παλιά του αίγλη, χάρη στο Βρετανό αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ, την ομάδα του και την πολύτιμη συμβολή του επίσης Βρετανού αρχιτέκτονα Τζούλιαν Χάραπ.

    Ο Τζούλιαν Χάραπ, μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου των «David Chipperfield Architects» στο Βερολίνο Αλεξάντερ Σβαρτς, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την προστασία, τη συντήρηση και την αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού και μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανακαίνιση του Neues Museum. Ένα έργο, που διακρίθηκε με το βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της ΕΕ 2011/βραβείο Mies van der Rohe.

    "Υπήρξε μια συνεργασία μεταξύ διαφόρων καλλιτεχνών προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποια προσέγγιση για την ανακαίνιση του κτιρίου. Για περισσότερα από δυόμισι χρόνια, ερευνήσαμε την ιστορία του, καταλήξαμε στο τι σημαίνει επιδιόρθωση, ανακαίνιση, αποκατάσταση και όλοι αυτοί οι δύσκολοι όροι, που έχουν διαφορετική έννοια σε διαφορετικές γλώσσες. Έτσι, καταρτίσαμε ένα είδος κοινού λεξικού" λέει ο κ. Χάραπ, εξηγώντας μας τη γενεσιουργό πηγή του εγχειρήματος.

    "Σε περιόδους κρίσης αρχίζει να υπάρχει διαχωρισμός και το μεγάλο πεδίο της μετριότητας είναι αυτό που πρώτο εξαλείφεται. Νομίζω ότι σε καταστάσεις όπως αυτή υπάρχει η ευκαιρία για εξαιρετικά έργα, έργα που μπορούν να ωθήσουν προς τα εμπρός την αρχιτεκτονική κοινότητα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα. Ορισμένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα δεν ήταν μεγάλα έργα" τονίζει ο κ. Σβαρτς, απαντώντας στην ερώτηση αν σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο αρχιτέκτονας μπορεί να μεγαλουργήσει ή θα πρέπει να κάνει "εκπτώσεις" στη δημιουργικότητα και τη δουλειά του.

    [04] Η Google θα "προτιμήσει" ελληνικές εξαγωγές...

    Ξεκινάει πιλοτική φάση συνεργασίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με την Google, για την προνομιακή διαδικτυακή προβολή των εξαγωγικών επιχειρήσεων στον Παγκόσμιο Ιστό. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μπορεί να δηλωθεί μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2012.

    Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, Ειδική Ομάδα Εργασίας του ευρωπαϊκού βραχίονα του παγκόσμιου κολοσσού του διαδικτύου Google, διατίθεται να αναλάβει την υποστήριξη επιχειρήσεων-μελών του συνδέσμου σε τρείς άξονες:

    - Δωρεάν Διενέργεια On Line Ερευνών Αγοράς στο πεδίο Εξαγωγών

    - Δωρεάν Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για ON LINE Προβολή, μέσω της Google

    - Δημιουργία Λογαριασμού και Αρχική Οργάνωσης της Google AdWords Campaign

    Δικαίωμα συμμετοχής στην πιλοτική φάση συνεργασίας του ΠΣΕ με την Google Europe, έχουν εταιρείες- μέλη του συνδέσμου που τα προϊόντα τους μπορούν να απευθύνονται και σε τελικούς καταναλωτές, με προτεραιότητα: τρόφιμα- ποτά, φάρμακα- καλλυντικά, ένδυση- υπόδηση, βιομηχανικά είδη και είδη υψηλής τεχνολογίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας μέσω διαδικτύου και ειδικά τα Google AdWords, είναι επιλέξιμη δαπάνη και ως και κατά 50% επιδοτούμενη από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα», για όσους έχουν ήδη ενταχθεί, αλλά και ενόψει του νέου κύκλου του προγράμματος που αναμένεται εντός του 2012.

    [05] Στο Κατάκολο οδηγείται το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες

    Στο λιμάνι του Κατάκολου στην Ηλεία ρυμουλκείται το πλοιάριο με τους περίπου 100 λαθρομετανάστες, το οποίο μετά μία συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

    Το πλοιάριο ενώ οδηγείτο χθες από πλωτά του λιμενικού στην Πύλο, ο καπετάνιος του αρνήθηκε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι και ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του σκάφους του, με κατεύθυνση την Ιταλία.

    Το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι πλοιάριο με δεκάδες άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

    [06] Διέκοψε η ιδιωτική Spanair τη λειτουργία της στην Ισπανία

    Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στην Ισπανία Spanair, που έχει μεγάλο στόλο από αεροπλάνα Airbus και διαπραγματευόταν να εξαγοραστεί από την Qatar Airways, μετά την οριστική αποτυχία αυτών των διαπραγματεύσεων "διέκοψε τη λειτουργία της".

    [07] Στο πλευρό του Αραβικού Συνδέσμου και του "αραβικού σχεδίου" η Ρωσία

    Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συνυπογράψει το "αραβικό σχέδιο" για την επίλυση της κρίσης που επικρατεί εδώ και δέκα μήνες στη Συρία, παρότι μέρη του συγκεκριμένου σχεδίου τα χαρακτηρίζει "απαράδεκτα".

    Ο ρώσος πρέσβης των Η.Ε, Βίταλι Τσέρκιν, αμέσως μετά από την παρουσία του "αραβικού σχεδίου", το οποίο ουσιαστικά καταγράφει τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου, από το Μαρόκο, στη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία είναι έτοιμη "να δεσμευθεί" με αυτό.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε χθες, κεκλισμένων των θυρών, προκειμένου να καταλήξει στη στάση που θα τηρήσει στο άμεσο μέλλον, δηλαδή από τρις προσεχείς ημέρες, σχετικά με την κρίση στη Συρία, η οποία, μέχρι στιγμής και με στοιχεία των Η.Ε., έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 January 2012 - 9:28:59 UTC