Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επάνοδος των Monty Python!
  • [02] "Ναι" στα τηγανητά αλλά... με ελαιόλαδο
  • [03] Κατάβαση στον Όλυμπο
  • [04] Παναθηναϊκός: «Η Σούπερ Λίγκα σφύριζε αδιάφορα και μετά το περσινό ντέρμπι»
  • [05] Το Βερολίνο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγχει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική

  • [01] Η επάνοδος των Monty Python!

    Οι Monty Python επιστρέφουν στα κινηματογραφικά στούντιο για το γύρισμα μιας παρωδίας μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας τους ταινίας το 1983, ανακοίνωσε ο Τέρι Τζόουνς, ένα από τα μέλη του βρετανικού κωμικού συγκροτήματος.

    Η ταινία με τίτλο "Absolutely Anything" θα ξαναφέρει μαζί στα κινηματογραφικά πλατό τον Τζον Κλιζ, τον Μάικλ Πέιλιν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τέρι Τζόουνς, όπως διευκρίνισε ο ίδιος στο περιοδικό Variety.

    Μένει ακόμη να πειστεί ο Έρικ Άιντλ, προσθέτει ο Τζόουνς, ενώ από την ταινία θα λείπει ο Γκρέιαμ Τσάπμαν, ο οποίος πέθανε το 1989.

    Μαζί με τους Monty Python θα βρεθεί στο πλατό και ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος είτε θα δανείσει τη φωνή του σε έναν σκύλο ονόματι Ντένις, είτε θα υποδυθεί έναν Γάλλο στο πνεύμα του επιθεωρητή Κλουζό από τον "Ροζ Πάνθηρα".

    Οι εξωγήινοι που θα ενσαρκώνουν οι Monty Python θα αιχμαλωτίσουν έναν γήινο για να του δώσουν την εξουσία να κάνει "τα πάντα".

    Τα γυρίσματα ξεκινούντους προσεχείς μήνες στη Βρετανία.

    [02] "Ναι" στα τηγανητά αλλά... με ελαιόλαδο

    Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, που έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, δεν συνδέεται με κίνδυνο καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

    Οι επιδημιολόγοι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 41.800 Ισπανούς ενήλικους ηλικίας 29 έως 69 ετών για μια περίοδο 11 ετών, αναφορικά με τον τρόπο μαγειρέματος και το είδος των φαγητών που έτρωγαν, σε συνάρτηση με την υγεία τους. Κανείς δεν είχε πρόβλημα καρδιάς στο ξεκίνημα της έρευνας, ενώ στην πορεία υπήρξαν 606 περιστατικά καρδιολογικού προβλήματος και 1.134 θάνατοι.

    Η μελέτη συμπέρανε ότι «σε μια μεσογειακή χώρα, όπου το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λίπη για τηγάνισμα και όπου μεγάλες ποσότητες τηγανητών καταναλώνονται στο σπίτι και έξω από αυτό, δεν παρατηρήθηκε καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τηγανητών τροφών και στον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου ή θανάτου».

    Οκαθηγητής Μίκαελ Λάιτσμαν τονίζει ότι η ισπανική μελέτη καταρρίπτει τον μύθο πως «το τηγανητό φαγητό είναι γενικά κακό για την καρδιά». Προσθέτει όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει πως τα συχνά γεύματα με πατάτες τηγανητές δεν θα έχουν καθόλου συνέπειες για την υγεία». Επισημαίνει ακόμα πως έχει σημασία, όπως φαίνεται, το είδος λαδιού που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα.

    [03] Κατάβαση στον Όλυμπο

    Στον μυθικό Όλυμπο, το βουνό των δώδεκα Ολύμπιων θεών, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών (Canyoning).

    Οι αγώνες στους οποίους αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 600 αθλητές - λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ, από όλο τον κόσμο, θα γίνουν από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου στο φαράγγι του «Ουρλιά».

    Η επιλογή του συγκεκριμένου φαραγγιού έγινε λόγω της εύκολης πρόσβασης αλλά και των θεαματικών του καταβάσεων αυξημένης τεχνικής δυσκολίας.

    [04] Παναθηναϊκός: «Η Σούπερ Λίγκα σφύριζε αδιάφορα και μετά το περσινό ντέρμπι»

    Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, μετά την τοποθέτηση της Σούπερ Λίγκας που καταδικάζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα. Αναλυτικά οι "πράσινοι" αναφέρουν:

    «Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.

    Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπυ στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο.

    Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας».

    [05] Το Βερολίνο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγχει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική

    Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της στη δημοσιονομική της πολιτική, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, γράφει στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

    "Η ενίσχυση του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια αυστηρή διοίκηση και ένα σύστημα ελέγχου", αναφέρει το κείμενο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο εστάλη από το Βερολίνο στις πρωτεύουσες των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

    "Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα", εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση.

    Με αφορμή το δημοσίευμα, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Ανάλογη πρόταση είχε κάνει στο παρελθόν και Ολλανδός υπουργός. Δεν το συζητάμε καν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 January 2012 - 11:28:58 UTC