Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα
  • [02] Παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές το Φλεβάρη, ζητά ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] Νέα ισχυρή δόνηση, η τρίτη στη σειρά, ανησυχεί τους Κρήτες
  • [04] Να αποκρουστούν οι προτάσεις της τρόικας, ζητά ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Για "στημένο παιχνίδι" κυβέρνησης και τρόικας στα εργασιακά, κάνει λόγο το ΚΚΕ

  • [01] Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα

    Ξεκίνησε, στο υπουργείο Εργασίας, η νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου 'Αννας Στρατινάκη με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

    Η διαπραγμάτευση, η οποία δεν φαίνεται να καταλήγει προς το παρόν σε συμφωνία, γίνεται σε βαρύ κλίμα και έχει λάβει δραματικό χαρακτήρα, καθώς η «τρόικα» συνδέει ευθέως την αποδοχή του συνόλου των απαιτήσεών της με την ολοκλήρωση του PSI, την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Η «τρόικα» ζητά, την κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και την αλλαγή ή την κατάργηση των κανονισμών εργασίας που περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. Την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων, των ωριμάνσεων, την εισαγωγή «μπόνους» που συνδέονται με την παραγωγικότητα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την απελευθέρωση των απολύσεων.

    Η τρόικα εκτιμά, ότι το αυξημένο κόστος λειτουργίας των ΔΕΚΟ και των τραπεζών αυξάνει το κόστος για τα νοικοκυριά, επιδρά αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα των δημοσίων επιχειρήσεων και του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

    Ζητά επίσης να καταργηθεί ή να γίνει προαιρετική η καταβολή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και να υπάρξουν μειώσεις στον κατώτερο μισθό.

    Η «τρόικα» εκτιμά, ότι πρέπει οι αμοιβές να γίνουν ανάλογες με χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ισπανία, (641,50 ευρώ), η Πορτογαλία (485,00 ευρώ) αλλά και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που συμμετέχουν στην ευρωζώνη, όπως η Σλοβακία (317,00 ευρώ) και Εσθονία (278,02 ευρώ).

    [02] Παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές το Φλεβάρη, ζητά ο Αλ.Τσίπρας

    Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εκλογές εντός του Φεβρουαρίου, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τα περί επιτρόπου στην Ελλάδα και τις νέες προτάσεις της τρόικας.

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι οι απαιτήσεις της τρόικας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταστήσει βιώσιμο το χρέος, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, καθώς, όπως αναφέρει, δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας, που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας. Η μόνη επιλογή εθνικής ευθύνης που τους έχει απομείνει είναι, σήμερα κιόλας, να αποφασίσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσα στο Φλεβάρη».

    [03] Νέα ισχυρή δόνηση, η τρίτη στη σειρά, ανησυχεί τους Κρήτες

    Νέα σεισμική δόνηση έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης απ΄ το ίδιο επίκεντρο των προηγούμενων σεισμών και έγινε και πάλι αισθητή στην Κρήτη και ιδιαιτέρα στο Ηράκλειο.

    Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

    Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημίες, όμως οι κάτοικοι της Κρήτης ανησυχούν ιδιαιτέρα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τους δυο σεισμούς των 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έχουν γίνει τις δυο τελευταίες ημέρες.

    [04] Να αποκρουστούν οι προτάσεις της τρόικας, ζητά ο Φ. Κουβέλης

    Την αντίδραση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκάλεσαν οι πληροφορίες για την ύπαρξη πρότασης της Γερμανίας σχετικα με τον διορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα.

    Ο κ. Κουβέλης, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι «από ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης επιδιώκεται να τεθεί η χώρα σε επιτροπεία, τροφοδοτώντας έτσι λαϊκιστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή».

    Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για μείωση μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των επικουρικών, η χωρίς όφελος του δημοσίου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η όσο- όσο πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου, πρέπει να αποκρουστούν».

    [05] Για "στημένο παιχνίδι" κυβέρνησης και τρόικας στα εργασιακά, κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Το παιχνίδι τους είναι στημένο. Ο ΣΕΒ και τα κόμματα της κυβέρνησης, καλυπτόμενοι πίσω από την τρόικα μεθοδεύουν το νέο άγριο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και η ΓΣΕΕ τους καλύπτει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχθούν να καταδικαστούν «σε μισθούς 400- 500 ευρώ, στην ανεργία, χωρίς ασφάλιση, χωρίς Υγεία».

    Το ΚΚΕ αναφέρει επίσης, ότι είναι στο χέρι των εργαζόμενων «να τους χαλάσουν τα σχέδια και να τιμωρήσουν σκληρά τους συνεργούς. Ταξική οργάνωση, λαϊκή συμμαχία. Αντεπίθεση παντού. Κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έξω οι τροϊκανοί συνεργάτες τους, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 January 2012 - 13:28:58 UTC