Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδηγήστε με ασφάλεια στο χιόνι
  • [02] Το νέο Lancia Ypsilon «Αυτοκίνητο του 2012»
  • [03] Κ. Μανωλάς: Ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόταση από την Έβερτον
  • [04] Οδεύει προς Σάντερλαντ ο Σωτήρης Κυργιάκος
  • [05] Χωρίς Τσιρίλο απέναντι στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ

  • [01] Οδηγήστε με ασφάλεια στο χιόνι

    Το λευκό πέπλο που σκεπάζει πολλές περιοχές της χώρας, δημιουργεί προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τη χρήση του αυτοκίνητου.

    Ο βετεράνος οδηγός αγώνων αυτοκίνητου, Ιαβέρης, μιλά στο ΑΜΠΕ και δίνει συμβουλές για την ασφαλή κίνηση σε χιονισμένο δρόμο.

    «Καταρχάς πρέπει να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, όσοι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μην ξεχνάμε ότι ο οδηγός έχει μεγάλη ευθύνη στη περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα. Η κατάλληλη προετοιμασία περιλαμβάνει την εκπαίδευση του οδηγού, καθώς και την ανάλογη προετοιμασία του αυτοκίνητου».

    Σύμφωνα με τον Ιαβέρη, τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης σε χιονισμένο δρόμο είναι:

    «Η πρώτη κίνηση του οδηγού είναι να βάλει τις κατάλληλες αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς. Ελπίζω να γνωρίζει πώς μπαίνουν οι αλυσίδες και να μην ταλαιπωρηθεί. Μόλις βρεθεί στον χιονισμένο δρόμο πρέπει να κάνει μαλακές κινήσεις και να κρατάει μεγάλες αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. Η χαμηλή πρόσφυση του δρόμου, λόγω του χιονιού, δεν συγχωρεί λάθη».

    Η κίνηση στο χιόνι κρύβει πολλές κακοτοπιές. Τι θα κάνει ο οδηγός αν το προπορευόμενο όχημα σταματήσει απότομα, ή πώς θα ελέγξει την κίνηση του αυτοκίνητου στην κατηφόρα;

    «Η βασική αρχή είναι μικρή ταχύτητα και να αποφύγεις τη χρήση του φρένου. Μόλις πατήσεις το φρένο, το αυτοκίνητο ξεφεύγει από την πορεία του και αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να γίνει ατύχημα. Βάζουμε δεύτερη, η τρίτη σχέση, στο κιβώτιο ταχυτήτων και πατάμε μαλακά το γκάζι» λέει ο Ιαβέρης.

    Όσο για τη νύχτα, που η θερμοκρασία πέφτει ακόμη περισσότερο και προκειμένου να μην παγώσουν βασικά «εργαλεία» του οχήματος, ο οδηγός πρέπει να σηκώσει τους υαλοκαθαριστήρες και να ρίξει ειδικό σπρέι στις κλειδαριές. Αν, δε, τα τζάμια καλυφθούν με χιόνι ή πάγο, πρέπει να χρησιμοποιήσει την ξύστρα και σε καμία περίπτωση να μη χτυπήσει το τζάμι με αιχμηρά αντικείμενα.

    Για την περίπτωση, που δεν ήταν διαθέσιμο το ειδικό σπέι, για να ξεπαγώσουν οι κλειδαριές συνιστάται ρίψη ζεστού νερού. «Βάζουμε το κλειδί στην κλειδαριά και προσπαθούμε με μαλακές κινήσεις να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της» συμβουλεύει ο Ιαβέρης.

    [02] Το νέο Lancia Ypsilon «Αυτοκίνητο του 2012»

    Τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα» με ψηφοφορία ανακήρυξαν το νέο Lancia Ypsilon «Αυτοκίνητο του 2012», σε εκδήλωση, στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη. Μέλη του θεσμού είναι 23 δημοσιογράφοι, που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Μ. Βορίδης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Βασιλάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Α. Κορδολαίμης επικεφαλής της Τροχαίας στην Ελλάδα.

    Το νέο μοντέλο της Lancia έφτασε στην κορυφή με 132 βαθμούς και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10 αυτοκίνητα, τα οποία είχαν ήδη προεπιλεγεί από το σύνολο των μοντέλων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς στην ελληνική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ακολούθησαν τα μοντέλα Citroen DS4 με 73 βαθούς, Ford Focus με 70 βαθμούς, Toyota Yaris 49, Chevrolet Aveo 43, Citroen C4 42, Peugeot 508 37, Kia Picanto 35, Nissan Micra 28 και Hyundai ix35 19 βαθμοί.

    Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου Lancia Ypsilon είναι η μοντέρνα σχεδίαση, το τεχνολογικό υπόβαθρο και η ποιοτική κατασκευή. Ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται με τα εξης συστήματα: "Blue&Me-TomTom LIVE", "Smart fuel", Magic Parking κ.α.

    Το ιταλικό supermini εφοδιάζεται με δύο βενζινοκινητήρες, 900 κ.εκ. ισχύος 85 ίππων, 1.200 κ.εκ. 69 ίππων και έναν ντίζελ 1.300 κ.εκ. 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες έχουν στάνταρ το σύστημα Start @Stop, το όποιο σβήνει τον κινητήρα, όταν σταματήσει το αυτοκίνητο και τον ενεργοποιεί αυτόματα μόλις ο οδηγός πατήσει το ντεμπραγιάζ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τις 11.488 ευρώ, 10.488 ευρώ εφόσον υπάρχει το οικονομικό κίνητρο της κρατικής απόσυρσης.

    Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού, που απηύθυνε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία των έργων των οδικών αξόνων, αλλά και αυτών των επτά σταθμών του Μετρό, καθώς και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

    «Οι οδικοι άξονες είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής. Δίνουμε τόση σημασία γιατί τα έργα αυτά κοστίζουν 6,5 δισ., θα δημιουργήσουν 16.000 θέσεις εργασίας, αποτελούν υποδομή για τον τόπο μας την οποία θα χαρούν οι Έλληνες διότι θα μπορούν να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στους προορισμούς τους, θα μειώσουν το κόστος του καυσίμου, τη φθορά των αυτοκινήτων και θα εξοικονομήσουμε χρόνο εργασίας», τόνισε ο κ. Βορίδης.

    Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία και των άλλων έργων «θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως μίας ή δύο εβδομάδων, τουλάχιστον ένα έργο από τα πέντε θα έχει ξαναμπεί σε κίνηση».

    Αναφέρθηκε, όμως, και στους νέους σταθμούς του Μετρό. «Είναι έτοιμοι επτά σταθμοί. Μένει μόνον η προσθήκη του ηλεκτρομηχανολογικού μέρους, προκειμένου να λειτουργήσουν. Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει περάσει από την ανώτατη σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η σύμβαση αυτή έχει περάσει από τη Βουλή, η οποία την έχει εγκρίνει. Υπάρχουν δύο εκθέσεις τεχνικών συμβούλων ιδιωτών, που λένε ότι η σύμβαση δεν μπορεί να καταγγελθεί, διότι δεν θα υπάρχει συμβατό πλέον υλικό με τους άλλους σταθμούς. Επίσης, επισημαίνεται ότι αν η σύμβαση καταγγελθεί θα χρειαστούν ακόμη πέντε χρόνια. Η μη λειτουργία των σταθμών κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο 180.000 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 65 εκ. ευρώ τον χρόνο. Από την καθυστέρηση δεν εξυπηρετούνται 160.000 επιβάτες. Εάν τα έργα δεν ολοκληρωθούν ή δεν ξεκινήσουν εντός του επομένου τριμήνου θα απενταχθούν από το πρόγραμμα της Ε.Ε. και θα πρέπει να επιστρέψουμε 432 εκ.», είπε ο υπουργός, ο οποίος εστίασε και στην Οδική Ασφάλεια. «Το ζήτημα έχει κάπως ατονήσει. Πρέπει να ξαναδουλέψει η επιτροπή που υπάρχει στο υπουργείο. Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

    Σχετικά με τις οφειλές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) επισήμανε ότι αυτές αγγίζουν τα 290 εκ. ευρώ και πως είναι «άμεση προτεραιότητα να τις ξεπληρώσουμε».

    [03] Κ. Μανωλάς: Ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόταση από την Έβερτον

    Ο Κώστας Μανωλάς διέψευσε ότι δέχθηκε επίσημη πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στην Εβερτον, αντίθετα με όσα αναγράφονταν από χθες το βράδυ στα βρετανικά ΜΜΕ.

    «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόταση από την Έβερτον», τόνισε ο διεθνής αμυντικός, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "novasports.gr", για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «δέχθηκα μόνο ανεπίσημη πρόταση, η οποία δεν ξέρω αν είναι καν αληθής, από μάνατζερ που δεν έχω εξουσιοδοτήσει. Χθες το βράδυ Ιταλός μάνατζερ έστειλε στο mail μου ανεπίσημη πρόταση από την Έβερτον και γι΄αυτό δεν έκρινα σκόπιμο να απαντήσω. Αυτή είναι η αλήθεια».

    [04] Οδεύει προς Σάντερλαντ ο Σωτήρης Κυργιάκος

    Ξανά προς την Πρέμιερ Λιγκ οδεύει ο Σωτήρης Κυργιάκος.

    Ο Ελληνας αμυντικός, που έχει τεθεί εκτός πλάνων του Φέλιξ Μάγκατ στη Βόλφσμπουργκ, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Σάντερλαντ, στην οποία θα ενταχθεί - εκτός απροόπτου - ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου με τη μορφή δανεισμού.

    Η μετακίνηση του 33χρονου στόπερ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, οπότε και λήγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

    Πήρε Μπριτζ η Σάντερλαντ

    Στο μεταξύ, η Σάντερλαντ ανακοίνωσε ήδη την απόκτηση του Γουέιν Μπριτζ, επίσης με τη μορφή του δανεισμού.

    Ο διεθνής Αγγλος αμυντικός παραχωρήθηκε ως το τέλος της σεζόν στις «μαύρες γάτες» από τη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ο χρόνος συμμετοχής του είχε ελαχιστοποιηθεί φέτος.

    [05] Χωρίς Τσιρίλο απέναντι στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ

    Χωρίς τον Μπρούνο Τσιρίλο θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ την Κυριακή5 Φεβρουαρίουτον Ολυμπιακό.

    Ο τραυματισμός του Ιταλού αμυντικού, που του στέρησε την τελευταία στιγμή την παρουσία στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα, αφορά σε θλάση α' προς β' βαθμό στους προσαγωγούς.

    Θα μείνει αναγκαστικά εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπολογίζεται στα πλάνα του Λάσλο Μπόλονι για τη μάχη με τους "ερυθρόλευκους", αλλά και για το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στις 12 Φεβρουαρίου.

    Θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να προλάβει το πρώτο παιχνίδι για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ στην Ιταλία με την Ουντινέζε στις 16 του μήνα.

    Για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν στο ΟΑΚΑ ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Γιώργος Φωτάκης, αποφασίστηκε ο πρώτος να κτίσει την τιμωρία του στον αγώνα με τον ΟΦΗ και ο δεύτερος στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Αρη στις 19 Φεβρουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 January 2012 - 15:28:58 UTC