Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπόρευση Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ
  • [02] "Υπερμηχανισμός" για να σωθεί το ευρώ
  • [03] Με Σ. Πέρες και Μπ. Νετανιάχου συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Νέο "άλμα" στο +6,13% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

  • [01] Συμπόρευση Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

    Την από κοινού συμπόρευση τους για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξής τους για τις πολιτικές εξοικονόμησης στις φαρμακευτικές δαπάνες.

    Οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος δήλωσαν μάλιστα ότι μπορούν με τη συμπόρευσή τους να εγγυηθυούν την ενότητα του κινήματος.

    Συμφώνησαν, επίσης στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της.

    Oκ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες».

    Από την πλευρά του, οΑνδρέας Λοβέρδος."Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑΣΟΚ Kαι εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο".

    [02] "Υπερμηχανισμός" για να σωθεί το ευρώ

    Ένας "υπέρ-μηχανισμός" διάσωσης του ευρώ με πόρους ύψους 1,5 τρισ. ευρώ σχεδιάζεται σε στενό κύκλο αξιωματούχων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστική είδηση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των γερμανικών Financial Times.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες, πρόκειται για τον συνδυασμό τριών μηχανισμών διάσωσης, το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία του οποίου έχει ήδη σχεδιαστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το ύψος του αποθεματικού διέρρευσε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, έπειτα από σχετική συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουέν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την γερμανική κυβέρνηση. Εκτιμάται, πάντως, ότι ο μηχανισμός θα μπορεί να εγκριθεί στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, όπου θα τεθεί και το ζήτημα του EFSF και του ESM και να εγκριθεί τον Απρίλιο και από την Σύνοδο του ΔΝΤ.

    [03] Με Σ. Πέρες και Μπ. Νετανιάχου συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου

    Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ Σίμον Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε μετά τις συναντήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε στους συνομιλητές του τις εξελίξεις, την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και "τις προτάσεις μας, τις ελληνικές, αλλά και τις δικές μας προτάσεις, για μια αναπτυξιακή προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Παράλληλα, είπε, "εξέθεσα τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει ο Ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να κάνουμε την οικονομία μας πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη και πιο ανταγωνιστική".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια και χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό και την ενέργεια.

    [04] Νέο "άλμα" στο +6,13% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε νέα υψηλά τριών μηνών, κοντά στα επίπεδα των 800 μονάδων έκλεισε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά.

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιηθήκαν οι συναλλαγές, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI και τις τραπεζικές μετοχές, με πρωταγωνιστή την Alpha Bank, να επιδίδονται σε ανοδικό ράλι.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 796,02 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο σε ποσοστό 6,13%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε τον Ιανουάριο κέρδη σε ποσοστό 16,99%.

    Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 116,870 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 January 2012 - 17:28:56 UTC