Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγώνας τίτλου
  • [02] Εθελοντική έξοδο από το ευρώ προτείνει ο γγ της CSU, εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα
  • [03] Κείμενο επτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συζήτησης στη Βουλή

  • [01] Αγώνας τίτλου

    Την ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ντέρμπι του ΣΕΦ (17.00-ΝΕΤ) μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

    Κάτι που θα συμβεί 100% για τον Ολυμπιακό αν επικρατήσει του αντιπάλου του με πέντε πόντους και πάνω και για τον Παναθηναϊκό με απλή νίκη. Αντίθετα με νίκη των γηπεδούχων με διαφορά έως και τέσσερις πόντους, η συνέχεια θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού οι Πειραιώτες θα πρέπει να τελειώσουν μόνο με νίκες την κανονική περίοδο.

    [02] Εθελοντική έξοδο από το ευρώ προτείνει ο γγ της CSU, εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα

    Εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία θα συνοδεύεται από πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστων (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εάν τα μέτρα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ψηφιστούν απόψε από την Βουλή των Ελλήνων.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild am Sonntag", ο κ. Ντόμπριντ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να χρειαστεί να ληφθούν προφυλάξεις, εάν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις υποστηριχθούν ανεπαρκώς ή καθόλου από τους Έλληνες πολιτικούς και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. "Θα πρέπει τότε να πεισθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ είναι καλύτερη για τη χώρα από μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση", τονίζει. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για πακέτο έκτακτης βοήθειας, το οποίο θα προβλέπει "κούρεμα" του χρέους και μετά ένα "σχέδιο Μάρσαλ" για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, με τελικό στόχο την επιστροφή της χώρας στο ευρώ.

    [03] Κείμενο επτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συζήτησης στη Βουλή

    Επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης και ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με κοινό τους κείμενο, παρεμβαίνουν στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία δεν προβλέπεται, από τον Κανονισμό της Βουλής, να μιλήσουν. Δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, εξηγούν γιατί θα το κάνουν και αναπτύσσουν τις θέσεις τους για την κρίση και αναφέρουν τι κατά τη γνώμη τους πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Πέραν των δυο προαναφερθέντων, το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Ηλίας Καρανίκας (Ευρυτανίας), Συμεών Κεδίκογλου (Εύβοιας), Γιώργος Ντόλιος (Έβρου), Θανάσης Οικονόμου (Ιωαννίνων) και Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου).

    Στο κείμενο τονίζεται ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει εξαντλήσει το ρόλο του και φέρει μεγάλες ευθύνες, καθώς δεν προώθησε τις αλλαγές που χρειάζονταν η χώρα για να μην αντιμετωπίσει η χώρα το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

    «Σήμερα», αναφέρουν, «αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα, χρειάζεται να προχωρήσουμε όχι σε μισές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά σε ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου. Οι μισές λύσεις θα αναπαράγουν το συνολικό μίζερο μοντέλο, οι ριζικές κοινωνικές λύσεις θα δώσουν την πνοή που τόσο χρειάζεται η δημιουργική ελληνική κοινωνία για να ανασάνει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2012 - 15:28:52 UTC