Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής
  • [03] Προ ημερησίας συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [04] Εξιχνιάστηκε απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα δήθεν από το ΙΚΑ για επιστροφή φόρου
  • [05] Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα του StartupGreece
  • [06] Το Βατικανό "δυνητικά ευάλωτο" στο ξέπλυμα χρήματος, εκτιμά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [07] Συνεχίζονται τα αρνητικά αποτελέσματα για τους Λέικερς
  • [08] Μπόνι και Κλαϊντ «ξαναχτυπούν» λόγω οικονομικής κρίσης
  • [09] Ξεκινά σήμερα η καταβολή της ειδικής επιδότησης βάμβακος
  • [10] Παιδιά που ροχαλίζουν - ενήλικες με συναισθηματικά προβλήματα

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο. Θα συζητηθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή της νέας δανεικής σύμβασης, αλλά και η οργάνωση και λειτουργία του Τομέα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με θέμα τη λήψη πολιτικών αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

    [02] Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής

    Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, τριμελής αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα. Επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ρόκο Μπουτιλιόνε και μαζί του η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο Εφαρμογής του Συμφώνου Σένγκεν Μαργκερίτα Μπόνιβερ και ο βουλευτής Σάντρο Γκότσι μέλος της Επιτροπής για τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής Σένγκεν.

    Η πρωτοβουλία της αποστολής στην Αθήνα ανήκει στον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος ανέθεσε σε μια επίσημη αντιπροσωπεία να μεταφέρει προς την Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό, σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της Βουλής και του λαού της Ιταλίας.

    Οι τρεις Ιταλοί βουλευτές θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευτύχιο Δαμιανάκη καθώς και με τον πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    [03] Προ ημερησίας συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Ενώ η χώρα μας ταλανίζεται στο μέτωπο της οικονομίας, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο. Ταυτόχρονα εντείνονται οι προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται με κάθε ευκαιρία την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα, δύο αρνητικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση του Διστόμου και την ονομασία των Σκοπίων δυσχεραίνουν περαιτέρω την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

    [04] Εξιχνιάστηκε απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα δήθεν από το ΙΚΑ για επιστροφή φόρου

    Σε χρόνο ρεκόρ εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η απάτη μέσω διαδικτύου, που είχε ξεκινήσει πριν από τρεις μέρες με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για δήθεν επιστροφή φόρου, με υποτιθέμενο αποστολέα το ΙΚΑ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το ''κόλπο'' είχαν στήσει τέσσερις Ρουμάνοι, (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις (ένας 26χρονος, ένας 25χρονος και η 21χρονη γυναίκα).

    Οι δράστες είχαν αποστείλει χιλιάδες τέτοια μηνύματα σε χρήστες του ίντερνετ, σε μια προσπάθεια να αλιεύσουν, με τη μέθοδο ''phishing'', προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.

    Σε τρεις περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους πολίτες για την απάτη, τα κατάφεραν και απέσπασαν τους αριθμούς καρτών από τους κατόχους τους, με τις οποίες προέβησαν σε αγορές μέσω διαδικτύου.

    Ωστόσο είχε ήδη ξεκινήσει η έρευνα, από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν τα ίχνη των δραστών και προχθές, κατά την παράδοση προϊόντος, μετά από παραγγελία σε ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), συνελήφθη στην Αθήνα αρχικά ο 26χρονος. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 25χρονος και 21χρονη, ενώ αναζητείται ο τέταρτος.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Επιπλέον, ο 26χρονος συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες στη χώρα μας, ενώ για τα ίδια αδικήματα αναζητείται από τις ρουμανικές Αρχές. Σε βάρος της 21χρονης συλληφθείσας εκκρεμεί δικαστική απόφαση, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.

    [05] Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα του StartupGreece

    Σεμινάριο - Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας οργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και η projectyou, υπό την Αιγίδα του StartUpGreece, με στόχο να προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες σε όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

    Το Σεμινάριο-Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2012, 9:30-17:30 και στις 18 Μαρτίου 2012, 9:30-17:30 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι και θα διαρκέσει 16 ώρες.

    Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που θα προκύψουν από το εργαστήριο θα επιβραβευτούν οικονομικά και θα υποστηριχτούν στην υλοποίησή τους.

    Απευθύνεται σε αποφοίτους που σχεδιάζουν τώρα την επαγγελματική τους καριέρα, σε στελέχη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που απώλεσαν την εργασία τους και επαγγελματίες που θέλουν να αναπροσανατολίσουν τη δράση τους.

    [06] Το Βατικανό "δυνητικά ευάλωτο" στο ξέπλυμα χρήματος, εκτιμά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν «για πρώτη φορά» το Βατικανό σε έναν κατάλογο κρατών τα οποία χαρακτηρίζουν δυνητικά ευάλωτα σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος, όπως αναφέρεται σε μια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

    Η Αγία Έδρα εντάχθηκε σε έναν κατάλογο 68 χωρών οι οποίες ανήκουν στην κατηγοριοποίηση «ανησυχητική κατάσταση», σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία και η Υεμένη, σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο.

    Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι ένα βαθμό κάτω από τον κατάλογο 66 κρατών όπου η κατάσταση όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος είναι μια «πρωταρχική ανησυχία» και συμπεριλαμβάνει το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Γαλλία αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

    Ένας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του ότι το Βατικανό θέσπισε πέρυσι για πρώτη φορά κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος αλλά η αποτελεσματικότητά τους μένει να αξιολογηθεί.

    Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' δημιούργησε την 30ή Δεκεμβρίου 2010 μια ειδικευμένη αρχή με στόχο το Βατικανό να ενταχθεί στις χώρες οι οποίοι τηρούν τους διεθνείς κανόνες της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

    [07] Συνεχίζονται τα αρνητικά αποτελέσματα για τους Λέικερς

    Με τους Γιανγκ και Μπούκερ να σημειώνουν 19 και 18 πόντους, αντίστοιχα, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς επικράτησαν δύσκολα των Λος Αντζελες Λέικερς με 106-101, υποχρεώνοντας τους «λιμνανθρώπους» στην 14η ήττα τους σε 20 εκτός έδρας αναμετρήσεις. Κορυφαίος για τους Λέικερς ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με 30 πόντους.

    Παράλληλα, οι Μπόστον Σέλτικς, γνώρισαν την συντριβή στην Φιλαδέλφεια με 103-71 από τους Σίξερς, που είχαν πρωταγωνιστή τον Εβαν Τέρνερ, που σημείωσε 26 πόντους, ενώ ο Ντέρικ Ρόουζ οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς σε μία δύσκολη νίκη επί των Μπακς στο Μιλγουόκι με 106-104.

    [08] Μπόνι και Κλαϊντ «ξαναχτυπούν» λόγω οικονομικής κρίσης

    Yπήρξαν παράνομοι εραστές. Ένα ζευγάρι επικηρυγμένων γκάνγκστερ την εποχή του μεγάλου κραχ και της ποτοαπαγόρευσης. Η εγκληματική δράση της Μπόνι και του Κλαϊντ διακόπηκε απότομα το πρωί της 23ης Μαΐου 1934 από ενέδρα της αστυνομίας.

    Το θρυλικό δίδυμο «ξανασυστήνεται» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Παρασκευή 9 Μαρτίου για δεκαπέντε παραστάσεις.

    Καταρρίπτοντας τη μυθιστορηματική αίγλη που συνοδεύει την ταυτότητά τους, το θεατρικό έργο "Bonnie & Clyde" σκιαγραφεί το προφίλ δύο αντιηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια την τρωτή, καθημερινή, ανθρώπινη διάστασή τους, σε κείμενο του Βρετανού συγγραφέα, Adam Peck.

    «Σήμερα, σε μία εποχή βαθιάς, παγκοσμιοποιημένης ύφεσης, που θυμίζει όσο ποτέ την περίοδο του αμερικανικού κραχ του '29, τη λεγόμενη εποχή της "great depression"(μεγάλη ύφεση), στην οποία η οργή και το μένος εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος θεριεύουν και οι φωνές για ένα νέο πολιτικό - οικονομικό σύστημα δυναμώνουν, δίνουμε έμφαση στην επίδραση που έχει αυτή η κατάσταση πάνω στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βασίλης Χρυσανθόπουλος.

    Παίζουν η Μάρθα Μπουζιούρη και ο Λευτέρης Βασιλάκης. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 9 Μαρτίου έως 8 Απριλίου.

    [09] Ξεκινά σήμερα η καταβολή της ειδικής επιδότησης βάμβακος

    Απόσήμερα, 49.045 δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν από την Αγροτική Τράπεζα την ειδική ενίσχυση βάμβακος για το 2011, που συνολικά ανέρχεται σε 189.432.181 ευρώ. Η ειδική ενίσχυση, η τιμή της οποίας ανέρχεται σε 705 ευρώ ανά εκτάριο ή 70,5 ευρώ ανά στρέμμα, καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις, που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές από διάφορα αίτια όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ).

    [10] Παιδιά που ροχαλίζουν - ενήλικες με συναισθηματικά προβλήματα

    Τα μικρά παιδιά που ροχαλίζουν πολύ ή έχουν κάποια άλλη αναπνευστική δυσκολία τις νύχτες ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπεριφορικά ή συναισθηματικά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 παιδιά.

    Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics, δεν είναι η πρώτη που συνδέει ζητήματα συμπεριφοράς με διαταραχές στην αναπνοή στη διάρκεια του ύπνου με τα παιδιά είτε να ροχαλίζουν, είτε να αναπνέουν από το στόμα ή να πάσχουν από υπνική άπνοια.

    "Δεν επινοήσαμε τον συσχετισμό", είπε η επικεφαλής ερευνήτρια Κάρεν Μπόνακ στο Κολλέγιο Ιατρικής Άινσταϊν της Νέας Υόρκης.

    Αλλά η έρευνα της ομάδας της, η οποία παρακολούθησε περισσότερα από 13.000 παιδιά από τη νηπιακή ηλικία ως τα επτά τους χρόνια, είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει για αυτό το πρόβλημα.

    Από τα παιδιά αυτά, το 45% παραμένει χωρίς προβλήματα αναπνοής τη νύχτα, σύμφωνα με τους γονείς τους. Τα υπόλοιπα εμφάνισαν συμπτώματα κάποια στιγμή στη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας ή τα πρώτα χρόνια της παιδικής.

    Το 8% των παιδιών εμπίπτει στην "χειρότερη" κατά τους ερευνητές κατηγορία με προβλήματα αναπνοής που κορυφώθηκαν στην ηλικία των δύο και των τριών και επέμειναν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 9:30:30 UTC