Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ η ανεργία φθάνοντας το 21%
  • [02] Στα 819 εκατ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο
  • [03] Ο Νικολά Σαρκοζί θα εγκαταλείψει την πολιτική εάν ηττηθεί στις εκλογές
  • [04] Ρομποτικός «καλλιτέχνης» ζωγραφίζει πορτρέτα σε τρία λεπτά!
  • [05] «Έφυγε» η αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρυσούλα Τζομπανάκη
  • [06] Κυβέρνηση και πολιτικός κόσμος στην Κύπρο συγχαίρουν τον ΑΠΟΕΛ

  • [01] Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ η ανεργία φθάνοντας το 21%

    Στο 21% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους ανέργους να ξεπερνούν πλέον το ένα εκατομμύριο άτομα και με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής και της ύφεσης.

    Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά περίπου 300.000 άτομα, ενώ ειδικά οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία, καθώς περισσότεροι από ένας στους δύο είναι χωρίς εργασία.

    Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο 2011 ανήλθε σε 21%, έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο 2010 και 20,9% τον Νοέμβριο 2011.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα και αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 0,38%).

    [02] Στα 819 εκατ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο

    Στα 819 εκατ. ευρώ έφθασαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, αναφέρει η Εταιρία σε σχετική ενημέρωση.

    Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί (δηλαδή αυτοί που δεν έχουν πληρωθεί έστω και μία ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης τους) δεν παρουσίασαν αύξηση στο τελευταίο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

    [03] Ο Νικολά Σαρκοζί θα εγκαταλείψει την πολιτική εάν ηττηθεί στις εκλογές

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε σήμερα, για πρώτη φορά δημόσια από την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι θα εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική σε περίπτωση ήττας του στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και της 6ης Μαΐου.

    "Σας το δηλώνω: ναι", είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    "Δεν μπαίνω σε αυτήν την προοπτική, αλλά...θα κάνω κάτι άλλο...αλλά τι, δεν ξέρω" σε περίπτωση ήττας.

    [04] Ρομποτικός «καλλιτέχνης» ζωγραφίζει πορτρέτα σε τρία λεπτά!

    Την επόμενη φορά που θα ζητήσετε να σας φτιάξει, επί τόπου, το πορτρέτο σας κάποιος πλανόδιος καλλιτέχνης, ίσως πέσετε πάνω σε ρομπότ. Ερευνητές του διάσημου γερμανικού Ινστιτούτου Φραουνχόφερ επέδειξαν στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CeBIT του Ανόβερου ένα ρομποτικό ζωγράφο που είναι σε θέση, μέσα σε τρία μόνο λεπτά, να σχεδιάσει με αξιοσημείωτη ακρίβεια το πορτρέτο όποιου ανθρώπου ποζάρει για αυτό το σκοπό.

    Το ρομπότ αρχικά τραβάει με την κάμερα του μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του «μοντέλου», στη συνέχεια ο υπολογιστής-εγκέφαλός του υπολογίζει διάφορες παραμέτρους όπως το κοντράστ και τις καμπύλες του προσώπου και, τελικά, ο ρομποτικός βραχίονάς του αναλαμβάνει να σκιτσάρει το πορτρέτο. Όσο πιο νέος είναι κανείς, τόσο πιο εύκολο πρόσωπο έχει συνήθως (χωρίς ρυτίδες κλπ) και άρα τόσο ταχύτερα το ρομποτικό πορτρέτο του είναι έτοιμο.

    Αν και το «χάπενινγκ» μάζεψε πλήθη κόσμου στην έκθεση, δεν έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Αντίθετα με τους πραγματικούς ζωγράφους του πεζοδρομίου, που είναι αρκετά πονηροί για να μην ζωγραφίζουν ακριβώς αυτό που βλέπουν, το ρομπότ είναι δυστυχώς πολύ «αθώο» και ειλικρινές, με συνέπεια να μην καμουφλάρει τις όποιες ατέλειες του προσώπου.

    [05] «Έφυγε» η αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρυσούλα Τζομπανάκη

    «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, μετά υπογλυκαιμικό σοκ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η γνωστή αρχαιολόγος - αρχιτέκτονας - μηχανικός και συγγραφέας Χρυσούλα Τζομπανάκη, μια μεγάλη επιστημονική μορφή του Ηρακλείουτης Κρήτης, με τεράστια προσφορά στον τόπο, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

    Η Χρυσούλα Τζομπανάκη, είχε συνδέσει το όνομα της με την προσφορά στην πόλη του Ηρακλείου και ειδικά στον τομέα της ανάδειξης και προβολής των ενετικών μνημείων της Κρήτης και είχε διατελέσει επί σειρά ετών προϊσταμένη της εφορείας Νεώτερων Μνημείων.

    [06] Κυβέρνηση και πολιτικός κόσμος στην Κύπρο συγχαίρουν τον ΑΠΟΕΛ

    Κυβέρνηση και Βουλή χαιρέτισαν την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, το οποίο, νικώντας με 4-3 στα πέναλτι την Λυών, πέρασε στους οκτώ τού Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου συγχάρηκε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ για τον θρίαμβό της, τονίζοντας ότι με τις επιτυχίες αυτές προβάλλεται η Κύπρος και το ποδόσφαιρό της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η έκφραση συγχαρητηρίων είναι η ελάχιστη διατύπωση για τον ανεπανάληπτο και πρωτοφανή θρίαμβο. Είπε επίσης, ότι ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το ακατόρθωτο και ευχήθηκε νέες μεγάλες επιτυχίες. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Λευκωσίας έδωσαν και τα πολιτικά κόμματα.

    Ο ΑΠΟΕΛ θα εισπράξει 3,3 εκατομμύρια ευρώ από την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 11:30:26 UTC