Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ας μην χάσουμε τη νέα μεγάλη ευκαιρία"
  • [02] Μέλισσες με προσωπικότητα που αναζητούν την περιπέτεια!
  • [03] Ο πρόεδρος Άσαντ δέχεται τον Κόφι Ανάν
  • [04] 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [05] Παρουσιάζεται αύριο, στο Δίστομο, το κόμμα του Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
  • [06] Εκτός ΙΚΑ οι γιατροί που έγραφαν αναρρωτικές άδειες στο Ηράκλειο
  • [07] Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αναμένεται να εκλέξουν σήμερα οι Σλοβάκες
  • [08] Εκτός ημιτελικών ο Δουβαλίδης για το παγκόσμιο κλειστό στίβου
  • [09] Η Ελλάδα στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ("C") από τον οίκο Moody's
  • [10] Οριστικά χωρίς Λο ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου

  • [01] "Ας μην χάσουμε τη νέα μεγάλη ευκαιρία"

    Με τη φράση "έχουμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία, ας μην την χάσουμε", ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδωσε μεχθεσινή δήλωσή του, το στίγμα της προοπτικής αλλά και των υποχρεώσεων της ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης του PSI.

    "Με την ολοκλήρωση των βημάτων που απομένουν, με την τελική έγκριση και υπογραφή της δανειακής συμφωνίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, ξεφεύγουμε από την κινούμενη άμμο των τελευταίων μηνών. Πατάμε πια σε στέρεο έδαφος. Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν προσθέτει, αλλά αφαιρεί δημόσιο χρέος από τις πλάτες των πολιτών της και των επόμενων γενιών. Με τη μείωση του χρέους κατά περίπου 105 δισεκατομμύρια ευρώ, οι Έλληνες μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη" τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα, την ενεργοποίηση των ρητρών υποχρεωτικής συμμετοχής (CAC's) ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο,προκειμένου να επεκταθεί το "κούρεμα" στο σύνολο των ομολόγων που εντάσσονται στη διαδικασία της ανταλλαγής (PSI).

    Οπρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.

    "Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα" με την κρίση χρέους της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του PSI, η συμμετοχή στο οποίο έφθασε στο 95,7%, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), αποφάσισεο Διεθνής Σύνδεσμος Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA). Το πιστωτικό γεγονός οδηγεί στην ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS),

    Διαβάστε επίσης:

    Ε. Βενιζέλος: "Στις 14 Μαρτίου η νέα δανειακή σύμβαση"

    Ικανοποίηση Ολι Ρεν για την "ευρεία συμμετοχή" στο PSI

    Αλταφάζ: «Εντυπωσιακή επιτυχία» η συμμετοχή στο PSI

    Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συμφωνία για το PSI

    [02] Μέλισσες με προσωπικότητα που αναζητούν την περιπέτεια!

    Η τολμηρή αναζήτηση νέων πραγμάτων και η εξερεύνηση νέων εδαφών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο μερικών γενναίων ανθρώπων, όπως οι αστροναύτες και οι ορειβάτες, που ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους για το θάρρος τους, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε μερικές μέλισσες, οι οποίες επίσης ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες για την ηγετική ''προσωπικότητά'' τους, που ανοίγει νέους δρόμους, ιδίως για εύρεση τροφής και στέγης. Φαίνεται μάλιστα πως είναι τα ίδια γονίδια στους ανθρώπους και στα έντομα που προσδίδουν το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του θάρρους και στα δύο μακρινά είδη.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μερικές από αυτές είναι πιο επιρρεπείς στην περιπέτεια σε σχέση με άλλες. Μάλιστα οι εγκέφαλοι αυτών των πιο θαρραλέων μελισσών εμφανίζουν χαρακτηριστικά πρότυπα γονιδιακής και μοριακής δραστηριότητας, που επίσης εμφανίζονται σε όσους ανθρώπους συναρπάζονται από τις περιπέτειες.

    Η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στην πολύβουη ζωή της κυψέλης, η οποία, όπως φαίνεται, δεν αποτελείται μόνο από στρατιές ''εργατριών'' που αναλαμβάνουν εξειδικευμένους ρόλους και μόνο υπηρετούν τη ''βασίλισσά'' τους. Στην πραγματικότητα, οι επιμέρους μέλισσες διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά την επιθυμία τους ή την προθυμία τους (όποια είναι η σωστή λέξη) να αναλάβουν συγκεκριμένα καθήκοντα.

    Ο Ρόμπινσον υποστηρίζει ότι αυτές οι διαφορές οφείλονται, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, στις διαφορετικές προσωπικότητες που οι μέλισσες έχουν.

    [03] Ο πρόεδρος Άσαντ δέχεται τον Κόφι Ανάν

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ δέχεται σήμερα τον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν σε μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης μιας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.Η συνάντηση πραγματοποιείται σε "θετικό κλίμα", μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

    "Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δέχεται τον Κόφι Αναν, τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ" Μπαν Κι-μουν, μετέδωσε το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ενώ την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανηλεώς την πόλη Ιντλίμπ, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική χώρα.

    "Είναι οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί από πότε που στάλθηκαν ενισχύσεις στις δυνάμεις του στρατού αυτή την εβδομάδα στην Ιντλίμπ. Είναι η αρχή μιας εφόδου", δήλωσε ο Ραμί 'Αμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [04] 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    Με τους «Αγανακτισμένους» -ταινία ντοκιμαντέρ του Γαλλοεβραίου σκηνοθέτη Τόνι Γκάτλιφ στην οθόνη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», ξεκίνησε χθες τη νύχτα ηχηρά, δυναμικά και "αγανακτισμένα" το 14ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    Στον ...δυναμικό ήχο της έναρξης συνέβαλε η ομάδα κρουστών «Κρούσις» της Θεσσαλονίκης και τα 14 μέλη της που εισήλθαν με τα κρουστά όργανα τους στην πλατεία και τη σκηνή του «Ολύμπιον» δίνοντας εκτονωτικό σχεδόν τόνο στην εναρκτήρια τελετή.

    Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Σπύρος Πέγκας.

    Έξω από την κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους είχε συγκεντρωθεί ολιγομελής ομάδα αντιεξουσιαστών, που δήλωνε τη δική της -εκτός οθόνης- «αγανάκτηση» για τη σύλληψη και κράτηση συντρόφων τους ενόψει της δίκης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

    Οι προβολές των 190 ταινιών, που συμμετέχουν,συνεχίζονται στις αίθουσες του «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους, καθώς και στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού.

    Τα εισιτήρια για κάθε προβολή στοιχίζουν μόλις 4 ευρώ, ενώ δωρεάν είσοδο έχουν οι ειδικές ομάδες κοινού (άνω των 65, νέοι, άνεργοι) στις πρωινές προβολές (έως και τις 3 μ.μ).

    Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα συνεχισθεί ως την Κυριακή, 18 Μαρτίου.

    [05] Παρουσιάζεται αύριο, στο Δίστομο, το κόμμα του Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

    Την ίδρυση του κόμματός του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», θα ανακοινώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος, αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Διστόμου.

    Nωρίτερα, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου και μετά την παρουσίαση του κόμματος, επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

    [06] Εκτός ΙΚΑ οι γιατροί που έγραφαν αναρρωτικές άδειες στο Ηράκλειο

    Σε περαιτέρω έρευνες προχωρά ο ΕΟΠΥΥ για την υπόθεση των γιατρών που είχαν συνταγογραφήσει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας σε συγκεκριμένους ασφαλισμένους στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, από τους γιατρούς που αναφέρονται στο πόρισμα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης και απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους, ενώ μετά το πόρισμα του ΙΚΑ, κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διέταξε έρευνα.

    [07] Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αναμένεται να εκλέξουν σήμερα οι Σλοβάκες

    Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Σλοβακία και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διατηρεί ευρύ προβάδισμα το οποίο θα του επέτρεπε να επικρατήσει του απερχόμενου κεντροδεξιού συνασπισμού.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες (Smer-SD) του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο συγκεντρώνουν το 39,7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό που τους δίνει 75 βουλευτές στο 150μελές κοινοβούλιο, ενώ υπολείπεται μια έδρα που θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες φέρονται συνεπώς να προηγούνται έναντι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (KDH), μέλους του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, το οποίο λαμβάνει ποσοστό 10,4% των προθέσεων ψήφου, δηλαδή 20 έδρες.

    [08] Εκτός ημιτελικών ο Δουβαλίδης για το παγκόσμιο κλειστό στίβου

    Αποκλείστηκε από τη συνέχεια των 60μ. εμπόδια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο αθλητής από τη Δράμα ήταν 5ος με χρόνο 7.83 στην πρώτη προκριματική σειρά, κατετάγη 16ος στο σύνολο, αλλά δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφού τη θέση του πήρε ο Ισπανός Γιάκσον Κινιόνεθ που είχε μεν τον ίδιο χρόνο με τον Δουβαλίδη (7.83), αλλά ήταν 3ος της τρίτης προκριματικής σειράς.

    Από την προκριματική σειρά του Έλληνα αθλητή, πρώτος τερμάτισε ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ (7.66), δεύτερος ο Νοτιοαφρικανός Λεάν Φουρί με 7.67 και τρίτος ο Κονσταντίν Σαμπάνοφ (7.72).

    [09] Η Ελλάδα στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ("C") από τον οίκο Moody's

    Στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ("C") κατάταξε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την Ελλάδα, συνεκτιμώντας και το έλλειμμα επί του χρέους της που παρουσιάζει η χώρα.

    [10] Οριστικά χωρίς Λο ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου

    Από τον πάγκο θα δει τονσημερινό μεγάλο τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο Εϊσι Λο. Ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε σήμερα κι ως εκ τούτου ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν τον υπολογίζει για την αναμέτρηση που θα κρίνει τον πρώτο εγχώριο τίτλο.

    Ο Αμερικανός «κληρονόμησε» την κάκωση στο πόδι του στο ματς με τη Γαλατασαράι. Αρχικά δεν φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν αρνητικά για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 March 2012 - 11:30:29 UTC