Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Βαδίζουμε σε εκλογές με ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα
  • [02] Ο Μετίν Αρντιτί και ο Ελιά Σανμπάρ στη σκηνή του Megaron Plus
  • [03] Μαθητές δημιούργησαν ιστοσελίδα διακίνησης αγροτικών προϊόντων της Τρίπολης
  • [04] Το LSD θα μπορούσε να βοηθήσει τους αλκοολικούς να κόψουν το ποτό!

  • [01] «Βαδίζουμε σε εκλογές με ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα

    «Βαδίζουμε σε εκλογές με πολύ ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας, εκβιασμού και κοροϊδίας» τόνισε σε ομιλία της σε συγκέντρωση γυναικών, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    «Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι, είναι ότι βαδίζουμε σε εκλογές με πολύ ισχυρές δόσεις εκφοβισμού του λαού, αλλά και κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού, ποντάροντας άλλον να κοροϊδέψουν και άλλον να τρομοκρατήσουν» είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

    Αναφερόμενη, δε, στη συμφωνία για το PSI υποστήριξε πως «είναι μια μορφή εμπαιγμού του λαού» και σημείωσε: «Τάχα χάρισαν στον λαό 100 δισ και του έβαλαν ένα καινούργιο δάνειο 134 δισ. Εμείς εκτιμάμε ότι μόλις το 2015 το χρέος της χώρας θα είναι 400 δισ. και θα το πληρώσει άγρια ο λαός. Πρέπει να προλάβουμε να αντισταθούμε για να μη βραχούμε απ' τις καινούργιες καταιγίδες που έρχονται».

    [02] Ο Μετίν Αρντιτί και ο Ελιά Σανμπάρ στη σκηνή του Megaron Plus

    Ένας Εβραίος και ένας Παλαιστίνιος, δύο φίλοι που τους ενώνει η μουσική και η κοινή αγάπη των λαών τους γι' αυτήν, ο Μετίν Αρντιτί και ο Ελιά Σανμπάρ, θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Megaron Plus, για να δώσουν από κοινού διάλεξη με τίτλο "Τα όργανα της ειρήνης". Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση των δύο σπουδαίων αντρών θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής. Τη συζήτησή τους θα συντονίσει ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζαν-Μαρί Κολομπανί.

    Η συζήτηση θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας.

    [03] Μαθητές δημιούργησαν ιστοσελίδα διακίνησης αγροτικών προϊόντων της Τρίπολης

    Με πηγή έμπνευσης το δίκτυο πολιτών που δημιουργήθηκε στην Πιερία για τις πατάτες, μαθητές και καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, δημιούργησαν ένα blog, προκειμένου να φέρουν σε επαφή παραγωγούς τοπικών προϊόντων της Μαντινείας, μήλων πατάτας, κερασιών, αχλαδιών κ.α. με τους καταναλωτές.

    Στο ιστολόγιο, με διεύθυνση http://koinoniatripolis.blogspot.com που δημιούργησε η μαθητική κοινότητα του 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τις προσφορές των παραγωγών, τα προϊόντα και τα σημεία συνάντησης και πώλησης. Οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, στη διεύθυνση που δίνει το blog, αναφέροντας το είδος και την ποσότητα που επιθυμούν οι καταναλωτές να παραγγείλουν, οι οποίες προωθούνται στους παραγωγούς της περιοχής με σειρά προτεραιότητας.

    [04] Το LSD θα μπορούσε να βοηθήσει τους αλκοολικούς να κόψουν το ποτό!

    Αρκεί μια δόση του γνωστού ψυχεδελικού LSD για να βοηθήσει όσους είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, να μειώσουν ή και να σταματήσουν τον εθισμό τους από το ποτό, σύμφωνα με μια επαναξιολόγηση, που έγινε τώρα για πρώτη φορά, των σχετικών επιστημονικών ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί ήδη από τη δεκαετία του '60 και του '70, αλλά είχαν ξεχαστεί.

    Οι ερευνητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το LSD προσφέρει σημαντικό όφελος στην καταπολέμηση του αλκοολισμού και η ευεργετική επίδρασή του μάλιστα διαρκεί επί τρεις έως έξι μήνες μετά τη λήψη μιας μόνο δόσης, αν και εξαφανίζεται μετά από ένα έτος. Όμως εκτιμάται ότι η πιο τακτική λήψη δόσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μονιμότερο αντιαλκοολικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 March 2012 - 13:30:27 UTC