Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγχυση με τις αλλαγές στα λύκεια
  • [02] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Διαμαρτυρίες παραγωγικών φορέων
  • [03] Δεν θα καταθέσουν στην Εξεταστική για το έλλειμα οι κκ. Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Αβραμόπουλος και Λέγκας

  • [01] Σύγχυση με τις αλλαγές στα λύκεια

    Σε απόλυτη σύγχυση βρίσκονται οι μαθητές της α΄ τάξης του λυκείου, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που δοκιμάζουν τις αλλαγές στα λύκεια και, κυρίως, αυτοί που θα έδιναν για πρώτη φορά το 2014 πανελλαδικές εξετάσεις με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου, είχε εντρυφήσει δια μακρόν στο ζήτημα και είχε οδηγηθεί σε συγκεκριμένες αλλαγές. Τονίστηκε τότε ότι δεν θα υπήρχε αιφνιδιασμός και ότι το νέο εξεταστικό θα ίσχυε για τα παιδιά, που φοιτούν σήμερα στην α΄λυκείου, τα οποία είχαν και «γεύση» των αλλαγών στα λύκεια.

    Τις τελευταίες ημέρες, πριν η κ. Διαμαντοπούλου «μετακομίσει» από το υπουργείο Παιδείας στο Ανάπτυξης, είχε κληθεί ο σημερινός υπουργός Παιδείας γ. Μπαμπινιώτης και είχε αρχίσει να ασχολείται με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

    Όλα έδειχναν ότι ο δρόμος για τη θεσμοθέτηση των αλλαγών ήταν ανοικτός. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εργάζονταν πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσουν το νομοσχέδιο για να κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ακόμη και σήμερα. Ο κ. Μπαμπινιώτης μόλις το μεσημέρι το χαρακτήριζε «ώριμο νομοθέτημα, στο οποίο συνέκλιναν τα δύο μεγάλα κόμματα και ένα τρίτο». Ωστόσο, λίγο αργότερα το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνεργατών του υπουργού, διεμήνυε ότι το νομοσχέδιο «παγώνει» και μετατίθεται η υλοποίησή του στην επόμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ενδέχεται να το «φρέναρε» η Νέα Δημοκρατία.

    Έτσι, γι άλλη μία φορά, χιλιάδες παιδιά της α΄λυκείου αλλά και της γ΄γυμνασίου βρίσκονται στον αέρα, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα ισχύσουν οι ήδη γνωστές αλλαγές τον ερχόμενο χρόνο, που θα φοιτούν στη β΄τάξη του λυκείου ή στην α΄τάξη αντίστοιχα. Αν δηλαδή, η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα σχέδια, που εκπονήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ή θα αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς καμία αλλαγή.

    [02] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Διαμαρτυρίες παραγωγικών φορέων

    Ακινητοποιημένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι ναυτεργάτες, διεκδικώντας εργασιακά και θεσμικά αιτήματα.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέα 48ωρη.

    Από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ΠΝΟ, αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, ανέφερε δε ότι κάθε χτύπημα στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στα νησιά, στην εθνική οικονομία είναι χτύπημα στον άνεργο, στο συνταξιούχο και στον εργαζόμενο, «τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε και θα το κάνουμε οπωσδήποτε».

    Την ίδια ώρα, η απεργία των ναυτικών προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών της Κρήτης, αλλά και φορέων της αγοράς. Παραγωγοί που, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο στο λιμάνι του Ηρακλείου, ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο κάθε δύο-τρεις μέρες προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

    Έκκληση να βρεθεί μια λύση προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων απηύθυνε προς την ΠΝΟ και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

    «Οι επιχειρήσεις και οι εξαγωγές δεν μπορεί να είναι όμηροι των κινητοποιήσεων», επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ) Δημήτρης Μαθιός.

    [03] Δεν θα καταθέσουν στην Εξεταστική για το έλλειμα οι κκ. Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Αβραμόπουλος και Λέγκας

    Κατόπιν απόφασης της Νέας Δημοκρατίας, οι διατελέσαντες υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Αβραμόπουλος και Ν. Λέγκας, δεν πρόκειται να προσέλθουν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, αλλά θα αποστείλουν υπόμνημα.

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Πρωτόπαπας, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Τασούλα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2012 - 20:30:26 UTC