Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο νόμου για μικρότερο κράτος κατατέθηκε στη Βουλή
  • [02] Στη δημοσιότητα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας

  • [01] Σχέδιο νόμου για μικρότερο κράτος κατατέθηκε στη Βουλή

    Με στόχο την ορθολογική αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών των υπουργείων και των ΝΠΔΔ, με βάση σύγχρονες αρχές οργάνωσης, αλλά και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αναδιοργάνωση υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου», όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία.

    Με το νομοσχέδιο αυτό αναδιοργανώνονται 11 από τα 15 υπουργεία, οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα μεγάλα νομικά πρόσωπα, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), καθώς και ορισμένα μικρότερα. Η αναδιοργάνωση εκτός από τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων περιέλαβε και τις περιφερειακές τους υπηρεσίες, τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις τις ενοποίησε.

    Σημειώνεται ότι από την κατάργηση των 1.894 οργανικών μονάδων και τη μείωση του αριθμού των επιδομάτων για θέσεις ευθύνης αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ κατ' έτος. Η ελάφρυνση του προϋπολογισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογισθούν τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

    Με το σχέδιο νόμου μειώνονται οι οργανικές μονάδες των υπουργείων και των φορέων που αναδιοργανώνονται σε ποσοστό που αγγίζει το 40% κατά μέσο όρο. Ειδικότερα, καταργούνται 6 Γενικές Γραμματείες και 8 Ειδικές Γραμματείες, 12 Γενικές Δ/νσεις, 326 Δ/νσεις, 1 υποδιεύθυνση, 52 αυτοτελή τμήματα, 1.369 τμήματα, 83 αυτοτελή γραφεία και 317 γραφεία.

    [02] Στη δημοσιότητα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας

    Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος τις πολιτικές ηγεσίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν την ιστορική ευκαιρία -όπως τη χαρακτηρίζει- που παρείχε στη χώρα η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου.

    Όπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που δημοσιοποίησε σήμερα, τόσο η κοινωνία όσο και οι κυβερνώντες οφείλουν να προχωρήσουν αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

    Η ΤτΕ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 4,5%. Στη διάρκεια του 2013 εκτιμάται ότι είναι δυνατόν ν΄αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη. Ωστόσο προβλέπεται ότι σε μέσα επίπεδα ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ και το 2013 θα είναι ελαφρά αρνητικός της τάξεως του 0,5%.

    Η ΤτΕ εκτιμά ότι η συνολική απασχόληση θα μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 3% και το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας θα ξεπεράσει το 19%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2012 - 22:30:36 UTC