Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Μπορούμε να υπερβούμε τις αντιξοότητες»
  • [02] Ο Ενρίκε Βίλα - Μάτας μιλάει στο ΑΜΠΕ για την κρίση και τη λογοτεχνία
  • [03] "Δώστε βάρος στις επενδύσεις στην Ελλάδα"
  • [04] Απολογείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [05] Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ταγίπ Ερντογάν: "Δώστε μας το EURO 2020"
  • [07] Πρόταση νόμου βουλευτών ΠΑΣΟΚ, για αναδρομική φορολόγηση κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Μπορούμε να υπερβούμε τις αντιξοότητες»

    Την αισιοδοξία του ότι ο Ελληνικός λαός θα υπερβεί τις σημερινές αντιξοότητες εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμα που απευθύνει στους Έλληνες του εξωτερικού, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ο κ. Παπούλιας κάνει λόγο για βαρύ κόστος που πληρώνει σήμερα ο λαός, ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία του οτι «θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει, ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα, ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές, όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

    Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας χαρακτηρίζει τους Έλληνες του εξωτερικού «πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους» και εκφράζει την εκτίμησή του για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

    [02] Ο Ενρίκε Βίλα - Μάτας μιλάει στο ΑΜΠΕ για την κρίση και τη λογοτεχνία

    Ο Ισπανός Ενρίκε Βίλα - Μάτας θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς όχι μόνον στην πατρίδα του, αλλά σε όλο τον κόσμο. Τα βιβλία του, που περιλαμβάνουν τους διάσημους πλέον τίτλους «Μπάρτλεμπι και Σια», «Σύντομη ιστορία της λογοτεχνίας τσέπης» και «Γιοι χωρίς γιους», έχουν μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες και φυσικά στα Ελληνικά.

    Για την παρουσίαση της νεώτερης μετάφρασης βιβλίου του, της «Δουβλινιάδας», ο Βίλα -Μάτας βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και μίλησε για το έργο του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

    Ο συγγραφέας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το έργο του, αλλά και για την κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

    Ολόκληρη η συνέντευξη «φιλοξενείται» στη WEBTV του ΑΜΠΕ.

    [03] "Δώστε βάρος στις επενδύσεις στην Ελλάδα"

    «Πρέπει να δώσουμε ελπίδες στον ελληνικό λαό εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων. Στην Ελλάδα έγινε ουσιαστικά αναδιάρθρωση του χρέους όχι πτώχευση. Χρειάζονται νέα συμπληρωματικά μέτρα με στόχο την ανάκαμψη. Η Ευρώπη έχει χάσει την αξιοπιστία της» τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο συντονιστής οικονομικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γάλλος ευρωβουλευτής Ζαν-Πόλ Γκοζές.

    Ο γάλλος ευρωβουλευτής, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνει ότι η Ευρώπη έκανε λάθη στους χειρισμούς με την Ελλάδα. «Βάλαμε πολύ χρόνο για να βρούμε μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Και ήταν λάθος να συνδεθεί η Ελλάδα με το ευρώ. Υπήρχε το πρόβλημα της Ελλάδας και το ευρώ δεν είχε επηρεασθεί άμεσα από την κατάσταση στην Ελλάδα».

    Σε άλλο σημείο τονίζει ότι ο ίδιος από την αρχή τάχθηκε υπέρ της αναδιοργάνωσης της ελληνικού χρέους. «Όταν το έλεγα πριν από ένα δύο χρόνια μου έλεγαν τι λες είσαι τρελός; Ότι ήταν αδύνατο, ότι ήταν μη αποδεκτό και ότι δεν θα γινόταν ποτέ. Έγινε».

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Κουβαρά για το webtv του ΑΜΠΕ στη διεύθυνση: http://www.amna.gr/webdocs.php?id=10085

    [04] Απολογείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απολογείται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

    Σημειώνεται ότι, εάν ο Παναθηναϊκός κριθεί υπεύθυνος για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, οι κανονισμοί προβλέπουν μηδενισμό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφαίρεση τριών βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και αφαίρεση επιπλέον δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

    [05] Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Η κ. Γεννηματά, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα, αναμένεται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση εντός της ημέρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Ταγίπ Ερντογάν: "Δώστε μας το EURO 2020"

    Την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2020 προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην έναρξη των εργασιών του 36ου κογκρέσου της UEFA, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη. «Δώστε μας το EURO 2020!», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόγραμμα κατασκευής 18 νέων σταδίων.

    «Καλύπτουμε τις καθυστερήσεις μας στο θέμα των υποδομών. Ο πληθυσμός μας είναι νεανικός, ο μέσος όρος είναι κάτω των 30 ετών, η Τουρκία έχει μεγάλες δυνατότητες, οικονομικές και αθλητικές. Στην Τουρκία λατρεύουμε το ποδόσφαιρο και υπάρχουν αναρίθμητοι φίλαθλοι», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν στην ομιλία του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προσωπικά του βιώματα από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο.

    Η Τουρκία είχε διεκδικήσει από κοινού με την Ελλάδα το EURO 2008, το οποίο τελικά κατέληξε σε Ελβετία και Αυστρία, αλλά και τη διοργάνωση του 2016, που τελικά θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

    [07] Πρόταση νόμου βουλευτών ΠΑΣΟΚ, για αναδρομική φορολόγηση κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ

    Πρόταση νόμου για αναδρομική φορολόγηση, όσων κεφαλαίων συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ εξήχθησαν αφορολόγητα στο εξωτερικό από το 2001, κατέθεσαν σήμερα 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Νιώτη.

    «Γνωρίζοντας ότι εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν σε καταθέσεις και σε άλλα χρηματοοικονομικά ή μη προϊόντα στο εξωτερικό, Ελλήνων φορολογουμένων φυσικών προσώπων και επιτηδευματιών, κύριος στόχος της πρότασης νόμου είναι να ελεγχθεί αν τα κεφάλαια αυτά έχουν φορολογηθεί νόμιμα- και αν όχι, να επιβληθούν φόροι και προσαυξήσεις αναδρομικά από το 2001, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην είσπραξη νέων πόρων με την πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ανακατανομή των φορολογικών βαρών με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και την ανακούφιση των συνήθως φορολογουμένων (μισθωτοί, συνταξιούχοι κτλ)» σημειώνεται στην ανακοίνωση των βουλευτών.

    Η πρόταση νόμου, περιλαμβάνει την υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώσουν την πολιτεία για όσους τραπεζικούς λογαριασμούς αποτέλεσαν δίαυλο εξαγωγής κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου των λογαριασμών αυτών από το 2001 σε κάθε περιφέρεια, την επιβολή φόρου 45% συν τις προσαυξήσεις για όσα κεφάλαια δεν φορολογήθηκαν νόμιμα, αλλά και την εναλλακτική δυνατότητα προαιρετικής συμμόρφωσης των ενδιαφερομένων, πριν αρχίσει η διαδικασία ελέγχων, να καταβάλουν φόρο και να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια αυτά μέχρι το τέλος του 2015, χωρίς περαιτέρω επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2012 - 12:30:28 UTC