Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωπιστική βοήθεια 7 εκατομμυρίων ευρώ υποσχέθηκε στη Συρία η ΕΕ
  • [02] ;Eρχονται και στην Ελλάδα οι "ανέπαφες πληρωμές"

  • [01] Ανθρωπιστική βοήθεια 7 εκατομμυρίων ευρώ υποσχέθηκε στη Συρία η ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση υποσχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 7 εκατομμυρίων ευρώ στη Συρία και υποστήριξε τις εκκλήσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για "κατάπαυση του πυρός καθημερινά" στη χώρα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ καθώς επίσης το λαό της Συρίας, εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις για ασφαλή μεταφορά και διανομή της βοήθειας αυτής.

    "Μια κατάπαυση του πυρός που θα εφαρμόζεται επί καθημερινής βάσεως είναι απολύτως απαραίτητη για να δοθεί η βοήθεια σ΄αυτούς που τη χρειάζονται", δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

    Η σημερινή απόφαση, η οποία ανακοινώνεται παραμονή της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία είναι αφιερωμένη εν μέρει στη συριακή κρίση, αυξάνει το συνολικό ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ προς τη Συρία σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

    [02] ;Eρχονται και στην Ελλάδα οι "ανέπαφες πληρωμές"

    Με στόχο τον περιορισμό της χρήσης μετρητών, που κοστίζει ακριβά στο κράτος, καθώς- σύμφωνα με μελέτες- το κόστος διαχείρισής τους φθάνει το 2,5% του ΑΕΠ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για την καλύτερη, ταχύτερη και με ασφάλεια εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ήρθαν και στην Ελλάδα οι «ανέπαφες πληρωμές».

    H πρώτη ανέπαφη συναλλαγή παρουσιάστηκε, σήμερα σε πιλοτικό επίπεδο, από την Alpha Bank, σε συνεργασία με την Visa Europe, χρησιμοποιώντας την κάρτα Alpha Bank Enter Visa payWave. Η νέα τεχνολογία, που παρουσιάστηκε, θα επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών, έως 20 ευρώ, χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης ή την πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (ΡΙΝ), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις μελλοντικές εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας.

    Η νέα τεχνολογία «επιτρέπει» στο ειδικό τερματικό να διαβάσει το σήμα από την κάρτα Visa, όταν αυτή τοποθετείται σε απόσταση πέντε εκατοστών και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, σε χρόνο μικρότερο του ενός δευτερολέπτου. Από την πλευρά του, ο καταναλωτής, για να πληρώσει το ποσό, πρέπει απλώς να κρατήσει την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική, μπροστά από το τερματικό για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δεν δίνει την κάρτα του στον υπάλληλο, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τον Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (ΡΙΝ) και έτσι η συναλλαγή ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, χωρίς το κόστος διαχείρισης μετρητών και «ψιλών» και με απόλυτη ασφάλεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2012 - 14:30:27 UTC