Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η προεκλογική αντιπαράθεση
  • [02] Ποιά είναι τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Κλειστοί για τέσσερις ώρες οι δήμοι της Αττικής
  • [04] Επιλύθηκε το πρόβλημα στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ

  • [01] Στη Βουλή η προεκλογική αντιπαράθεση

    Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται η πολιτική ζωή της χώρας, με τους τόνους να έχουν ανέβει στη Βουλή.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης απέσυρε το νομοσχέδιο για την οργάνωση και την λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», το οποίο εισήχθη χθες προς συζήτηση στην Ολομέλεια, κατόπιν της κατηγορηματικής δήλωσης της ΝΔ ότι δεν θα στηρίξει το νομοθέτημα.

    Παράλληλα, επίθεση, με υπαινιγμούς για τη μετακίνησή του στη ΝΔ, εξαπέλυσε εναντίον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

    [02] Ποιά είναι τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

    Φορολογικό οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για λάθη τα οποία κάνουν κατά κύριο λόγο οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων που αφορούν στα τεκμήρια, στους τόκους των στεγαστικών δανείων, στα προσωπικά τους στοιχεία ( ΑΦΜ κ.α.), τα οποία ευθύνονται για καθυστερήσεις στην εκκαθάριση της δήλωσης.

    Έτσι, σύμφωνα με τον οδηγό που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τα συνηθέστερα λάθη αφορούν στα ακόλουθα:

    - Στη συμπλήρωση του πίνακα των τεκμηρίων διαβίωσης. Ενδεικτικό είναι ότι στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις 53.009 φορολογούμενοι δεν είχαν εγγράψει τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Το ίδιο έκαναν και άλλοι 5.897 φορολογούμενοι που δήλωσαν ότι κατέχουν σκάφος αναψυχής.

    - Στην καταγραφή στοιχείων και εισοδημάτων για τα ακίνητα. Σύμφωνα με τις περυσινές δηλώσεις, σε 78.005 περιπτώσεις είχαν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας.

    Σε 74.570 δηλώσεις δεν είχαν μεταφερθεί τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης, σε 32.186 δηλώσεις δεν είχαν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ σε 25.859 άλλες περιπτώσεις τα τετραγωνικά της μισθωμένης κύριας κατοικίας, που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης, δεν συμφωνούσαν με τα τετραγωνικά του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

    - Στη συμπλήρωση των τόκων των στεγαστικών δανείων. Σε 40.152 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι είχαν εγγράψει τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών, αλλά δεν είχαν μεταφέρει σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης

    - Στη συμπλήρωση των ενδείξεων που αφορούν τους συζύγους αλλά και τους διαζευγμένους. Έτσι μεταξύ συζύγων, 32.313 φορολογούμενοι συμπλήρωσαν την ένδειξη έγγαμος, αλλά δεν συμπλήρωσαν τον ΑΦΜ του συζύγου. Για διαζευγμένους ο εν διαστάσει υπόχρεος πρώην σύζυγος πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα 1 τα στοιχεία και τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου του.

    [03] Κλειστοί για τέσσερις ώρες οι δήμοι της Αττικής

    Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15.00, οι δήμοι της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πόρων προς την αυτοδιοίκηση.

    Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη μη απόδοση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 και τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, καθώς η μείωση- όπως σημειώνουν- απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων.

    Στις 12, το μεσημέρι, οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιανίτση.

    [04] Επιλύθηκε το πρόβλημα στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ

    Επιλύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα των αναλήψεων μετρητών από τα ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, που εμφανίστηκε χθες.

    Συγκεκριμένα, συναλλασσόμενοι που είχαν κάρτα ανάληψης της τράπεζάς τους και πήγαιναν να κάνουν ανάληψη από άλλη τράπεζα διαπίστωναν ότι ενώ τα ΑΤΜ δεν τους έδιναν το ποσό ανάληψης που είχαν πληκτρολογήσει, οι λογαριασμοί τους χρεώνονταν κανονικά σαν να είχαν κάνει την ανάληψη.

    Στο 80% των περιπτώσεων, ήδη, οι λογαριασμοί των συναλλασσόμενων που έκαναν αναλήψεις απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό που έχουν και μέχρι αύριο θα υπάρχει αποκατάσταση στο 100%.

    Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αφορούσε περίπου 10.000 συναλλασσομένους και όχι πολύ περισσότερους, όπως παρουσιάστηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 March 2012 - 6:30:26 UTC