Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έναρξη των προεκλογικών διαδικασιών για το ΠΑΣΟΚ
  • [02] To βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου αποκαλύπτει την ιστορία του
  • [03] Αυτοματοποιημένη διαδικασία για επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις
  • [04] Το μέλλον του μάρκετινγκ στην οθόνη του κινητού σας
  • [05] Οι αδύνατοι αγαπούν τη σοκολάτα
  • [06] "Ελληνες και Ελληνικά στη Βενετία 2012"
  • [07] Μελέτη για τη στήριξη της γυναικείας και νεανικής απασχόλησης
  • [08] Ο Κόφι Άναν στο Πεκίνο για την κρίση στην Συρία
  • [09] Αποκλείσθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα των ΗΠΑ από τους Ολυμπιακούς του 2012
  • [10] "Ανοιχτό στη γνώση" το νέο κτίριο γραφείων της Ακαδημίας Αθηνών
  • [11] Νεκρή φώκαινα εκβράστηκε στην παραλία του Αϊ Γιάννη Αβδήρων
  • [12] Το κάπνισμα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο σχιζοφρένειας

  • [01] Έναρξη των προεκλογικών διαδικασιών για το ΠΑΣΟΚ

    Σε εκλογική ετοιμότητα εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει, από το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, στην οποία συμμετέχουν οι Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Β. Γερανίδης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου. Σημειώνεται ότι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λόγο για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.

    Ο κ. Βενιζέλος, επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακοίνωσε τη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

    Κατά τις ίδιες πηγές, την Παρασκευή 6 Απριλίου, προγραμματίζεται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και νέα σύγκλησή του εντός της Μ. Εβδομάδος, προκειμένου να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    [02] To βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου αποκαλύπτει την ιστορία του

    «Το να περνάς από το φλεγόμενο κέντρο της πόλης των διαδηλώσεων, των αστέγων, των τοξικομανών και εσύ να εξακολουθείς να ασχολείσαι με την εύρεση του κατάλληλου καπέλου για τον ηθοποιό, είναι μεγάλη αντίθεση.

    Πολλές φορές μου φαίνεται τόσο μάταιη και ψεύτικη η δουλειά μου... Αλλά και πάλι, το να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους της τέχνης, να βλέπεις μετά τα κοστούμια στη σκηνή να γίνονται ένα με τον ρόλο και τον ηθοποιό, να παρακολουθείς τις πρόβες, να μαθαίνεις ατάκες και να σιγομουρμουρίζεις το τραγούδι της παράστασης, να δουλεύεις στην Επίδαυρο και να παίρνεις τις δονήσεις από τον χώρο και τα χειροκροτήματα έχει κάτι το εξωπραγματικό και μαγικό. Το θέατρο παρηγορεί, μορφώνει, προβληματίζει, αφυπνίζει» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η Εύη Χλουβεράκη, υπεύθυνη του βεστιαρίου του Εθνικού θεατρου, που ζει καθημερινά μέσα σε ένα σκηνικό ρούχων και θεατρικών κοστουμιών.

    Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και ο θησαυρός των κοστουμιών, που έντυσαν θρυλικές μορφές της τέχνης αποκαλύπτεται στο ΑΜΠΕ. Είναι το πολύτιμο περιεχόμενο των υπογείων του Εθνικού Θεάτρου.

    Περίπου 20.000 θεατρικά κοστούμια της εθνικής σκηνής, τα οποία φόρεσαν και «ζωντάνεψαν» θρυλικοί Έλληνες πρωταγωνιστές (Κυβέλη, Κοτοπούλη, Παξινού, Αρώνη, Λαμπέτη, Καρέζη, Βεάκης, Γληνός, Ζερβός, Νέζερ, Μινωτής, Χορν κ.α.) και σχεδίασαν εμπνευσμένοι ενδυματολόγοι και ζωγράφοι (Φωκάς, Κλώνης, Βακαλό, Γκίκας, Εγγονόπουλος, Βασιλείου, Μυταράς, Φωτόπουλος, Ανεμογιάννης, Τσαρούχης, Μόραλης, Φασιανός, Μετζικώφ κ.α.) φιλοξενούνται στα περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει το βεστιάριο του Εθνικού θεάτρου.

    Εκεί καταλήγουν από το 1946 (οπότε καταγράφεται το παλαιότερο σωζόμενο έργο) οι ενδυμασίες αντικείμενα και αξεσουάρ (καπέλα, στέμματα, μαντήλια, γάντια, τσάντες, κοσμήματα, ζώνες, υποδήματα) από όλες τις παραστάσεις της πρώτης κρατικής σκηνής.

    Καθένα από αυτά κουβαλά τη δική του μικρή ιστορία: μνημειώδεις παραστάσεις, μεγάλοι πρωταγωνιστές, και πρωταγωνίστριες, από έργα του αρχαίου δράματος και του κλασικού ρεπερτορίου, ενώ όλα μαζί αποτελούν ένα επιβλητικό θεατρικό πανόραμα και συνθέτουν το παζλ της μακριάς διαδρομής του Εθνικού θεάτρου.

    Η ιστορία του βεστιαρίου ξεκινάει από το 1932, όταν ξανανοίγει ουσιαστικά το Εθνικό πλέον και όχι σαν Βασιλικό θέατρο.

    [03] Αυτοματοποιημένη διαδικασία για επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

    Mε αυτοματοποιημένη διαδικασία θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

    Εντός της εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει τη σχετική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται ο νέος τρόπος άμεσης επιστροφής του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, με βάση την ημερομηνία της αίτησης αλλά και το αν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

    Σημειώνεται ότι το δημόσιο οφείλει ήδη επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες ύψους 3 δισ. ευρώ ενώ μόνο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

    [04] Το μέλλον του μάρκετινγκ στην οθόνη του κινητού σας

    Στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών τύπου tablets βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μέλλον του μάρκετινγκ για την τρέχουσα δεκαετία, καθώς τα διάφορα smartphones με λειτουργικό Android και IOS μπορεί να μην υπήρχαν καν πριν από λίγα χρόνια, αλλά πλέον καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε.

    Μάρκετινγκ και διαφήμιση εξατομικεύονται, με βάση τις προτιμήσεις, αλλά και τη γεωγραφική θέση του χρήστη. Το «mobile marketing» (μάρκετινγκ μέσω κινητών συσκευών) είναι εδώ...

    Οι εταιρείες έχουν λάβει το μήνυμα: οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο εκτιμάται ότι θα δαπανήσουν φέτος πάνω από 6,6 δισ. δολ για διαφήμιση μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets («mobile advertising»), έναντι 3,3 δισ. δολ πέρυσι και 1,6 δισ. το 2010.

    Με βάση δε, έκθεση της εταιρείας μελετών «Berg Insight» (Δεκέμβριος 2011), η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς μάρκετινγκ και διαφήμισης στις κινητές τηλεπικοινωνίες υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στα 17,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 37%! Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 15,2% της συνολικής αγοράς online διαφήμισης ή στο 3,8% της συνολικής παγκόσμιας διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα μέσα.

    Το δυνατότερο «χαρτί» του mobile marketing έγκειται στο ότι μπορεί να προσεγγίσει τους καταναλωτές την ώρα ακριβώς, που είναι πιο πιθανό να κάνουν μια αγορά.

    Με απλά λόγια, η διαφήμιση για ένα λαχταριστό σάντουιτς δεν θα προσεγγίσει τον πεινασμένο χρήστη τη στιγμή που κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του, σε κοντινή απόσταση από το ψυγείο του, αλλά, δυνητικά, όταν θα βρίσκεται κοντά σε ένα εστιατόριο, σε ώρα φαγητού: τότε θα λάβει στο κινητό ή το tablet του ένα μήνυμα που θα τον ειδοποιεί ότι η αλυσίδα γρήγορης εστίασης «Χ» προσφέρει το χάμπουργκέρ της στη μισή τιμή, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται...

    [05] Οι αδύνατοι αγαπούν τη σοκολάτα

    Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα μερικές φορές κάθε εβδομάδα, είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί σε σχέση με όσους τρώνε μόνο κατά περίσταση.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ακόμα κι αν η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους, παρά το γεγονός ότι διευκολύνει την παραγωγή πρόσθετων λιπών και άρα το πάχος.

    Έτσι, παρόλο που η συχνή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τη λήψη θερμίδων, τελικά συσχετίζεται με μικρότερο παρά με μεγαλύτερο βάρος του ατόμου. Μάλιστα αυτή η σχέση ανάμεσα στη σοκολάτα και στο βάρος παραμένει, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ακόμα κι αν ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως πόση σωματική άσκηση κάνουν οι άνθρωποι.

    [06] "Ελληνες και Ελληνικά στη Βενετία 2012"

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θέμα «Έλληνες και Ελληνικά στην Βενετία 2012» (Greci e greco a Venezia 2012), διοργανώνει η έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», από σήμερα έως τις 18 Απριλίου 2012.

    Η πρωτοβουλία αυτή του Ιταλικού πανεπιστημίου στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, έναν πλούτο που δεν αποτιμάται με οικονομικούς όρους, σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα.

    Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ελληνιστές πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλον τον κόσμο, διανοούμενοι, λογοτέχνες και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών η Caterina Carpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Ca' Foscari», η Paola Minucci, του Πανεπιστημίου της Ρώμης «Sapienza», ο έλληνας ποιητής Νάσος Βαγενάς κ.α.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συναντήσεις για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νάσο Βαγενά, τον Ανδρέα Κάλβο, τον Μένη Κουμανταρέα κ.α.

    Στην διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση, σε ψηφιακή μορφή, με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης 100 χρόνια από τη γέννησή του».

    [07] Μελέτη για τη στήριξη της γυναικείας και νεανικής απασχόλησης

    Mελέτη με αντικείμενο την εξειδίκευση ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη στήριξη της γυναικείας και νεανικής απασχόλησης, μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Μόλις πρόσφατα έγινε η σχετική ανάθεση εκπόνησης της μελέτης στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων "Ν. ΣΜΙΤ & ΣΙΑ M &S Hellas Consult EE".

    Το περιεχόμενο της μελέτης οφείλει να καλύψει την τεκμηρίωση της προτεινόμενης δράσης και τη συνάφειά της με τους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και να γίνεται αναλυτική περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην Ελλάδα με στοιχεία κατά περιφέρεια, ως προς την απασχόληση και την ανεργία των νέων και των γυναικών την τελευταία πενταετία, με ιδιαίτερη έμφαση την περίοδο της οικονομικής κρίσης (2009, 2010, 2011).

    Ακόμη, θα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα της υλοποίησης της προτεινόμενης δράσης, θα γίνεται ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός των προτεινόμενων δικαιούχων ανά περιφέρεια, θα υπάρχει τεκμηρίωση των προτεινόμενων επιλέξιμων τομέων δραστηριότητας, χρονικός προγραμματισμός δράσης, κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης πράξης, δείκτες παρακολούθησης δράσης και θα γίνεται διαφοροποίηση από άλλα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ ή το ΕΚΤ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

    Η αμοιβή του αναδόχου για το έργο θα ανέλθει στο ποσό των 12.500 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η αμοιβή του αναδόχου θα καταβληθεί από τις πιστώσεις του έργου «Υποστήριξη της ΕΥΔ ΕΠΑΕ ως ΕΦΔ του ΕΠΕΑΑ» και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

    Η παραλαβή της μελέτης θα γίνει, περίπου σε ένα μήνα από όταν υπογραφεί η συμβαση, από τριμελή Επιτροπή, η οποία θα οριστεί με σχετική απόφαση.

    [08] Ο Κόφι Άναν στο Πεκίνο για την κρίση στην Συρία

    Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο όπου θα έχει συνομιλίες με στόχο να εξασφαλίσει την ευρύτερη στήριξη της Κίνας για την διαμεσολαβητική του προσπάθεια.

    Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας πρόκειται να συζητήσουν με τον Ανάν για την εξεύρεση "πολιτικών λύσεων στην συριακή κρίση" και θα εργαστούν για την επίλυση της σύγκρουσης με έναν "δίκαιο, ειρηνικό και πρέποντα τρόπο", ανακοίνωσε το υπουργείο πριν από την επίσκεψή του.

    Ύστερα από ανάλογες συζητήσεις που είχε χθες Δευτέρα στην Μόσχα, ο Άναν είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να παραιτηθεί "στο τέλος", στο πλαίσιο μιας συμφωνίας επίλυσης της κρίσης που μαίνεται στη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

    Η Κίνα έχει ήδη εκφράσει την ευρεία στήριξή της προς τις διπλωματικές προσπάθειες του Άναν για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία, όπου ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011.

    [09] Αποκλείσθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα των ΗΠΑ από τους Ολυμπιακούς του 2012

    Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ποδοσφαιρική Ιστορία της συνομοσπονδίας Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, είναι πλέον γεγονός, καθώς η Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

    Οι νεαροί Αμερικανοί ήθελαν νίκη επί του Σαλβαδόρ ή ισοπαλία, εφόσον η Κούβα επικρατούσε του Καναδά. Ομως αν και προηγήθηκαν 3-2 στο 68ο λεπτό, το Σαλβαδόρ ισοφάρισε σε 3-3 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 στην αναμέτρηση Κούβα-Καναδάς, στέρησε από την ομάδα των ΗΠΑ την συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

    [10] "Ανοιχτό στη γνώση" το νέο κτίριο γραφείων της Ακαδημίας Αθηνών

    Ένα κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σύνθεσης που παραπέμπει σε βιβλίο, συμβολίζει το άνοιγμα προς τη γνώση και θα στεγάσει γραφεία της Ακαδημίας Αθηνών, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Σίνα και Βησσαρίωνος, στο κέντρο της Αθήνας.

    Η αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για πρωτότυπη και δυναμική αρχιτεκτονική πρόταση που εντάσσεται ομαλά στο ιστορικό περιβάλλον.

    Το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί το πολυώροφο κτίριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα κτίρια της Νεοκλασικής Τριλογίας (Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη, Ακαδημία). Στόχος της Ακαδημίας είναι να στεγάσει στο κτίριο αυτό ορισμένες από τις λειτουργίες της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα ελάχιστα ελεύθερα σημεία του ιστορικού κέντρου.

    Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σύνθεσης που παραπέμπει σε βιβλίο που ανοίγει και συμβολίζει το άνοιγμα προς τη γνώση και άρα το άνοιγμα προς την Ακαδημία.

    [11] Νεκρή φώκαινα εκβράστηκε στην παραλία του Αϊ Γιάννη Αβδήρων

    Νεαρή φώκαινα, τραυματισμένη θανάσιμα, εκβράστηκε στην παραλία του Αϊ Γιάννη Αβδήρων όπου και την εντόπισαν δύο χειμερινοί κολυμβητές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, το ζώο ήταν τραυματισμένο από ανθρώπινο χέρι, με διαμπερές τραύμα από σφαίρα ή αιχμηρό αντικείμενο. Το σπάνιο αυτό κητώδες αποτελεί το μοναδικό είδος φώκαινας στη Μεσόγειο και μοιάζει με δελφίνι αλλά έχει κοντό ρύγχος και είναι μαύρο στη ράχη, κρι στα πλευρά και λευκό στην κοιλιά. Το πτερύγιο του είναι τριγωνικό. Είναι ένα από τα μικρότερα κητώδη, με μήκος έως τα 1,30 μέτρα και βάρος μέχρι 50 κιλά, ζει έως 24 χρόνια και καταδύεται σε βάθος μέχρι 40 μέτρα.

    Ζουν σε ομάδες των δύο έως δέκα ατόμων και είναι από τα λιγότερο μελετημένα κητώδη ενώ διερευνάται αν τα άτομα που εντοπίζονται στο Βόρειο Αιγαίο ανήκουν στο πληθυσμό της Μαύρης Θάλασσας που μετακινείται κάποιες φορές στην περιοχή ή αποτελούν ξεχωριστό πληθυσμό. Το είδος δεν περιλαμβάνεται στη διεθνή Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών. Στην Ελλάδα όμως φαίνεται να κινδυνεύει εξαιρετικά από δίχτυα της μη επιλεκτικής αλιείας, αλλά και από ασυνείδητους που θεωρούν ότι τους βλάπτει, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι τρέφεται από δίχτυα ψαράδων όπως κάποια δελφίνια.

    [12] Το κάπνισμα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο σχιζοφρένειας

    Οι καπνιστές έχουν άλλον ένα λόγο να κόψουν το τσιγάρο, μετά από μία νέα ελβετική και γερμανική επιστημονική έρευνα, που ισχυρίζεται ότι το κάπνισμα θα πρέπει να θεωρηθεί παράγοντας κινδύνου -και μάλιστα σημαντικός- για την εκδήλωση σχιζοφρένειας. Όσο πιο πολύ καπνίζει κανείς, τόσο αυξάνει ο σχετικός κίνδυνος.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπόρις Κουέντνοου του Πανεπιστημιακού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα έχει επίπτωση στα γονίδια κινδύνου που σχετίζονται με την σχιζοφρένεια.

    Η συγκεκριμένη ψυχική νόσος θεωρείται ότι έχει γενετικές αιτίες, όμως οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανακαλύψουν το βασικό γονίδιο που ευθύνεται γι' αυτήν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 March 2012 - 8:30:52 UTC