Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η "τελειότερη" μεταμόσχευση προσώπου
  • [02] "Εξοντωτική και άδικη η ποινή" υποστήριξε ο ΠΑΟ
  • [03] Π. Καψής: Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου οι εκλογές
  • [04] Μέχρι το Πάσχα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [05] Με απόφαση Σαμαρά επέστρεψε στην ΚΟ της ΝΔ ο Μ. Τζίμας
  • [06] Συστάθηκε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Κινητικότητα στη ΝΔ για την επιστροφή διαγραφέντων βουλευτών

  • [01] Η "τελειότερη" μεταμόσχευση προσώπου

    Ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος είχε παραμορφωθεί ολοσχερώς το 1997, σε ηλικία 22 ετών σε ατύχημα με ένα πυροβόλο όπλο υποβλήθηκε στην πλέον εκτεταμένη μέχρι σήμερα μεταμόσχευση προσώπου, σύμφωνα με την ομάδα των χειρουργών που πραγματοποίησε την επέμβαση αυτή που διήρκεσε 36 ώρες.

    Αυτή η μεταμόσχευση προσώπου, "η πιο εκτεταμένη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στα χρονικά, περιλαμβάνει τις δύο σιαγόνες, τα δόντια και τη γλώσσα", διευκρινίζει το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ όπου η εγχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαρτίου.

    "Η μεταμόσχευση περιλαμβάνει το σύνολο των μαλακών ιστών του προσώπου από το όριο του τριχωτού δέρματος στο λαιμό, συμπεριλαμβανομένων των υποκειμένων μυών που επιτρέπουν τις εκφράσεις του προσώπου και των αισθητικών και κινητικών νεύρων", διευκρίνισε ο επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, η Δρ. Εντουάρντο Ροντρίγκες.

    [02] "Εξοντωτική και άδικη η ποινή" υποστήριξε ο ΠΑΟ

    Την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Απριλίου, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με το θέμα του Παναθηναϊκού, που προσέφυγε ενώπιόν της αιτούμενος μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών (3 για φέτος, 2 στο επόμενο πρωτάθλημα), αποκλεισμό έδρας για 4 αγωνιστικές και πρόστιμο 252.500 ευρώ.

    Οι «πράσινοι» απολογήθηκαν σήμερα, με την υπερασπιστική γραμμή τους να υποστηρίζει ότι η αρχική απόφαση αιτιολογήθηκε πλημμελώς και να χαρακτηρίζει την ποινή «εσφαλμένη, άδικη και εξοντωτική».

    [03] Π. Καψής: Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου οι εκλογές

    Ηημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί σύντομα καιτο πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

    Επίσης ανέφερε ότι εάν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετική από τη σημερινή: «Μια νέα κυβέρνηση ενδεχομένως θα είναι πολύ πιο σφιχτή και αποδοτική και ταυτόχρονα θα προϋποθέτει μια τελείως διαφορετική πολιτική συμφωνία. Δεν μπορεί να είναι τα ζητήματα σε μια διαρκή διαπραγμάτευση. Μια κυβέρνηση συνεργασίας για να πετύχει πρέπει να έχει πολιτική δυναμική».

    [04] Μέχρι το Πάσχα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απασχόλησαν την συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

    Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν με πράξη του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το Πάσχα και δεν θα επηρεάσουν την πορεία προς τις εκλογές.

    [05] Με απόφαση Σαμαρά επέστρεψε στην ΚΟ της ΝΔ ο Μ. Τζίμας

    Την απόφαση για επιστροφή του βουλευτή του νομού Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αύριο θα αποστείλει την σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

    Είχε προηγηθεί επιστολή του βουλευτή στον κ. Σαμαρά με την οποία δηλώνει παρών στην πανστρατιά που κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [06] Συστάθηκε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

    Ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η σύνθεση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία συστήθηκε με απόφαση του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου και η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο στις 13.30.

    Στην πολυμελή Επιτροπή μετέχουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι (Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Μπεντενιώτης), ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΙΣΤΑΜΕ, ο γραμματέας και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της ΕΚΑΠ και της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, ο νέος και ο απερχόμενος γενικός διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης και Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού Στέλιος Αγγελούδης και η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Μανωλοπούλου.

    Εκτός από τα μέλη που μετέχουν λόγω της ιδιότητάς τους, στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή μετέχουν οι: Mίμης Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    [07] Κινητικότητα στη ΝΔ για την επιστροφή διαγραφέντων βουλευτών

    Κινητικότητα υπάρχει στον χώρο της ΝΔ καθώς οι διαγραφέντες βουλευτές που παραμένουν ακόμη ανεξάρτητοι αναζητούν οδό επιστροφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από αυτούς οι κ.κ. Μαργαρίτης Τζήμας, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Παπασιώζος και Γιώργος Καρασμάνης έχουν στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ στην οποία αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται στην έκκληση πανστρατιάς και συντάσσονται με το κόμμα στην προεκλογική προσπάθεια.

    Από την λεωφόρο Συγγρού δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση. Παρόμοια επιστολή σκέπτονται να στείλουν ξεχωριστά και οι άλλοι τρεις διαγραμμένοι που δεν προσχώρησαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», οι κ.κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κώστας Γκιουλέκας και Γιώργος Βλάχος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κόμματος έχει αποφασίσει να δεχθεί την αίτηση για επιστροφή των βουλευτών και είναι θέμα ωρών η επίσημη ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2012 - 18:30:34 UTC