Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ . Παπαδήμος: "Από τα μέσα του 2013 σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία"
  • [02] Γ. Μπαμπινιώτης: "Ο νόμος θα εφαρμοστεί αλλά με διαφορετικό χειρισμό"
  • [03] Δ. Χριστόφια - Γ. Ομήρου συναντά ο Ευ. Βινιζέλος στην Κύπρο
  • [04] Α. Σαμαράς: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας
  • [05] Αποσύρθηκαν οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [06] Κινδυνεύει η πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας
  • [07] "Η ζωή σε μία μικροβιακή σκούπα"
  • [08] Ζημιές ύψους 148 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΔΕΗ, το 2011
  • [09] Νέες περικοπές αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση
  • [10] Εκατοντάδες προσαγωγές στην επιχείρηση εκκαθάρισης της αστυνομίας
  • [11] "Ψάχνουν" ένα τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη

  • [01] Λ . Παπαδήμος: "Από τα μέσα του 2013 σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία"

    Αθήνα, Ελλάδα 30/03/2012 10:51 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βουλή: Από τα μέσα του επόμενου χρόνου σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη

    Την πρόβλεψη ότι από τα μέσα του επόμενου έτους, θα υπάρξει επάνοδος της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης και ενίσχυση της απασχόλησης, με ευεργετικές επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα ενισχυθεί την επόμενη τριετία με 41 δισ., αλλά η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων του θα ολοκληρωθεί την επόμενη δεκαετία, κατόπιν και ενοποίησής τους.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είχε χαρακτηρίσει «βραδυφλεγή βόμβα» την κατάσταση στο Ασφαλιστικό και πρότεινε να θεσπιστεί ειδικό τέλος επί της κατανάλωσης, υπέρ του ασφαλιστικού συστήματ

    [02] Γ. Μπαμπινιώτης: "Ο νόμος θα εφαρμοστεί αλλά με διαφορετικό χειρισμό"

    «Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Μέγκα», αναφερόμενος στην όξυνση που παρατηρήθηκε τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για την Ανώτατη Παιδεία και τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων.

    Ο κ. Μπαμπινιώτης άμβλυνε τις εντυπώσεις περί πολεμικής του με την προκάτοχό του, Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι οι δυο τους έχουν συνεργασθεί στο παρελθόν αποδοτικά για τη διατύπωση του νέου νόμου και τόνισε ότι αυτός θα εφαρμοσθεί, αλλά με διαφορετικό χειρισμό.

    Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι επέλεξε πανεπιστημιακούς, πολέμιους του νόμου, ως μέλη της ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει τα προβλήματα που ενδεχομένως ανακύψουν από την εφαρμογή του νόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήταν δυνατό να αφήσει εκτός επικεφαλής μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

    [03] Δ. Χριστόφια - Γ. Ομήρου συναντά ο Ευ. Βινιζέλος στην Κύπρο

    Μαραθώνιο επαφών με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Οι συναντήσειςάρχισαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στη Βουλή των αντιπροσώπων.

    Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Στις 3.30 το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

    [04] Α. Σαμαράς: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

    Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στο διαγραμματειακό του κόμματός του.

    «Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε και πρόσθεσε: «Η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το τέλος ακινήτων: «Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

    [05] Αποσύρθηκαν οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του. Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

    [06] Κινδυνεύει η πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας

    Η γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα ζήτησε από τα "μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση" στη Συρία να "εξασφαλίσουν την προστασία της μοναδικής πολιτιστικής της κληρονομιάς", αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ για την επιστήμη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση σε ανακοίνωσή της.

    "Μετά από μια σειρά από ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για τις απειλές για τη συριακή πολιτιστική κληρονομιά, λόγω της τρέχουσας σύγκρουσης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για ενδεχόμενες ζημιές σε αυτούς τους πολύτιμους χώρους", σημείωσε η Μπόκοβα.

    Έξι τοποθεσίες της Συρίας, η παλιά πόλη της Δαμασκού, η παλιά πόλη της Μπόσρα, η περιοχή της Παλμύρας, η παλιά πόλη του Χαλεπίου, το (κάστρο) Κρακ των Ιπποτών, και τα Καλάτ Σάλαχ ελ Ντιν, τα αρχαία χωριά της βόρειας Συρίας έχουν καταγραφεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

    [07] "Η ζωή σε μία μικροβιακή σκούπα"

    Απλώς και μόνο με το να μπει κάποιος σε ένα κλειστό δωμάτιο, μπορεί να προσθέσει στον αέρα του μέχρι 37 εκατομμύρια βακτήρια την ώρα, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αναδεικνύει τη σημασία του σωστού αερισμού των χώρων, ώστε να μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Γιέιλ, με επικεφαλής τον καθηγητή περιβάλλοντος Τζόρνταν Πέκια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό "Indoor Air", επισημαίνουν ότι εκατομμύρια μικροοργανισμοί έχουν μείνει πίσω σε έναν κλειστό χώρο, κυρίως στο πάτωμα, αφότου έφυγαν οι άνθρωποι που τους μετέφεραν εκεί. Αυτά τα μικρόβια αναδεύονται και σηκώνονται ξανά στον αέρα, μόλις κάποιος εισέρχεται ξανά στον χώρο.

    «Ζούμε μέσα μία μικροβιακή σούπα και, σε μεγάλο βαθμό, αυτοί οι μικροοργανισμοί βρίσκονται πάνω μας», δήλωσε ο Τζ. Πέκια και τόνισε ότι «η σκόνη στο πάτωμα, που έχει εναποτεθεί εκεί και από τους προηγούμενους από εμάς, αποτελεί τη βασική πηγή των βακτηρίων που αναπνέουμε».

    [08] Ζημιές ύψους 148 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΔΕΗ, το 2011

    Ζημιές ύψους 148,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε η ΔΕΗ το 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Χρηματιστήριο.

    Βασικές αιτίες για την επιδείνωση των αποτελεσμάτων είναι η μείωση πωλήσεων και εσόδων και η αύξηση της δαπάνης για αγορές καυσίμων (εξαιτίας και της αύξησης των φόρων), που δεν αντισταθμίστηκαν από τη μείωση των μισθών. Η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2011.

    [09] Νέες περικοπές αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση

    Περικοπές 35 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό που θα παρουσιάσει στη βουλή αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

    Οι περικοπές χαιρετίστηκαν από την ΕΕ, η οποία επέτρεψε στην Ισπανία να χαλαρώσει το στόχο της για τον περιορισμό του ελλείμματος στο 5,3% από 4,4% του ΑΕΠ για φέτος.

    Χθες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και στη γενική 24ωρη απεργία σε όλη την Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

    Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βαρκελόνη, όπου διαδηλωτές έκαψαν κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες σε κτίρια. Η αστυνομία έκανε χρήση βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ και δακρυγόνων για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Συνολικά, η αστυνομία προέβη σε 176 συλλήψεις και καταγράφηκαν 104 τραυματισμοί, περιλαμβανομένων 58 αστυνομικών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, που χαρακτήρισε πάντως την χθεσινή ημέρα «ήρεμη» και τις συνέπειες της κινητοποίησης περιορισμένες.

    [10] Εκατοντάδες προσαγωγές στην επιχείρηση εκκαθάρισης της αστυνομίας

    Σε εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία, κατά τη διάρκεια δράσης της στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

    Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τους 1.023 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, προσήχθησαν 415 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 15, εκ των οποίων ένας για ληστεία, 4 για ναρκωτικά, 3 για κλοπές και 7 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

    [11] "Ψάχνουν" ένα τρισ. ευρώ για την ευρωζώνη

    Βρυξέλλες, Βέλγιο 29/03/2012 17:28 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - της Μαρίας Αρώνη)

    ΕΕ: Άτυπο Ecofin στην ΚοπεγχάγηΒ· 700-940 δισ. ευρώ λέγεται ότι θα είναι η "δύναμη πυρός" των ταμείων διάσωσης

    Μεταξύ 700 και 940 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η απόφαση του άτυπου Συμβουλίου Ecofin που συνεδριάζεισήμερα στην Κοπεγχάγη με τη "δύναμη πυρός" των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ) στο επίκεντρο.

    Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης αναμένεται να καθορίσουν το ύψος της χρηματοδοτικής ικανότητας των ταμείων δανεισμού, ώστε να εμποδίσουν τη μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα: από τη μία πλευρά βρίσκονται όσοι επιδιώκουν μαξιμαλιστικούς στόχους, όσοι δηλαδή ζητούν η ενίσχυση των ταμείων διάσωσης να ανέλθει σε 940 δισ. ευρώ.

    Οι ΗΠΑ, η Κίνα αλλά και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ ζητούν την αύξηση της δύναμης πυρός στο 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, ώστε να είναι σε θέση να συνδράμει εφόσον χρειαστεί χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση στα 700 δισ. ευρώ, θεωρείται ήδη τεράστια, καθώς η περαιτέρω αύξηση δεν προκαλεί ομόφωνο ενθουσιασμό.

    Το Παρίσι θέλει, το Βερολίνο απορρίπτει τείχος προστασίας ενός τρισ.ευρώ

    Η Γαλλία θέλει να φτάσει περίπου στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το τείχος προστασίας κατά της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη, η ενίσχυση του οποίου πρόκειται να συζητηθεί την Παρασκευή, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε ντε φάκτοχθες την ιδέα που υποστηρίζουν η Γαλλία και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οποία προβλέπει ότι το κοινό ταμείο στήριξης της ευρωζώνης θα διαθέτει "ισχύ πυρός" ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ.

    Περιλαμβάνοντας τα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί ή έχει ήδη δεσμευτεί για τη χορήγησή τους η Ευρώπη στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προσθέτοντας σε αυτά τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, καταλήγουμε σε ένα τείχος προστασίας έναντι της κρίσης χρέους περίπου "800 δισεκατομμυρίων ευρώ", δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 March 2012 - 8:30:35 UTC